צילום: שי יחזקאל

שקד לשלטון: 3 מתכונים טבעוניים ונטולי גלוטן - עם המון שקדים

בראוניז דאבל שוקולד חרובים עם שקדים, סחלב חלב שקדים ולחמניות שקדים. בואו ללמוד איך אפשר להכניס את כל היתרונות של השקדים לצלחת

טבעוני, נטול גלוטן וממש טעים. בראוניז (צילום: יוסי סליס)
טבעוני, נטול גלוטן וממש טעים. בראוניז (צילום: יוסי סליס)

הם טובים להרזייה, נותנים בוסט לאנרגיה ומפחיתים את הסיכון למחלות לב וסרטן, אבל הם בעיקר טעימים ומהווים בסיס נהדר למגוון של מתכונים בריאים, טבעוניים ונטולי גלוטן, כמו השלושה שכאן: סחלב חלב שקדים, בראוניז דאבל שוקולד חרובים עם שקדים ולחמניות שקדים.

 

20 סיבות נהדרות להכניס יותר שקדים לחיים - ולא רק בט"ו בשבט >>

 

בראוניז דאבל שוקולד חרובים עם שקדים

 

החומרים ל-16 יחידות:
  • 300 גרם פצפוצי שוקולד חרובים
  • 1/2 כוס שמן קוקוס
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מחית תפוחי עץ
  • 1/4 כוס אבקת חרובים מנופה
  • 1/3 כוס קמח תפוח אדמה, מנופה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס שקדים קצוצים

 

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בראוניז בנייר אפייה.

2. מכניסים את שוקולד החרובים לכלי זכוכית וממיסים במיקרוגל בחום גבוה בפולסים של 30 שניות, עד להמסה מוחלטת. מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים היטב. מוסיפים את הסוכר ומחית התפוחים ומערבבים היטב.

3. מנפים בקערה נפרדת את קמח תפוח האדמה, אבקת החרובים והמלח. מערבבים, מוסיפים את החומרים היבשים לקערת שוקולד החרובים ומערבבים היטב. מוסיפים את השקדים ומערבבים.

4. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 30-35 דקות, עד שקיסם שמוכנס למרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים מעליו.

 

 ערכים תזונתיים ליחידה: 257 קלוריות, 22 גרם פחמימות, 3 גרם חלבון, 18 גרם שומן.

 

 

סחלב חלב שקדים

 

 (צילום: יוסי סליס)
    (צילום: יוסי סליס)

     

    החומרים ל-10 כוסות:
    • כוס וחצי שקדים מולבנים, לא קלויים
    • 2 כוסות מים
    • 3 כפות קמח אורז מלא
    • 3 כפות סוכר דמררה או סירופ אגבה
    • 2 כפיות סוכר קנים
    • 1 כפית מי ורדים
    • 6 כפות פיסטוקים קלויים קצוצים
    • 4 כפות שבבי קוקוס

     

    אופן ההכנה:

    1. משרים את השקדים במים למשך 15 דקות ומעבדים לעיסה אחידה בבלנדר 3 דקות. מסננים את הנוזל בעזרת מסננת עם חורים קטנים או בד גבינה לתוך קערה. אמורות להישאר כ-2 כוסות חלב שקדים.

    2. מעבירים כוס מהנוזל לסיר קטן, מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב ומנמיכים את האש. מערבבים את כוס הנוזל השנייה עם קמח האורז ומעבירים לסיר תוך כדי ערבוב.

    3. מוסיפים לסיר סוכר דמררה וסוכר קנים ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב 10 דקות, עד להסמכה.

    4. מעבירים את הנוזל דרך מסננת או בד גבינה לקבלת תערובת אחידה ללא גושים ומוסיפים את מי הוורדים.

    5. מוזגים את הנוזל לכוסות אישיות, מכסים בניילון נצמד ומצננים למשך הלילה. לפני ההגשה מפזרים מעט פיסטוקים ושבבי קוקוס.

     

    ערכים תזונתיים לכוס: 123 קלוריות, 10 גרם פחמימות, 3 גרם חלבון, 7.5 גרם שומן.

     

     

    לחמניות שקדים

     (צילום: יוסי סליס)
      (צילום: יוסי סליס)

       

      החומרים ל-10 יחידות:
      • 1 כוס תערובת לעוגיות ללא גלוטן
      • 1 כוס קמח שקדים
      • 2 כפות קמח סורגום (דורה)
      • 1 כפית קסנטאן גם
      • כף וחצי שמרים יבשים
      • כף וחצי סוכר
      • כוס וחצי מים חמימים
      • 1 כף שמן זית
      • 1/2 כפית קינמון
      • 1 כפית מלח
      • 1/2 כוס שקדים פרוסים

       

      אופן ההכנה:

      1. מנפים לקערה את הקמחים, הקסנטאן גם והשמרים. מוסיפים את הסוכר, המים, השמן, הקינמון והמלח ומערבים יחד עד להיווצרות בלילה דביקה ונוזלית.

      2. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד להכפלת נפח הבצק.

      3. מחממים את התנור ל-175 מעלות ומשמנים 2 תבניות שקעים מסיליקון. ממלאים כל שקע בבלילת בצק, מפזרים מעל שקדים ואופים 25 דקות. הופכים את הלחמנייה על צדה בכל שקע ואופים 5 דקות נוספות. מצננים 10 דקות ומגישים.

       

      ערכים תזונתיים ליחידה: 155 קלוריות, 11 גרם פחמימות, 4 גרם חלבון, 10 גרם שומן.

       

      מבשלים טבעוני

       (צילום: יוסי סליס)

         

        עוד מתכונים טעימים, בריאים וטבעוניים תמצאו בספר "מבשלים טבעוני" -  מתכוני מגזין מנטה לבישול טבעוני בכל עונות השנה. הספר מזמין אתכם לגלות עולם עשיר של אפשרויות להכנת אוכל טבעוני מעניין וטעים במטבח הביתי. השפיות פיליס גלזר, עינת מזור ורונית פנסו מציעות מנות מחומרי גלם מעולם הצומח בלבד, המבוססות על דגנים מלאים, קטניות, מוצרי סויה, שלל ירקות ופירות עונתיים בכל הצבעים, אגוזים, שקדים וזרעים, כולל צ'יה ופשתן.

         

         

        הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
        הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר פרווה
        טבעוני
        דרגת קושי בינונית
        דירוג הגולשים (0 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג