המעצב חאלד אל קסימי, יורש העצר של נסיכות שארג'ה, הלך לעולמו

מעצב בגדי הגברים שפעל בלונדון ונחשב לאחד המוערכים בבריטניה, מת בגיל 39, שלושה שבועות לאחר שהציג בשבוע האופנה לקיץ הבא. נסיבות מותו נשארו חסויות

איתי יעקב

|

03.07.19 | 10:56

חאלד אל קסימי. הידיעה על מותו מגיעה 20 שנה לאחר שאחיו הגדול, שייח' מוחמד בן סולטן בן מוחמד אל קסימי, מת ממנת יתר של סמים בגיל 24  (צילום: rex/asap creative)
חאלד אל קסימי. הידיעה על מותו מגיעה 20 שנה לאחר שאחיו הגדול, שייח' מוחמד בן סולטן בן מוחמד אל קסימי, מת ממנת יתר של סמים בגיל 24 (צילום: rex/asap creative)
מאחורי הקלעים בתצוגה. "חאלד קסימי היה מעצב צעיר ומוכשר, והקולקציות שיצר הפגינו חשיבה מודרנית, אלגנטית וחזון עתידי", ספדה לו קרוליין ראש, מנכ"לית מועצת האופנה הבריטית  (צילום: Tabatha Fireman/GettyimagesIL)
מאחורי הקלעים בתצוגה. "חאלד קסימי היה מעצב צעיר ומוכשר, והקולקציות שיצר הפגינו חשיבה מודרנית, אלגנטית וחזון עתידי", ספדה לו קרוליין ראש, מנכ"לית מועצת האופנה הבריטית (צילום: Tabatha Fireman/GettyimagesIL)
החולצה עם הכיתוב "אל תירה" בערבית, צרפתית ואנגלית בקולקציית סתיו-חורף 2017-18 של קסימי (צילום: Tristan Fewings/GettyimagesIL)
החולצה עם הכיתוב "אל תירה" בערבית, צרפתית ואנגלית בקולקציית סתיו-חורף 2017-18 של קסימי (צילום: Tristan Fewings/GettyimagesIL)
תצוגת בגדי גברים של המעצב בינואר 2017 (צילום: Tristan Fewings/GettyimagesIL)
תצוגת בגדי גברים של המעצב בינואר 2017 (צילום: Tristan Fewings/GettyimagesIL)

שלושה ימי אבל הוכרזו אתמול בנסיכות שארג'ה שבאיחוד האמירויות במפרץ הפרסי, עם היוודע מותו של יורש העצר, מעצב האופנה חאלד אל קסימי, בנו השני של מושל המדינה, השייח' ד"ר סולטאן בן מוחמד אל קסימי. קסימי הצעיר, ממעצבי אופנת הגברים הידועים בבריטניה, מת בגיל 39 בלונדון. נסיבות מותו טרם פורסמו, לפחות לא באופן רשמי. הידיעה על מותו מגיעה 20 שנה לאחר שאחיו הגדול, שייח' מוחמד בן סולטן בן מוחמד אל קסימי, מת ממנת יתר של סמים בגיל 24 בבית המשפחה במזרח גרינסטד בשנת 1999.

 

"חאלד קסימי היה מעצב צעיר ומוכשר, והקולקציות שיצר הפגינו חשיבה מודרנית, אלגנטית וחזון עתידי", ספדה לו קרוליין ראש, מנכ"לית מועצת האופנה הבריטית בשיחה עם יומון האופנה WWD. משרד הנשיאות הכללי של איחוד האמירויות הערביות פרסם הודעה בה נכתב כי "הוד מעלתו, שייח' ח'ליפה בן זאיד אל-נהיאן, מתאבל בצער על מותו של שייח' חאלד בן-סולטן בן מוחמד אל קסימי, בנו של שליט שארג'ה. אני מתפלל לאללה להנחית את נשמתו בשלום, ולהעניק למשפחתו סבלנות ונחמה".

 

אביו של המעצב, השייח' ד"ר סולטאן בן מוחמד אל קסימי (צילום: AP)
    אביו של המעצב, השייח' ד"ר סולטאן בן מוחמד אל קסימי(צילום: AP)

     

    קסימי נולד וגדל בשארג'ה, ובגיל תשע נשלח לבריטניה, בה התחנך במוסדות לימוד פרטיים. הוא סיים תואר ראשון בלימודי אדריכלות בבית הספר הנחשב AA ומשם עבר למחלקה לאופנה בסנטרל סיינט מרטינס, שם החל את לימודיו עם התמחות באופנת נשים. מתוקף היותו יורש העצר של אחת הנסיכויות העשירות במפרץ הפרסי, מימון אישי לא היה עבורו מגבלה. בשנת 2008, כשהוא בן 28 בלבד, השיק את מותג בגדי הגברים Qasimi Homme.

     

    מימון לא היה חסר. תצוגת אביב-קיץ 2017 של קסימי (צילום:  Ben A. Pruchnie/GettyimagesIL)
      מימון לא היה חסר. תצוגת אביב-קיץ 2017 של קסימי(צילום: Ben A. Pruchnie/GettyimagesIL)

       

      מעצבת האופנה הישראלית רחל כהן, אשר עבדה במותג בעבר, סיפרה בראיון ל-Xnet ב-2012 על בית האופנה כי "זה מקום שבו הכסף לא נגמר לעולם. שם גם למדתי את כל הטעויות האפשרויות. כשיש לך כסף בלתי מוגבל וחוסר הכוונה מקצועי, הדברים שאתה יוצר בסופו של דבר לא יהיו מסחריים, ובמקרה הזה הם גם לא נמכרו". לא בכדי, לפני כשלוש שנים עבר המותג מתיחת פנים עם קולקציות בעלות אופי מסחרי יותר ונגיעות של אופנת רחוב. כחלק מתהליך המיתוג, הוסרה המילה Homme משם המותג החדש.

       

      עיצוב של קסימי מקולקציית אביב-קיץ 2012 (צילום: Nathalie Lagneau/GettyimagesIL)
        עיצוב של קסימי מקולקציית אביב-קיץ 2012(צילום: Nathalie Lagneau/GettyimagesIL)

         

        מותו של קסימי היכה בתדהמה את תעשיית האופנה, שקברה בשנים האחרונות לא מעט מעצבים צעירים. רק בחודש שעבר הציג קסימי את קולקציית אביב-קיץ 2020 בעיצובו במסגרת שבוע האופנה לגברים בלונדון, שם המשיך להציג אופנת גברים עכשווית, שזכתה לא אחת לסיקור חיובי במדורי האופנה.

         

        לאחרונה גם תקף המעצב את קולקטיב האופנה וטמו, שלטענתו העתיקו חולצת טי מקולקציית סתיו-חורף 2017-18 בעיצובו עם הכיתוב "אל תירה" בערבית, צרפתית ואנגלית, שהיתה העתק של חולצה שנלבשה במקור על ידי עיתונאים במהלך מלחמת לבנון הראשונה בשנות ה-80. קסימי, שלא היה בעל זכויות יוצרים על החולצה אך היה הראשון להציג אותה, אמר בראיון לווג: "השתמשתי בהדפס כדי להדגיש את המצוקה של מה שקורה כיום במזרח התיכון. וטמו משתמשים בו בצורה מתלהמת, מסחרית ופרובוקטיבית. אני לא חושב שהם מבינים מה פירוש המילים האלה בעיני ערבים".

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד