הסייל נגמר, והשטיח נשאר: 10 טעויות בבחירת פריטים לעיצוב הבית

למה ספה קונים רק אחרי שיושבים עליה, מתי בוחרים צבע לשטיח החדש בסלון ומה צריך לעשות כדי שהמחיר המוזל במכירות של נובמבר לא יעלה לנו בסוף ביוקר?

ליעונה מנקלי

|

21.11.19 | 09:20

צריכים שולחן מלבני אבל מצאתם שולחן עגול בזול? אל תתפתו למחיר (עיצוב: אודליה ברזילי, צילום: עינת דקל)
צריכים שולחן מלבני אבל מצאתם שולחן עגול בזול? אל תתפתו למחיר (עיצוב: אודליה ברזילי, צילום: עינת דקל)
כדי לקבל תוצאה הרמונית לבית כדאי לבחור את פריטי הריהוט באופן כולל ולהימנע מרכישות נקודתיות או אקראיות של פריטים גדולים (עיצוב: יעל גוטרייך אורון, צילום: תמר אלמוג)
כדי לקבל תוצאה הרמונית לבית כדאי לבחור את פריטי הריהוט באופן כולל ולהימנע מרכישות נקודתיות או אקראיות של פריטים גדולים (עיצוב: יעל גוטרייך אורון, צילום: תמר אלמוג)
חשוב למדוד לא רק את המקום המיועד עבור הפריט, אלא גם את האלמנטים סביבו. למשל, שידת צד שאמנם מתאימה בגודלה לחלל שבין המיטה לקיר אך מגבילה את זווית הפתיחה של דלת הארון הסמוכה (עיצוב: דנה יקל חדש, צילום: שירן כרמל)
חשוב למדוד לא רק את המקום המיועד עבור הפריט, אלא גם את האלמנטים סביבו. למשל, שידת צד שאמנם מתאימה בגודלה לחלל שבין המיטה לקיר אך מגבילה את זווית הפתיחה של דלת הארון הסמוכה (עיצוב: דנה יקל חדש, צילום: שירן כרמל)

כשטועים ברכישה של פריט לבוש או טיפוח, זה לא סוף העולם, ואפשר לתקן. אבל מה עושים כשמזמינים פינת אוכל במידה הלא נכונה או ספה בגוון שונה ממה שנראה על הצג? טעויות קולוסאליות אלה ואחרות מדירות לא אחת את רגלי (וגם את ידי וכרטיסי האשראי של) הלקוח הישראלי מזירת הקניות המקוונות, לטובת מישוש ונוכחות בחנויות הפיזיות לעיצוב הבית.

 

מצד שני, יש גם  מי שקונה את כל תכולת ביתו בסין, ולא תמיד רואה אותה לפני שהיא נוחתת בסלון ביתו. חודש הקניות ומכירות סוף השנה מהווים הזדמנות מצוינת לערוך שינויים בבית וליהנות ממחירים טובים, כל עוד עושים את הבחירות הנכונות.

 

נתחיל עם מה שלא. מה לא מומלץ לקנות אונליין? ספה. "במקרה של ספה, חווית הישיבה האישית שלנו היא חשובה מאין כמוה ולכן לא מומלץ לקנות אותה בלי לשבת עליה קודם. מה שכן תוכלו לרכוש בלי לקום מהספה זה את הריהוט המשלים - קונוסלה, כורסאות, כיסאות, שולחנות ומזנונים", אומרת הילה אלטר, מעצבת פנים וסטייליסטית לעיצוב הבית.

 

"מצד אחד, המבצעים וההנחות יוצרים פיתויים רבים שעלולים להסתיים בטעויות, אבל מצד שני - זו הזדמנות לשמור על התקציב ולרכוש במחיר שפוי", אומרת שרון היבש, שספרה החדש, "הספר הישראלי לעיצוב הבית. תכנון והשראה", כולל כללי בסיס לתכנון ולעיצוב, לצד תמונות בתים מעוצבים להשראה, שחלק מהן מופיעות כאן בכתבה. "החדשות הטובות הן שאם נקפיד על מספר כללים קלים ליישום נוכל להימנע מטעויות ונקבל תוצאה טובה שתמקסם את הפוטנציאל של הבית ושל התקציב שלנו".

 

לקנות הכל אונליין, מלבד הספה. עיצוב: הילה אלטר (צילום: מאור מויאל)
    לקנות הכל אונליין, מלבד הספה. עיצוב: הילה אלטר(צילום: מאור מויאל)

     

    #1 עיתוי נכון הוא הכל בחיים

    הביטוי הפופולארי תקף גם כשמדובר ברכישת פריט לבית. חשוב להתחיל את שלב הקניות לבית רק אחרי שהקונספט שלו מוגדר ושהסגנון העיצובי שלו ברור. כשאנחנו יודעים איך נראה המטבח, מה צבע האלומיניום בבית, ואיזה ריצוף בחרנו.

     

    אם רצפת הבית מחופה בפרקט, למשל, היא יוצרת מסה דומיננטית של עץ, עובדה שמשפיעה על בחירת פריטי הריהוט הגדולים. "כדי שהריהוט ישתלב בהרמוניה בחלל, צריך לקנות אותו רק אחרי שפלטת החומרים והצבע של הבית נבחרה", אומרת מעצבת הפנים אנה וייל מסטודיו מטקה.

     

    #2 מידות טובות

    בשלב בחירת הריהוט חשוב להיצמד לתוכנית העמדה טובה שמתחשבת בגודל החלל, בפונקציות שהוא משרת ובהנדסת האנוש. "פעמים רבות לא מתחשבים במידות ויש חוסר התאמה של פריטי ריהוט יפים שרואים בחנות לבית. לפעמים הבדל של 10 ס"מ בספה או בשולחן עלולים לחסום את המעבר ולהקשות על ההתנהלות ועל הזרימה בחלל", מציינת מעצבת הפנים יעל גוטרייך אורון.

     

     לפעמים הבדל של 10 ס"מ בספה או בשולחן עלולים לחסום את המעבר ולהקשות על ההתנהלות ועל הזרימה בחלל (עיצוב מאיה שינברגר, ריהוטים, צילום: איתי בנית)
      לפעמים הבדל של 10 ס"מ בספה או בשולחן עלולים לחסום את המעבר ולהקשות על ההתנהלות ועל הזרימה בחלל(עיצוב מאיה שינברגר, ריהוטים, צילום: איתי בנית)

       

      #3 הפריט הנכון – במקום הנכון

      "חשוב למדוד לא רק את המקום המיועד עבור הפריט, אלא גם את האלמנטים סביבו. למשל, שידת צד שאמנם מתאימה בגודלה לחלל שבין המיטה לקיר אך מגבילה את זווית הפתיחה של דלת הארון הסמוכה", אומרת דנה יקל-חדש.

       

      #4 דוגמת צבע

      הקפידו לא לבחור צבע על פי תמונה. "עדיף להתאים את הצבע לדוגמא פיזית, כמו פלטה קטנה שעליו מרוח גוון הצבע שעל הקיר, או דוגמא של טקסטיל או אריח. זה יסייע לבצע בחירה מדויקת ולוודא שפלטת הצבעים נכונה". אומרת מעצבת הפנים דנה יקל-חדש. "קחו בחשבון שכאשר אתם מזמינים פריט מסוים אונליין, יש לרוב סטיה בגוון או בטקסטורה", אומרת אלטר.

       

      בדקו את הגוון בעזרת דוגמת צבע אמיתית (עיצוב: דנה יקל חדש, צילום: שירן כרמל)
        בדקו את הגוון בעזרת דוגמת צבע אמיתית(עיצוב: דנה יקל חדש, צילום: שירן כרמל)

         

        #5 רכישה נקודתית

        כדי לקבל תוצאה הרמונית לבית כדאי לבחור את פריטי הריהוט באופן כולל ולהימנע מרכישות נקודתיות או אקראיות של פריטים גדולים. "לא מספיק שכורסה או שולחן יפים בעיניכם. צריך להסתכל על התמונה השלמה ולחבר בין הפריטים בחוכמה ובדיוק, כך שהמראה שיתקבל יהיה מקיף ואורגני", אומרת וייל.

         

        לא לסמוך על קניות ספונטניות ואקראיות (עיצוב: דנה יקל חדש, צילום: שירן כרמל)
          לא לסמוך על קניות ספונטניות ואקראיות(עיצוב: דנה יקל חדש, צילום: שירן כרמל)

           

          #6 אחד במקום כמה

          קנו רק את מה שאתם צריכים, מעט אבל מדויק. אדריכלים עופר רוסמן ורוני אביצור מסטודיו XS חולקים מניסיונם: "אנחנו מעדיפים לקנות מוצר אחד שיתאים באופן מוחלט לצרכים שלנו, גם אם הוא יקר יותר. באופן הזה לא קונים שוב ושוב מוצרים שיש להחליף כל תקופה. זה שינוי תפיסתי והתוצאה שלו, מעבר לפן הכלכלי, תהיה מוצר שמתאים לבית כמו כפפה ליד ויחזיק מעמד שנים רבות".  

           

          העדיפו מוצר שיתאים לצרכיכם במדויק (עיצוב: סטודיו XS, צילום: עמית גושר)
            העדיפו מוצר שיתאים לצרכיכם במדויק(עיצוב: סטודיו XS, צילום: עמית גושר)

             

            #7 לא "על עיוור"

            שטיח הוא פריט דומיננטי בחלל, ומהווה מעין "כתם צבע" בולט שמשפיע על סביבתו. רוב חנויות השטיחים מאפשרות לקחת את השטיח המבוקש ולבדוק את המידות, הדוגמא והצבע שלו בבית למשך תקופת ניסיון. אל תחששו לקחת הביתה 2-3 אפשרויות ובדקו כיצד הן משתלבות בבית.

             

            קחו את השטיח לתקופת ניסיון הביתה. עיצוב: הילה אלטר (צילום: מאור מויאל)
              קחו את השטיח לתקופת ניסיון הביתה. עיצוב: הילה אלטר(צילום: מאור מויאל)

               

              #8 אל תתפתו למחיר

              "מחיר אטרקטיבי במיוחד עשוי לגרור אתכם לרכישה של פריט שלא מתאים לבית", אומרת מעצבת הפנים אודליה ברזילי. "עדיף להקשיב לקול ההיגיון ולדחות את ההזדמנות. אם, לדוגמא, אתם מחפשים לפינת האוכל שולחן מלבני, סביר להניח שזו הצורה שמתאימה לחלל שמיועד לו. גם אם השולחן העגול שפגשתם זול במיוחד, בסופו של דבר הוא לא יתאים לכם".

               

              #9 שלא יריח ממאמץ

              כשאתם מעצבים את הבית שלכם, חשוב לשאוף לתוצאה הרמונית ונעימה, שלא נראית מתאמצת מדי וקשה לתחזוק. דרך טובה ליצירת תחושה קלילה היא לשלב חומרים ומרקמים. יוסי ברקוביץ מ"ריהוטים" מציע: "שילוב של חומרים מעניק את התחושה שפריטי הריהוט בבית נאצרו ולא נקנו כסט. כדי לקשור בין כל החומרים אפשר להוסיף כריות נוי".

               

              עיצוב הרמוני שלא נראה מתאמץ מדי (עיצוב: מאיה שינברגר, צילום: איתי בנית)
                עיצוב הרמוני שלא נראה מתאמץ מדי(עיצוב: מאיה שינברגר, צילום: איתי בנית)

                 

                #10 תנשמו עמוק

                "גם אם עשיתם בחירה לא נכונה, זו דרך ללמוד ולהתפתח, לדעת מה לא מתאים לכם, ולא לחזור על הטעות בסייל הבא. תוכלו למכור את הפריט באחד האתרים הייעודיים ולחכות למבצעים הבאים, כדי לדייק את הרכישות שלכם", מסכמת מעצבת הפנים בר אילוטוביץ.

                 

                 

                 

                 
                הצג:
                אזהרה:
                פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד