לאכול כמו "הכלה מאיסטנבול": מרק עדשים טורקי עם יוגורט

מנה לוהטת מהמטבח הטורקי שלא תהרוס לכם את הדיאטה: מרק מרג'מק עשיר בעדשים, בלי שמן (!) ועם טוויסט מרענן של יוגורט ופלפלון חריף

מרק מרג'מק. מרק עדשים טורקי  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
מרק מרג'מק. מרק עדשים טורקי (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

לא משנה אם אתם מכורים לטלנובלה "הכלה מאיסטנבול" , את המרק הטורקי זה אתם חייבים לנסות: הוא פשוט להכנה, לא דורש מצרכים מיוחדים,  ואין בו טיפת ושמן. אנחנו כבר התאהבנו.

 

 

המרכיבים (6 מנות)

  • 1 חבילה ( 500 גרם) עדשים כתומות, שטופות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1 בצל, קלוף וחצוי
  • מלח, פלפל שחור
  • 2 גזרים, קלופים וחצויים

 

להגשה

לימונים חצויים, יוגורט, פלפלון חריף מיובש וגרוס גס, לחם

 

ההכנה

1. המרק: שמים את העדשים, הפטרוזיליה, הבצל, המלח, הפלפל והגזרים בסיר, ויוצקים עליהם מיםכך שיגיעו לגובה של כ 3- ס"מ מעל המרכיבים. מביאים לרתיחה, ובינתיים מערבבים מדי פעם, כדי להכניס לתוך הסיר את הקצף הלבן שצף על פני המרק ושלא כמו במרקים אחרים, כאן אין צורך להסיר אותו. הוא דווקא עוזר למרק להסמיך. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית עוד 20-15 דקות, או עד שהעדשים רכות מאוד וכמעט נמסות. מכניסים לסיר מוט ריסוק ידני (או מעבירים את תכולת הסיר למעבד המזון או לבלנדר) ומעבדים למחית חלקה.

2. ההגשה: יוצקים לקעריות, מוסיפים יוגורט ולימון (ואפשר גם פיסות לחם) וזורים מלמעלה את הפלפלון המיובש. אוכלים ככה, ומדי פעם מוסיפיםעוד יוגורט או לימון או פלפלון, אם צריך.

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד