מהו בעצם הקשר בין כירופרטיקה להפרעות קשב וריכוז?
"להבנת הכירופרקטיקה, התקשות של חוליות בעמוד שדרה צווארי עליון היא המקור לבעיות הקשב והריכוז. הן קשורות ללחץ של שלוש החוליות הצוואריות העליונות על גזע המוח וחוט השדרה. הלחץ הזה מפריע למעבר הסדיר של הוראות ההפעלה בין חלקי המוח ולאינטגרציה של המידע בין חלקיו, דבר שגורם לקשיי ריכוז ובעיות קשב.
"בבדיקה ניתן לאתר את המיקום המדויק של הלחץ של החוליות על חוט השדרה וגזע המוח, ולהפחית אותו בעזרת טיפול כירופרקטי מדויק. הטיפול מחזיר את התנועתיות לחוליות הבעייתיות ומשחרר את הלחץ מחוט השדרה ומגזע המוח, וכך מאפשר תקשורת טובה יותר בין חלקי המוח וגזע המוח - דבר שכאמור משפר את הקשב והריכוז ואף את הקואורדינציה".
נכנסים לריכוז - פרויקט קשב וריכוז מיוחד:
- לווסת את החושים: "אמרו על הילד שלי שלא יצא ממנו כלום" >>
- חוזרים ללימודים בשיא הריכוז: השעון שמסייע לאיזון גלי המוח >>
ב־85% מהמקרים הבעיה נפתרת
עכשיו אתם ודאי שואלים את עצמכם ממה בדיוק נגרם הלחץ הזה על חוט השדרה והחוליות הצוואריות, ועד כמה באמת טיפול כירופרקטי יכול לסייע לפתרון הבעיה. "הפרעות קשב וריכוז הן למעשה תסמין שקורה לרוב לאחר חבלה מתמשכת בעמוד השדרה הצווארי, כמו למשל בזמן הלידה, נפילות חוזרות בזמן שלומדים ללכת, לרוץ, לנסוע על אופניים, תנוחות ישיבה שגויות ועוד", מסביר ד"ר מנדי, "טיפול כירופרקטי נכון פותר את הבעיה בכ־85% מהמקרים.
"אגב, אחד הדברים שמתסכל מאוד ילדים והורים הוא שבחלק מהמקרים הילדים מבינים מהר דברים וסיטואציות ובמקרים אחרים לא. לכאורה הפער הזה נראה לא ברור, אך הסיבה לכך נעוצה בעובדה שבתנוחות מסוימות משתחרר הלחץ באופן טבעי מחוט השדרה, כך שבאותו הזמן שבו הלחץ יורד והתקשורת זורמת - התפיסה, הקשב והריכוז של הילדים האלה תקינים לחלוטין".
מה קורה בטיפול והאם הוא בטוח?
"הכירופרקט משחרר לחצים ונוקשויות בעמוד השדרה בעזרת כוונונים מדויקים ועדינים וכך מחזיר את התנועה לחוליות. הטיפול בטוח לחלוטין ואין התנגשות בינו לטיפולים אחרים מכל סוג שהוא. בילדים וסטודנטים שסובלים מהפרעות קשב וריכוז הטיפול מפחית לעתים את הצורך בשימוש בתרופות או את המינון שלהן. עם זאת, חשוב להדגיש כי לגבי כל שינוי בשימוש בתרופות, יש להתייעץ
עם הרופא המטפל, ועדיף עם הרופא שרשם לכם את התרופות במקור".
יש שיעורי בית?
שני תרגילים משחררים שאתם והילדים יכולים לעשות בבית
לדברי ד"ר מנדי, שני התרגילים הפשוטים שלפניכם מסייעים להפחתת הלחץ ומשפרים את התפקוד והריכוז. מומלץ לעשות אותם בבוקר, לפני היציאה מהבית ולפני שמתחילים הלימודים ו/או בחינה. אפשר לחזור על כל תרגיל כמה פעמים ביום.
1. הניחו שתי אצבעות על כל רקה וסובבו אותן בעדינות 10 פעמים קדימה ו־10 פעמים אחורה.
2. הניחו שתי אצבעות מאחורי האוזניים, בשקע הרך שבין האוזניים לעצם הגולגולת וסובבו אותן בעדינות 10 פעמים קדימה ו־10 פעמים אחורה.
המרכז הישראלי לכירופרקטיקה בניהולו של ד"ר רונן מנדי | טל': 04-63-63-880 | מרפאות: חדרה - הלל יפה 28א', קומה 1; תל אביב - ברודצקי 43, רמת אביב | אתר: www.dr-ronen.co.il דף עסקי: המרכז הישראלי לכירופרקטיקה | קבוצה סגורה: מועדון מנדי לכירופרקטיקה
סגנון: לימור ריחאנה /// הפקה: ברי קרן /// ע. צלם: איתמר קב