עוף עם מעוף: מתכונים מפתיעים עם זעתר, חמאת בוטנים או סרירצ'ה

מיכל לוי אלחלל מציעה גיוונים חדשים ושדרוגים מגניבים, שיכניסו טוויסט רענן בשגרת החזה והרבע העוף. אפשר בתנור הביתי, ואפשר על הגריל (זה יהיה טעים בכל מצב!)

טעמיים מקומיים. רבעי עוף בזעתר (צילום: דניאל לילה, סגנון: פסי ברניצקי)
טעמיים מקומיים. רבעי עוף בזעתר (צילום: דניאל לילה, סגנון: פסי ברניצקי)

 

 

רבעי עוף בזעתר

המרכיבים (6 מנות)

 

  • 1/4 1 – 1/2 1 ק"ג כרעי עוף (שוק וירך)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • עלים מ־3 ענפי זעתר טרי
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

ההכנה

1. מערבבים בקערה את שמן הזית ועלי הזעתר. מוסיפים את העוף ומערבבים.

מאחסנים במקרר 10 דקות לפחות (עד 4 שעות).

2. מחממים את

הגריל או מחממים תנור ל־210 מעלות.

3. פורשים יריעות של רדיד אלומיניום, מניחים בכל יריעה 2 רבעי עוף, מתבלים במלח ובפלפל וסוגרים היטב ל"מעטפה" אטומה.

4. צולים בגריל (סגור במכסה, אם אפשר) או בתנור במשך 30 דקות. אם צולים בגריל: פותחים את מעטפות האלומיניום וצולים את העוף ישירות על הגריל, עוד 10 דקות מכל צד. אם צולים בתנור: פותחים את מעטפות האלומיניום וצולים כך עוד 20 דקות. מגישים חם.

איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

 

 

שוקי עוף במשרה של סרירצ'ה

 

לאשה (צילום: דניאל לילה, סגנון: פסי ברניצקי)
    לאשה(צילום: דניאל לילה, סגנון: פסי ברניצקי)

     

    המרכיבים (6 מנות)

     

    • 1 ק"ג שוקי עוף

     

    למשרה

    • 1/2 כוס רוטב סרירצ'ה
    • 3 כפות שמן זית
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
    • 1 כפית מלח גרוס

     

    אפשרות לתוספת:

    • ירקות צלויים
    • 1/2 ק"ג תפוחי אדמה מיני
    • 2 יחידות שומר, חצויות
    • 1/4 כוס שמן זית
    • 1 כף מלח גס

     

    ההכנה

    1. מחממים את הגריל או מחממים תנור ל־200 מעלות.

    2. המשרה: מערבבים את הסרירצ'ה עם שמן הזית. מברישים היטב את שוקי העוף במשרה. מתבלים במלח ובפלפל.

    3. אם צולים בגריל: צולים 8-7 דקות מכל צד, עד הזהבה. מנמיכים את עוצמת האש בגריל וצולים עוד 6-5 דקות מכל צד. אם צולים בתנור: מניחים את השוקיים בתבנית וצולים כ־30 דקות.

    4. אם רוצים, מכינים במקביל את הירקות: מערבבים את תפוחי האדמה והשומר עם שמן הזית והמלח.

    5. אם צולים בגריל: עוטפים את הירקות ברדיד אלומיניום. צולים אותם כ־20 דקות על הגריל, פותחים את רדיד האלומינים וצולים עוד כ־10 דקות או יותר, עד ריכוך.

    אם צולים בתנור: מניחים את הירקות בתבנית תנור (ללא רדיד) וצולים במקביל לצליית העוף, כ־25 דקות.

    6. מגישים חם.

    איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

     

     

    סטייק פרגית ברוטב הסודי שלי

    הרוטב הזה שופר והתגבש עם השנים, עד שהגעתי לתוצאה האולטימטיבית. ממליצה מאוד.

     

    סטייק פרגית ברוטב סודי (צילום: דניאל לילה, סגנון: פסי ברניצקי)
      סטייק פרגית ברוטב סודי(צילום: דניאל לילה, סגנון: פסי ברניצקי)

       

       

      המרכיבים (6 מנות)

       

      • 1 ק"ג סטייק פרגית, ללא עצם

       

      לרוטב

      • 1/2 כוס קטשופ
      • 1/4 כוס רוטב סויה
      • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
      • 1 כף דבש או סילאן

       

      ההכנה

      1. הרוטב: מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיביו. חוצים את נתחי הפרגית, מוסיפים לקערה, מערבבים ומאחסנים במקרר חצי שעה לפחות (עד 4 שעות).

      2. אם רוצים, משפדים את נתחי הפרגית.

      3. מחממים גריל או מחבת פסים וצולים את הנתחים 10-8 דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים ועשויים גם בפנים. מגישים חם.

      איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

       

       

      שיפודי עוף בחמאת בוטנים

      בואו נעשה תחרות: מי אוהב אותם יותר, המבוגרים או הילדים? שוויון מובטח!

       

      שיפודי עוף בחמאת בוטנים (צילום: דניאל לילה, סגנון: פסי ברניצקי)
        שיפודי עוף בחמאת בוטנים(צילום: דניאל לילה, סגנון: פסי ברניצקי)

         

        המרכיבים (6 מנות)

        • 600 גרם חזה עוף
        • 1/4 כוס מים רותחים
        • 1/4 כוס רוטב סויה
        • 5 כפות גדושות חמאת בוטנים טבעית

         

        ההכנה

        1. חותכים את העוף לקוביות בגודל 1/2 1 סמ"ר.

        2. שמים בקערה מתאימה את המים הרותחים, הסויה וחמאת הבוטנים ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות העוף ומשהים 10 דקות לפחות (עד 6 שעות).

        3. משפדים את קוביות העוף ושומרים על מרווחים של כ־1/2 ס"מ ביניהן.

        4. צולים את השיפודים על המנגל, או במחבת שחוממה עם 2 כפות שמן, 5-4 דקות מכל צד, עד הזהבה. מגישים חם.

        איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

         

         

        כנפי עוף צלויות בניחוח אסייתי

         

        כנפי עוף צלויות בניחוח אסייתי  (צילום: דניאל לילה, סגנון: פסי ברניצקי)
          כנפי עוף צלויות בניחוח אסייתי (צילום: דניאל לילה, סגנון: פסי ברניצקי)

           

          המרכיבים (6 מנות)

           

          • 1 ק"ג כנפי עוף
          • 2/3 כוס דבש
          • 1/2 1 כוסות רוטב סויה
          • 1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק

           

          אפשרות להגשה:

          • סלט מלפפונים
          • 2 מלפפונים
          • 1 כף ג'ינג'ר מגורר טרי
          • 1 כף שמן שומשום
          • 1 כפית מיץ לימון
          • 1/2 כפית רוטב סויה
          • אפשרות: 1 פלפל חריף, פרוס דק

           

          ההכנה

          1. מחממים את התנור ל־210 מעלות.

          2. שמים את הדבש בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל כחצי דקה. מוציאים, מוסיפים את הסויה והצ'ילי ומערבבים היטב. מניחים את הכנפיים בתבנית מתאימה ויוצקים עליהן את המשרה. שורים 5 דקות (עד שעתיים).

          3. צולים כ־15 דקות, הופכים וצולים עוד כ־10 דקות, עד שהכנפיים מזהיבות.

          4. בינתיים, מחממים גריל או מחבת פסים. מעבירים את הכנפיים אל אחד מהם וצולים 8-7 דקות מכל צד.

          5. אם רוצים, מכינים את הסלט: פורסים את המלפפונים לרצועות דקות וארוכות (מומלץ בעזרת קולפן ירקות או מנדולינה). מערבבים אותם עם הג'ינג'ר, שמן השומשום, מיץ הלימון והסויה, ואם רוצים – מוסיפים פלפל חריף.

          6. ההגשה: מניחים את הכנפיים לצד הסלט ומגישים.

          איך שומרים? את הכנפיים – עד יומיים, במקרר.

           

          מחפשים עוד מתכונים עם חזה עוף? יש לנו הרבה!

           

           

          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: דניאל אלסטר, סגנון: גילי אלגבי)
          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: דניאל אלסטר, סגנון: גילי אלגבי)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד