יש לאן לשאוף: 5 מתכונים מפתיעים עם חזה עוף (ואף מילה על שניצל)

חזה עוף הוא אחד הנתחים הכי אהובים ושימושיים במטבח הישראלי. הנה 5 מתכונים שיגוונו את התפריט שלכם, כולל שווארמה נהדרת ופסטה ממכרת

פסטה עם חזה עוף ברוטב פלפלים (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
פסטה עם חזה עוף ברוטב פלפלים (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

 

 

סטייק חזה עוף בתערובת עשבי תיבול וחרדל

מעולה עם תוספת של תפוחי אדמה צלויים או בתוך כריך עם מיונז, עגבנייה וחסה. מי שאוהב סטייקים דקים, מוזמן לפרוס את נתחי העוף דק, כמו לשניצל (או לקנות קילו נתחים לשניצל).

 

 

סטייק חזה עוף בתערובת עשבי תיבול וחרדל (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
    סטייק חזה עוף בתערובת עשבי תיבול וחרדל(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
     

    המרכיבים (5 מנות)

     

    • 5 חזות עוף, מחולקים לשניים

    למשרה

    • עלים מ־4 גבעולי רוזמרין
    • עלים מ־20 גבעולי תימין
    • 10 עלי מרווה
    • אפשרות: עלים מ־10 גבעולי אורגנו
    • 1/2-1/4 צרור פטרוזיליה, ללא הגבעולים החשופים
    • 1/4 כוס שמן זית איכותי
    • 1/2 1 כפות חרדל חלק
    • 8 שיני שום
    • 1/4 כוס יין לבן
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק

     

    ההכנה

    1. המשרה: שמים בקערת מעבד המזון או הבלנדר את כל מרכיבי המשרה ומעבדים למרקם משחתי חלק ואחיד.

    2. מערבבים את המשרה עם נתחי העוף ומניחים במקרר למשך 30 דקות עד 3 שעות.

    3. מחממים מחבת כבדה על להבה גבוהה עד שהיא מתחילה לעשן. מניחים בה את חזה העוף (אם אין מקום, עושים זאת בכמה סבבים) ומטגנים 5 דקות מכל צד.

    4. מגישים, מומלץ לצד תפוחי אדמה קטנים, עגבניות ובצל מוקפצים.

    • איך שומרים? עד 5 ימים במקרר או עד חודש במקפיא.

     

     

    חזה עוף ברוטב לימון וקשיו

    זוכרים איך בשנות ה־80 זה היה הלהיט שגילינו במסעדות הסיניות? אז זאת הגרסה שלי למנה האהובה, שאוכלים עם אורז לבן שסופח את הרוטב הטעים. במקרה הזה, הסוד לשמירת העסיסיות של חזה העוף הוא במשרה של חלבון וקורנפלור ובטיגון במידה הנכונה. במנה משתמשים באגוזי קשיו קלויים, אך לא מומלחים. אם אתם קולים אותם בעצמכם, עשו זאת בתנור שחומם ל־150 מעלות, במשך 12-10 דקות, עד שהם מזהיבים.

     

    חזה עוף ברוטב לימון וקשיו  (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
      חזה עוף ברוטב לימון וקשיו (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

       

       

       

      המרכיבים (5 מנות)
      • 750 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ

      למשרה

      • 2 חלבונים
      • 2 כפות גדושות קורנפלור
      • 3 כפות יין מירין
      • 2 כפות רוטב סויה
      • לטיגון: 2 כפות שמן קנולה

      לרוטב

      • 2 כפות שמן קנולה
      • 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
      • 5 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
      • 2-1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס לטבעות דקות
      • 1 לימון, בקליפתו, חתוך לרבעי פרוסות
      • 1/3 כוס מיץ לימון
      • 1/2 כוס יין מירין
      • 1/3 כוס רוטב סויה
      • 3 כפות סוכר או 3 כפות סירופ מייפל אמיתי
      • 1/2 כוס מים קרים + 1 כף קורנפלור

      להגשה

      • 8 גבעולי בצל ירוק, חתוכים למקטעים של 5-4 ס"מ
      • 100 גרם אגוזי קשיו קלויים, ללא מלח

       

      ההכנה

      1. המשרה: שמים את חזה העוף בכלי מתאים ומוסיפים את כל מרכיבי המשרה. מערבבים היטב, כך שלא יישארו גושי קורנפלור. משהים כחצי שעה (עד שעתיים) במקרר.

      2. מחממים מחבת ווק (או מחבת עמוקה ועבה אחרת) על להבה גבוהה עד שהיא מתחילה להעלות עשן. מטגנים ב־2 כפות שמן הקנולה כשליש מכמות חזה העוף, עד שהוא מלבין. מעבירים אותו לכלי נקי ומטגנים כך את שני השלישים הנותרים של חזה העוף (אין צורך להוסיף שמן).

      3. הרוטב: שוטפים את המחבת ומחממים אותה שוב, על להבה גבוהה. שמים את השמן ומטגנים את הבצל, הג'ינג'ר והצ'ילי במשך 4-3 דקות, עד שהבצל שקוף. מוסיפים את חזה העוף, את פרוסות הלימון ומיץ הלימון, המירין, הסויה והסוכר ומביאים לרתיחה. טועמים, ואם הרוטב לא מלוח מספיק, מוסיפים עוד קצת סויה. מערבבים היטב את המים והקורנפלור ומוסיפים את התמיסה למחבת. מערבבים ומביאים לרתיחה חוזרת. מנמיכים את עוצמת הלהבה לבינונית ומבשלים עוד 7-6 דקות. מסירים מהכיריים.

      4. מוסיפים למחבת את הבצל הירוק והקשיו ומגישים לצד אורז לבן.

      • איך שומרים? עד 5 ימים, במקרר.

       

       

      שווארמה חזה עוף עם בצל מטוגן

      מנה מאוד מבוקשת אצל הלקוחות שאני מבשלת להם: הילדים אוהבים, המבוגרים נהנים, וזה פתרון מהיר להכנת ארוחה.

       

       

      שווארמה חזה עוף עם בצל מטוגן  (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
        שווארמה חזה עוף עם בצל מטוגן (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

         

         

        המרכיבים (5 מנות)

        • 700 גרם חזה עוף, פרוס דק לרוחב

        למשרה

        • 1/2 2 כפות תבלין לשווארמה
        • 8 שיני שום, כתושות
        • 4 כפות שמן זית
        • אפשרות: 3 כפות יין לבן
        • 1/2 1 כפיות מלח דק
        • 1 כפית פלפל שחור גרוס דק

        לטיגון

        • 5 כפות שמן זית
        • 4-3 בצלים, קלופים ופרוסים לחצאי טבעות
        • 1 כפית תערובת תבלינים או תבלין שווארמה
        • מעט מלח, מעט פלפל שחור גרוס דק

         

        ההכנה

        1. המשרה: שמים בקערה מתאימה את כל מרכיביה, מוסיפים את רצועות העוף ומערבבים היטב. מניחים 15 דקות לפחות (ומומלץ עד לילה, במקרר).

        2. מחממים מחבת ווק (או מחבת גדולה ועמוקה אחרת) על להבה גבוהה. שמים בה כף משמן הזית ושליש מכמות חזה העוף ומטגנים מכל הצדדים (5-4 דקות בסך הכל), עד שהוא מלבין. מוציאים לצלחת ומטגנים כך את שני השלישים הנוספים של העוף (אין צורך להוסיף שמן). מוציאים גם אותם.

        3. באותה מחבת (אין צורך לנקות), מחממים עוד 2 כפות שמן זית ומטגנים את רצועות הבצל כ־3 דקות. מוסיפים את תערובת התבלינים, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב מתמיד עוד 2–3 דקות, רק עד שהבצל מתרכך קלות.

        4. מחזירים את כל חזה העוף למחבת ומטגנים יחד תוך ערבוב עוד כ־2 דקות. מגישים, מומלץ עם פיתות, סלט טחינה, עגבניות קצוצות ובצל עם סומאק.

        • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד 3 חודשים במקפיא.

         

         

        פסטה עם חזה עוף ברוטב פלפלים

        זאת מנה שנראית יחסית מורכבת להכנה, אך כשקוראים את המתכון מתחילתו ועד סופו, מבינים שמדובר בעיקר בהצטיידות בסבלנות  והתוצאה מדהימה. ההימור שלי: אתם תתחילו להכין אותה על בסיס שבועי.

         

         

        פסטה עם חזה עוף ברוטב פלפלים  (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
          פסטה עם חזה עוף ברוטב פלפלים (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

           

           

          המרכיבים (4 מנות גדולות)

          • 500 גרם פסטה קצרה
          • 700 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
          • לטיגון: 2-1 כפות שמן זית

          למשרה

          • 1 כף חרדל דיז'ון גרגירים
          • 1/3 כוס יין לבן
          • 1/4 כוס שמן זית
          • 4 שיני שום, קצוצות דק
          • 2 כפות דבש
          • 1 כפית מלח שטוחה
          • 1 כפית פלפל שחור גרוס

          לרוטב

          • 2 כפות שמן זית
          • 2 פלפלים אדומים, פרוסים דק לאורכם
          • 2 פלפלים צהובים, פרוסים דק לאורכם
          • 1/2 כפית מלח או לפי הטעם
          • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
          • 2 בצלים סגולים, פרוסים דק
          • 3 שיני שום, קצוצות דק
          • 3 כפות חומץ בן יין לבן
          • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

           

          ההכנה

          1. המשרה: מערבבים בכלי מתאים את כל מרכיבי המשרה. מוסיפים את חזה העוף ומשהים במקרר חצי שעה עד שעתיים.

          ‭.2‬ מחממים מחבת ווק

          גדולה )או מחבת עמוקה אחרת(. שמים בה את שמן הזית לטיגון, מוסיפים כשליש מכמות העוף ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד שהוא לבן. מעבירים לקערה נקייה וממשיכים לטגן כך את שני השלישים הנותרים. מוסיפים לקערה את נוזלי הטיגון.

          ‭.3‬ הרוטב: שמים במחבת )לשיקולכם אם לנקות אותה או לא( את שמן הזית, פרוסות הפלפלים, מלח ופלפל, מכסים ומטגנים על להבה נמוכה כ-‭10‬ דקות, עד שהפלפלים מתרככים ומתחילים להפריש נוזלים. מוסיפים את הבצל והשום, מערבבים, מכסים ומבשלים כ-‭15‬ דקות נוספות.

          ‭.4‬ בינתיים, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.

          ‭.5‬ מוסיפים את החומץ ומערבבים, ממתינים קצרות לרתיחה. מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים בעדינות בכף עץ. מוסיפים חצי מכמות הפטרוזיליה, מערבבים וטועמים. אם צריך, מוסיפים מלח או עוד קצת חומץ. מוסיפים את חזה העוף ומבשלים תוך ערבוב עוד ‭ 4-3‬ דקות.

          ‭.6‬ מסירים מהכיריים, מפזרים על המנה את יתרת הפטרוזיליה ומגישים מיד. איך שומרים? אם לא מפריע לכם לאכול פסטה "ישנה", אפשר לשמור את המנה עד 3 ימים, במקרר.

           

          אסקלופ ברוטב עגבניות שרי, עשבי תיבול ויין לבן

          מתכון פשוט למנה מאוד מפוארת, שקיבלתי פעם מבשלנית מסרדיניה. כדי לשמור על עסיסיות העוף מצפים את הנתחים בתערובת של קמח, מלח ופלפל. בזמן הבישול מעטפת הקמח משאירה את חזה העוף רך וגם סופחת מטעמי הרוטב. אפשר לאכול את המנה עם פסטה, פולנטה, פירה או אורז לבן.

           

          אסקלופ ברוטב עגבניות שרי, עשבי תיבול ויין לבן  (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
            אסקלופ ברוטב עגבניות שרי, עשבי תיבול ויין לבן (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

             

            המרכיבים (5 מנות)

            • 1/4 כוס שמן זית
            • 1 בצל גדול, קצוץ דק
            • 6 שיני שום, פרוסות דק
            • 1/2 צרור גדול של פטרוזיליה, קצוצה דק
            • 1 ק"ג עגבניות שרי, חצויות
            • 4 כפיות מלח
            • 1/2 1 כפיות פלפל שחור גרוס
            • 3/4-1/2 בקבוק
            • (560-375 מ"ל) יין לבן
            • 1 כוס קמח לבן
            • 4 חזות עוף, פרוסים לשניצלים

             

            ההכנה  

            ‭.1‬ מחממים סיר נמוך ורחב על להבה בינונית-גבוהה. כשהסיר חם, מוסיפים את שמן הזית והבצל ומטגנים ‭ 5-4‬ דקות, עד שהבצל מתרכך ונעשה שקוף. מוסיפים את השום והפטרוזיליה, מערבבים ומטגנים עוד כ-3 דקות. מוסיפים את עגבניות השרי, 2 כפיות מהמלח ו-1 כפית פלפל שחור, מכסים את הסיר ומבשלים עוד 5 דקות. מוסיפים ‭ 1/2‬ בקבוק יין לבן. אם הנוזלים לא מגיעים לגובה העגבניות – מוסיפים עוד יין. מביאים לרתיחה.

            ‭.2‬ בינתיים, מערבבים בקערה שטוחה את הקמח עם יתרת המלח והפלפל. מצפים את חזות העוף בתערובת, כך שייעטפו בשכבת קמח דקה. מנערים משאריות.

            ‭.3‬ כשהרוטב רותח, מניחים שכבה אחת של חזות עוף בתבשיל ובעזרת כף עץ דוחפים אותם קצת פנימה. מכסים את הסיר ומבשלים ‭ 4-3‬ דקות. מוסיפים שכבה נוספת, משקיעים קלות גם אותה ומבשלים בסיר מכוסה עוד ‭ 4–3‬ דקות. אם צריך, מבשלים כך גם שכבה שלישית. במהלך הבישול מנערים את הסיר קלות ובודקים: אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת יין לבן. אם בסיום הבישול הרוטב דליל מדי, מבשלים עוד קצת ללא מכסה. מגישים.

            • איך שומרים? עד 5 ימים במקרר או עד חודש במקפיא.

             

             

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי פרנקו, סגנון: זוהר מאירי)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי פרנקו, סגנון: זוהר מאירי)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד