כדורי אושר ורודים: חטיפי אנרגיה טבעוניים בתוך קערת סמודי צבעוני

המדריך לצובע הבריא פרק ב': הוורודים/סגולים - כך תכינו לעצמכם ארוחת בוקר ססגונית או נשנוש בריא לאמצע היום שימריץ אתכם וגם ישמור עליכם מבפנים

ענבר חוברה

|

08.11.18 | 08:39

בליס בולס בשני צבעים (צילום: DEREK SIMPSON PHOTOGRAPHY)
בליס בולס בשני צבעים (צילום: DEREK SIMPSON PHOTOGRAPHY)

הצבעים הופכים את הכול לטוב יותר - גם אוכל אפרורי ומשעמם ייראה מושך וטעים אם תוסיפו לו גוון ורוד/סגול. קחו דייסת שיבולת שועל בצבע בז' משמים, יוגורט עם חתיכות תפוח או שייק בריא במיוחד, הוסיפו כפית אבקה וחיש מהר המנה תהפוך למשהו שאפילו הילדים יסכימו לטעום. וכי מי יכול לסרב למנה שמשלבת 'חד קרן' בשמה?

 

הצבעים, למקרה שדאגתם, טבעיים לחלוטין. חסל סדר צבעי מאכל מלאכותיים שלא תורמים כלום לגוף מלבד מספרי E ועוד רכיבים מפוקפקים. הצבעים החדשים הם על טהרת מזונות-על שבנוסף לצבע מרהיב, מוסיפים לנו בריאות בדמות סיבים תזונתיים, מינרלים, ויטמינים וחומרים נוגדי חמצון חשובים.

 

>> הכחולים מהפרק הקודם נראו קצת מרתיעים? נסו את הגוונים הסגולים והוורודים, גם הם מזינים ומשמחים:

 

הסגולים

 

אבקת סלק - מדובר על סלק מגורד, שיובש בשמש ונטחן במעבד מזון מספר פעמים. הסלק מכיל בטאלינים, תרכובות נוגדות חמצון שמגנות על התאים ומטיבות עם המוח. בנוסף, הוא מוריד את לחץ הדם ואת רמות הכולסטרול הרע, משפר תפקוד קוגניטיבי, מסייע באיזון הסוכר וכנגד אנמיה ועוד. הסלק עשיר בוויטמינים, מינרלים ובסיבים תזונתיים.

 

אבקת/ מחית אסאי - מופקת מהפירות הבשלים של דקל האסאי שגדל באזור האמזונס. השבטים המקומיים משתמשים בפירות האלה מאז ומתמיד למטרות ריפוי בשל סגולותיהם הרבות. כיום, יודע שהאסאי עשיר בחומרים נוגדי חמצון (במיוחד באנתוציאנין - זה שנותן את הגוון הכחול) ולכן גם מגן על התאים מפני נזקים ומחלות. כמו כן, הפרי עשוי להפחית את לחץ הדם ולשפר תהליכים קוגניטיביים ולספק לנו כמות יפה של סיבים תזונתיים ומינרלים.

 

רוצים להכין אבקה צבעונית משלכם? כך תעשו זאת:

 

 

הוורודים

 

אבקת פיטאיה - הפרי מיובש ונטחן לאבקה. הפיטאיה עשירה ברכיבים מזינים ודלה בקלוריות. היא מקור טוב למגנזיום, ולסיבים תזונתיים ומסייעת לשיפור תהליכי עיכול. בנוסף, היא מחקת את מערכת החיסון ועשויה לעזור להילחם במחלות כרוניות שונות.

 

אבקת טארו - טארו הוא שורש בצבע סגול עדין שמיובש ונטחן לאבקה. מוצאו בדרום מזרח אסיה, משם הוא התגלגל לשאר העולם והוא נחשב לאחד הצמחים הראשונים שגודלו בחוות. השורש מכיל מגנזיום, ברזל, סיבים, אשלגן, אבץ, ויטמינים (A, C, E ו- B6), חומצות שומן חיוניות וגם חומרים נוגדי חמצון.

 

איפה משיגים?

האבקות השונות נמכרות בחנויות מקוונות בארץ ובחו"ל (באתרים הסיניים, אמזון, אתרים יעודיים לתוספי תזונה ולמוצרי בריאות וגם באתרים מתמחים, כגון זה)  ואפשר אף למצוא את חלקן בחנויות טבע בארץ.

 

כדורי אנרגיה בשני צבעים (צילום: DEREK SIMPSON PHOTOGRAPHY)
    כדורי אנרגיה בשני צבעים(צילום: DEREK SIMPSON PHOTOGRAPHY)

     

     כדורי אנרגיה / בליס בולס (Bliss Balls)

     

    מרכיבים

     

    • 14 תמרים, שהושרו במים 3-2 שעות, עד להתרככות
    • 1/2 בננה גדולה בשלה, מעוכה
    • 1 כפית קינמון טחון
    • 1/2 כוס אגוזים שאוהבים
    • 1 כפית אבקת סופרפוד בצבע שרוצים לצבוע

     

    הציפוי

    • קוקוס טחון

     

    אופן הכנה

    1. שמים את כל המרכיבים במעבד מזון או בבלנדר, וטוחנים עד שמקבלים תערובת עם מעט גושים. אם רוצים להכין את הכדורים במספר צבעים, מחלקים את החומרים לפי מספר הצבעים ומוסיפים לכל אחד את החלק היחסי מאבקת הסופרפוד הרצוי (לשני צבעים, שמים לכל צבע חצי כפית).
    2. בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומגלגלים אותם בקוקוס טחון.  

     

    קערת סמודי עם חדי קרן כתומים (צילום: ענבר חוברה)
      קערת סמודי עם חדי קרן כתומים(צילום: ענבר חוברה)

       

       קערת יוניקורן

       

      מרכיבים

      2 מנות

       

      השכבה הכחולה

      • 1/2 1 בננה גדולה, קפואה
      • 1/4 כוס קוביות מלון (עדיף לבן), קפוא
      • 1/4 כפית אבקת ספירולינה כחולה

       

      השכבה הוורודה

      • 1 בננה גדולה, קפואה
      • 1/2 כוס פירות יער, קפואים
      • 1 כפית אבקת פיטאיה

       

      התוספות (שמים רק מה שאוהבים)

      • פירות יער קפואים
      • פרוסות של פירות טריים
      • גרעינים/ אגוזים שאוהבים, גרוסים
      • שבבי קוקוס
      • כדור אנרגיה

       

      אופן ההכנה

      1. השכבה ההכחולה: מעבדים את מרכיביה בבלנדר או במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד. המרקם צריך להיות סמיך כמו מוס/סורבה). מחלקים את התערובת בין שתי קערות. כאשר שמים את התערובת בקערה שמים אותה את כולה בצד אחד ומשאירים מקום לשכבה הוורודה.
      2. השכבה הוורודה: מעבדים את מרכיביה בבלנדר או במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד. המרקם צריך להיות סמיך כמו מוס/סורבה).  מוסיפים מחצית מן התערובת לכל אחת מהקערה עם השכבה הכחולה, בצד הריק. בעזרת כף, יוצרים דוגמה יפה בין שתי השכבות.
      3. מסדרים את התוספות שבחרתם ומגישים מיד. את חדי הקרן מכינים עם חותכן בצורה זו או בכל צורה אחרת שיש: קורצים צורות מפרוסות שטוחות של פרות אהובים.

       

      >>>>בפרקים הבאים: פנקייקס, סושי, סמודי, פיצה ועוד - בכל צבעי הקשת

       

       

      ייעוץ מקצועי: ליאורה חוברה , דיאטנית קלינית M.Sc ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

      ענבר חוברה היא בעלת בלוג Endless Trip העוסק בטיולים, לייף סטייל, אוכל ובריאות

      לאתר של הצלם דרק סימפסון

       

      -------------------

       

      מחפשים צבע קיצוני יותר? נסו אטריות חד קרן ופלאפל טבעוני

       

       לחצו על התמונה כדי להגיע לכתבה (צילום: ענבר חוברה)
      לחצו על התמונה כדי להגיע לכתבה (צילום: ענבר חוברה)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מתכון מהיר
      כשר פרווה
      טבעוני
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (1 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג