
בניגוד למיתוס הרווח, הנקטרינה אינה הכלאה בין שזיף לאפרסק אלא סוג של אפרסק. מקורו של הפרי הוא בסין, שם הוא זכה לכינוי "נקטר האלים" בזכות טעמו העשיר והסגולות הבריאותיות שלו. בהמשך הוא הגיע לפרס ומאוחר יותר גם ליוון, לספרד ולמדינות אגן הים התיכון. ולמה כדאי לנו להכניס אותה לתפריט הקיצי? בגלל שש הסיבות הבאות:
1. היא עוזרת לשמור על הראייה
הנקטרינה עשירה בבטא קרוטן, שהוא אחד הרכיבים החשובים ביותר לשמירה על בריאות העין. הוא מגן על רשתית העין מנזקי הרדיקלים החופשיים וכך מקטין את הסיכון ללקות במחלות עיניים הקשורות לגיל כמו ניוון מקולרי וקטרקט.
2. וגם על בריאות העור
זאת בזכות כמויות משמעותיות של ויטמיני A ו־C ובטא קרוטן שהיא מכילה, שהם ויטמינים החיוניים לשמירה על עור בריא וחיוני.
3. מהווה מקור לנוגדי דלקת, נוגדי חמצון ונוגדי סרטן עוצמתיים
זאת בזכות הפיטוכימיקלים הייחודיים שהיא מכילה הן בקליפה והן בבשר הפרי עצמו, בהם קטצ'ינים, חומצה כלורוגנית וחומצה אלגית, שהם בעלי תכונות נוגדות דלקת ונוגדות חמצון, ומסייעים להקטין את הסיכון ללקות במחלות סרטן שונות.
4. מסייעת בהפחתת הסיכון ליתר לחץ דם וסוכרת
הנקטרינה מהווה מקור טוב לאשלגן – כ־200 מ"ג אשלגן ל־100 גרם פרי. צריכת כמויות נאותות של אשלגן מסייעת לשמור על לחץ דם תקין, ומחקרים רבים הצביעו על חשיבותו במניעת יתר לחץ דם וסיבוכיו, בהפחתת הסיכון לתנגודת לאינסולין ולסוכרת מסוג 2, בשמירה על תפקודם התקין של התאים, על תהליך התכווצות השרירים ועל חילוף חומרים תקין.

5. מצוינת לדיאטה
פרי בגודל ממוצע מכיל כ־70 קלוריות (כ־44 קלוריות ל־100 גרם) ומכיל גם סיבים תזונתיים, שמסייעים לתפקוד התקין של מערכת העיכול ותורמים לתחושת שובע.
6. ועשויה גם לעזור להפחתת השומן הבטני
הנקטרינות האדומות עשירות באנטוציאנינים - כימיקלים צמחיים נוגדי חמצון יעילים ביותר, שעל פי מחקרים ראשוניים יכולים לשנות את הדרך שבה הגוף מאחסן גלוקוז ומעבד אותו לצורך הפקת אנרגיה, וכך להפחית את השומן הבטני.
מה מכינים? קפרזה נקטרינות
חומרים ל-4 מנות:
- 4 נקטרינות כתומות
- 4 נקטרינות לבנות
- 1/2 צרור בזיליקום
- 1 חבילה בייבי מוצרלה (150 גרם) או כדור גבינת בוראטה
- 1 כף חומץ בלסמי מצומצם
- 4 כפות שמן זית
- מלח גס, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. פורסים את הנקטרינות לפרוסות דקות ומסדרים אותן לפי צבעים, לסירוגין, מסביב לצלחת.
2. מסדרים את עלי הבזיליקום במרכז ומניחים עליהם את הבייבי מוצרלה או הבוראטה.
3. מזליפים על הכל את שמן הזית והבלסמי, מתבלים במלח ובפלפל ומגישים. אפשר לקשט בפטל אדום.
ערכים תזונתיים למנה: 270 קלוריות, 22 גרם פחמימות, 9.4 גרם חלבון, 17.5 גרם שומן.
מתכון: עידית קוסטיצקי טישל, "מלכת המטבח", סדנאות וארוחות קונספט