מלכת הקמפוס: איזו פקולטה הכי משכה את מלכות היופי?

לכבוד פתיחת שנת הלימודים האקדמית, בדקנו אילו מסלולים הכי עניינו את מלכות היופי, מי המשיכה לתואר שני, מי מחזיקה בתואר דוקטור, ומי חוזרת אל ספסל הלימודים השנה

באיזה תארים מחזיקות מלכות היופי? מימין: מלכת היופי לשנת 2008 ורופאת השיניים ד"ר תמר זיסקינד, סיון קליין - מלכת היופי לשנת 2003 שלמדה משפטים ומנהל עסקים, לינור אברג'יל, מלכת היופי ב-98', שסיימה לימודי משפטים והוסמכה כעורכת דין (צילומים: עדו לביא, דביר כחלון, עדי אורני)
באיזה תארים מחזיקות מלכות היופי? מימין: מלכת היופי לשנת 2008 ורופאת השיניים ד"ר תמר זיסקינד, סיון קליין - מלכת היופי לשנת 2003 שלמדה משפטים ומנהל עסקים, לינור אברג'יל, מלכת היופי ב-98', שסיימה לימודי משפטים והוסמכה כעורכת דין (צילומים: עדו לביא, דביר כחלון, עדי אורני)

"היופי לא נשאר לתמיד" הוא משפט ידוע של דוגמניות, ואכן הרבה מהן דואגות שיהיה להן עיסוק נוסף. גם מלכות היופי לא תמיד מסתפקות בתואר אחד (זה שקיבלו יחד עם הכתר), והרבה מהן מחליטות לעבוד קשה ולהשיג תואר נוסף – אקדמי (או אפילו כמה). לקראת פתיחת שנת הלימודים האקדמית החדשה שמתחילה היום, פתחנו ספרים, סיכמנו, מירקרנו, והנה הרשימה:

 

גבירתי, כבוד השופטת

ברזומה האקדמי של מלכות היופי, לימודי המשפטים מככבים במקום הראשון.  עוד בעשור הראשון של התחרות, בשנת 1958, הייתה זו מרים הדר שזכתה בתואר מלכת היופי, בזמן לימודי המשפטים באוניברסיטה העברית, יש אפילו הוכחות לכך בסדרת תמונות שלה משנת המלכות, עם מרצים וסטודנטים במוסד האקדמי.

  

מרים הדר בשנת כהונתה, באונ' העברית בה למדה  (צילום: דוד רובינגר)
    מרים הדר בשנת כהונתה, באונ' העברית בה למדה (צילום: דוד רובינגר)

     

    רינה מור, מלכת היופי לשנת 1976 ומיס תבל, למדה לתארים ראשון ושני במשפטים, ועבדה כעורכת דין לענייני משפחה.

     

    מלכה נוספת שעבדה באותו התחום בדיוק היא אילנה שושן, שבאופן מפתיע עברה את מבחני הלשכה והפכה לעורכת דין רק בגיל 57. בראיון לדינה חלוץ ב"לאשה" סיפרה: "בצעירותי למדתי תקשורת ומדעי המדינה באוניברסיטת בר־אילן, אבל לא השלמתי את התואר כי נסעתי לעבוד בארצות־הברית. בגיל 49, אחרי שהפקתי וליהקתי סרטים, החלטתי לחזור לאוניברסיטה כי הרגשתי שמשהו חסר לי". שושן סיפרה גם שיזמה הקמת שלוחה של האוניברסיטה הפתוחה בלוס אנג'לס, על מנת שישראלים מעבר לים יוכלו ללמוד בעברית. היא בחרה לעסוק בתחום דיני המשפחה כדי לסייע לנשים בהליכי גירושין.

     

    הפכה לעורכת דין בגיל 57. אילנה שושן  (צילום: עדו לביא)
      הפכה לעורכת דין בגיל 57. אילנה שושן (צילום: עדו לביא)

       

      טלי לוונטל, מלכת היופי לשנת 96', סיימה לימודי משפטים וכיום היא עורכת דין. עוד כמה מלכות יופי שלמדו משפטים, אך לא כולן עוסקות בתחום כיום, הן גם מלכת היופי לשנת 98' ומיס עולם - לינור אברג'יל – שלמדה משפטים והוסמכה כעורכת דין בשנת 2013, ימית הר נוי – מלכת היופי לשנת 2002, וסיון קליין, מלכת היופי לשנת 2003, שלמדה משפטים ומנהל עסקים.

       

       

       

      עוד אחת שעשתה חיל בתחום היא דורון מטלון, נערת ישראל לשנת 2014, שסיימה תואר במשפטים במכללה למנהל בגיל 25 בלבד, וכל זה כשהיא אמא טרייה לילדה. זה מה שכתבה בפוסט שפרסמה באינסטגרם: "אחרי 3 שנים סיימתי תואר ראשון במשפטים! היו עליות וירידות, אלה היו ללא ספק השנים המשמעותיות ביותר עבורי - חתונה, הריון, עם נווה על הידיים ועדיין לא לוותר ולהמשיך ללמוד גם אל תוך הלילה אם צריך!"

       

      ויש גם שופטת! ורד שפר (פולגר), מלכת היופי לשנת 1979, סיימה לימודי משפטים באונ' תל אביב, עבדה כעורכת דין ושופטת בית הדין לעבודה, והיום היא נשיאת בית הדין האזורי לעבודה בנצרת, תפקיד אליו מונתה בשנת 2006.

       

      לימור מגן-תלם, נערת ישראל לשנת 1988, אולי מוכרת לכם מהפוליטיקה – שכן התמודדה בשתי מערכות הבחירות האחרונות במפלגת ישראל ביתנו. לבסוף לא נכנסה לכנסת אבל יש לה תפקיד מכובד כעורכת דין ויועצת משפטית בעיריית מגדל העמק.

       

      דוקטור, תצילי אותי

      גם התואר המכובד – דוקטור - לא הזניחו מלכות היופי. ד"ר לימור שריר-שרייבמן, מלכת היופי לשנת 1973, נסעה לאיטליה ללימודי רפואה באוניברסיטת רומא, ומשם המשיכה לפקולטה לרפואה באוניברסיטת ת"א. את הדוקטורט ואת הסטאז' עשתה במחלקה לניתוחי לב ב"שיבא", והיום היא מנהלת קורס שתכננה והביאה לפועל, על ספרות רפואה, בפקולטה לרפואה באונ' ת"א.

       

      מלכת יופי נוספת שהגיעה לתחום הרפואה היא ד"ר תמר זיסקינד, שהתחילה בכלל כשדרנית קווים, והמשיכה ללימודי רפואת שיניים באונ' העברית. היום היא רופאת שיניים ויזמת, שהקימה עם שותפתה את CLINICA - חדרי טיפול להשכרה לטיפולי שיניים.

       

      עוד בתחום הרפואה – יאנה קלמן, מלכת היופי לשנת 1995 – אחות חדר ניתוח. אגב, היא גם נשואה לרופא.

       

      גם ענת כרם-אנג'ל, נערת ישראל לשנת 1982, מחזיקה בתואר דוקטור, אלא שאצלה מדובר בתחום אחר לגמרי- היא ד"ר לביוכימיה, לאחר שעשתה דוקטורט באונ' ת"א ופוסט דוקטורט במכון ויצמן. היא עשתה הסבה וכיום היא מטפלת בתחום הרפואה המשלימה.

       

      ראשונה בתואר שני

      אסתר כפיר, מלכת היופי לשנת 1963, למדה לתואר ראשון ושני בתיאטרון עיוני וספרות אנגלית באוניברסיטת תל־אביב. במהלך השנים הספיקה ללמד אנגלית, יוגה ותקשורת בינאישית.

       

      מלכת היופי ב-67' בתיה כבירי עשתה תואר שני בהפרעות בתקשורת וטיפלה בילדים ובבוגרים. עוד מישהי שפנתה לתחום הטיפול היא מלכת היופי לשנת 2011, אלה רן-אבישר שסיימה לפני כשנתיים תואר שני במרכז הבינתחומי. היום היא פסיכולוגית חברתית ובעלת קליניקה לליווי נשים בהריון ואחרי לידה.

       

       

      תואר שני שהוביל לרשת מצליחה. רוית אסף  (צילום: סטודיו OM)
        תואר שני שהוביל לרשת מצליחה. רוית אסף (צילום: סטודיו OM)

         

        בתארים השניים מככב התואר במנהל עסקים. שירלי בן מדרכי, מלכת היופי לשנת 88', היא בוגרת תואר שני במנהל עסקים, דירקטורית ומנכ"לית BEONE ועוסקת בשיווק וסחר בענף הקמעונאות.

         

        רוית אסף, שידועה בקריירה שלה כמאפרת ובעלת רשת בתי ספר לאיפור, התחילה את דרכה בלימודים והיא בוגרת תואר שני במנהל עסקים וכלכלה. עוד מישהי שמחזיקה בתואר שני במנהל עסקים היא נערת ישראל לשנת 2008 שונית פרג'י, שעשתה את התואר באוניברסיטה הפתוחה תוך כדי שהיא על קו ישראל-לונדון עם בעלה הכדורגלן תומר חמד, ומגדלת שתי בנות. היא מחזיקה גם בתואר ראשון בראיית חשבון, ואת התואר השני קיבלה לידיה בזמן שהייתה בהריון עם הבת השלישית.

         

        גם יאנה חודריקר, מלכת היופי לשנת 93', נכנסת לרשימת התארים השניים. היא בוגרת תואר שני במדיניות ציבורית ובגישור מאוניברסיטת תל־אביב.

         

         

        חוזרת לספסל הלימודים

        אז למי עדיין אפשר לקרוא סטודנטית בימים אלה? ג'ני צ'רוואני, נערת ישראל 99', אמנם כבר יודעת מה זה להיות בטקס הענקת תארים. היא מחזיקה בתואר באדריכלות ועיצוב ועוסקת בתחום. אבל בימים אלה היא חוזרת אל ספסל הלימודים, לשנה השנייה של לימודי נטורופתיה במכללת רידמן.

         

        בראיון שערכה לאחרונה ב"ידיעות אחרונות" היא מסבירה למה פנתה לתחום נוסף. "כל חיי אני מתעסקת בתזונה ובאורח חיים בריא, ואחרי שחזרתי מהונדורס (מהתוכנית "הישרדות") הרגשתי שאני צריכה משהו בשביל עצמי. אמנם הקדשתי שש שנים ללימודי עיצוב ואדריכלות ואני עוסקת בכך, אבל רציתי משהו חדש. כמו כל הרוסיות אני לא יודעת לעשות חצי. במקום להירשם לקורס הלכתי על כל הקופה, ארבע שנות לימודים ותעודה, ונקודת המבט שלי השתנתה אחרי שגיליתי איזה חומרים נכנסים לאוכל מעובד".

         

        חוזרת לספסל הלימודים. ג'ני צ'רוואני  (צילום: שוקה כהן)
          חוזרת לספסל הלימודים. ג'ני צ'רוואני (צילום: שוקה כהן)

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד