מפגש החתימה על הסכם הגרעין ההיסטורי בין נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ושליט קוריאה הצפונית קים ג'ונג און, התקיים אתמול בסינגפור ללא נוכחות הגברות הראשונות שלצדם, מלניה טראמפ, ששהתה אותה עת בוושינגטון וסללה את הקאמבק שלה לתודעה הציבורית לאחר 24 ימי היעדרות, ורי סול-ג'ו שנשארה מאחור בפיונגיאנג, בירת קוריאה הצפונית. עוד מוקדם לדבר על פתיחת דלתות צפון קוריאה למערב, אבל במדורי האופנה בעולם היו מי שכבר הספיקו לסמן את סול-ג'ו כפנים החדשות והמרעננות של הדיקטטורה הצפונית וכאייקון אופנה. בסאן הבריטי, למשל, הדגימו כיצד היא מקבלת השראה מהחליפות הבהירות של קייט מידלטון, בעיתונים של דרום קוריאה סיפרו כי סול-ג'ו הפכה למוזה עבור נערות ונשים צעירות בצפון קוריאה, ואילו בדיילי טלגרף הסבירו כי מיתוגה של הגברת הראשונה של המדינה כאייקון אופנה, הוא סימן לשינוי בתפישת המערב את הדיקטטורה, שעד לא מזמן איימה לשגר על ארצות הברית טילים עם ראש נפץ גרעיני.
לכאורה, ההתעסקות העכשווית במלתחה של סול-ג'ו, שעד לחודשים האחרונים לא ממש נחשפה לציבור המערבי, מסמלת תהליך של נורמליזציה ופתיחות גוברת של צפון קוריאה למערב ולהפך. אולם בפועל, נראה כי תקשורת האופנה הפכה לכלי בידיהם של עריצים דוגמת קים ג'ון און, כשאת הדיווחים על הפרת זכויות אדם במדינה שבשליטתו, מחליפים דיווחים על חליפות הפסטל הרכות שלה. מדובר במהלך מוכר לאורך ההיסטוריה, שהופך לנפוץ יותר ויותר עם התבססותה של תקשורת האופנה והרשתות החברתיות.
הטקטיקה הזו של רודנים המשגרים את נשותיהם אל החזית בלבוש אופנתי, כמעין הסחת דעת מהעוולות והפשעים שהם מבצעים במדינתם, שימשה בין היתר את שליט הפיליפינים לשעבר פרדיננד מרקוס, שהציב בשורה הראשונה את אשתו, אימלדה מרקוס ואוסף הנעליים האקסטרווגנטי שלה; את נשיא אנגולה לשעבר, שאשתו אנה פאולה היתה דוגמנית חובבת תיקי הרמס; ובל נשכח את השכנה אסמה אל אסד מסוריה, שכתבת דיוקן מחמיאה אודותיה ואודות מלבושיה פורסמה ב-2011 במגזין ווג, תחת הכותרת "ורד המדבר", בזמן שבעלה בשאר אל אסד טובח במורדים במלחמת האזרחים העקובה מדם. לאחר ביקורת חריפה שהושמעה בעולם, הוסרה הכתבה מאתר המגזין ווג.
לא הרבה פרטים ביוגרפים ידועים על רי סול-ג'ו, בת ה-29 בלבד, שהכירה את ג'ונג און בן ה-34 בקונצרט מוזיקה קלאסית לפני כעשור. קודם לכן היתה מעודדת בקבוצת ספורט וזמרת בתזמורת האונהאסו, בה השתתפה גם חברתו לשעבר של ג'ונג און, היון סונג-וול. אפילו מספר ילדיהם של בני הזוג אינו ידוע בוודאות, אך על פי סוכנויות ביון במערב לשניים שני בנים ובת בגילאים 9, 5 ושנה. האינפורמציה הזו מבוססת על פרטים שסיפר הכדורסלן דניס רודמן, חבר קרוב של השליט הצפון קוריאני, שסיפר בשנת 2013 כי לזוג שני ילדים. מכיוון שסול-ג'ו לא מופיעה בציבור בזמן ההיריון, היעלמותה מהנוף לפני כשנה וחצי העלתה סברה כי ילדה ילד נוסף בקיץ אשתקד.
הזרקורים החלו פונים אל סול-ג'ו ממדינות המערב בעת ביקורם של בני הזוג בסין בחודש מרץ האחרון, ובהמשך במפגש ההיסטורי שערכו עם נשיא קוריאה הדרומית ורעייתו. למפגשים המתוקשרים בחרה סול-ג'ו בחליפות חצאית בהירות ושמרניות, אליהן הצמידה תיקי יוקרה של דיור ושאנל, מהמותגים החביבים עליה, שעומדים בסתירה למצב הכלכלי העגום של קוריאה הצפונית, ומטבע הדברים אינם נמכרים במדינה הקומוניסטית.
סגנון הלבוש של סול-ג'ו נשען בעיקר על חליפות מחויטות בסגנון שאנל, שנראות כמו העתקים חיוורים של החליפות האלגנטיות שלבשה ג'קי קנדי בשנות ה-60. לא ידוע אם הגברת הראשונה של קוריאה הצפונית רוכשת את הפריטים מהמותגים המקוריים, או שהיא מסתייעת בתופרת עילית שמייצרת עבורה העתקים. צפון קוריאה ידועה כאחת הספקיות העיקריות של שוק הזיופים של מותגי יוקרה המציפים את העולם ואת המדינה. בכתבה שפורסמה באתר החדשות האסיאתי RFA פורסם כי "החייטים בקוריאה הצפונית מעתיקים עיצובים של בגדים יוקרתיים שהובאו מסין או מיפן, והזיופים נמכרים בגלוי בשווקים ובחנויות הכלבו של פיונגיאנג עם תוויות של מותגים כמו ברברי ושאנל. מכיוון שהחייטים עושים זיופים נפלאים, כמעט בלתי אפשרי לזהות את המקור ואת החיקוי".
בתוך כך, את ההתעניינות הגואה במלתחה של הגברת הראשונה מקוריאה הצפונית יש לקחת בעירבון מוגבל ובמסגרת הקונטקסט הרחב. סביר להניח כי בשלב זה היא רחוקה מלהפוך למקבילתן של נשים כמו מלניה טראמפ או בריז'יט מקרון. סול-ג'ו רחוקה מהסגנון נוטף הסטייל של השתיים כמרחק בין פיונגיאנג לשדרות השאנז אליזה, אבל אחרי שיוסרו הסנקציות הכלכליות ומותגי היוקרה יעשו את דרכם לקוריאה הצפונית, בדיוק כפי שקרה לפני עשור וחצי בסין, עולה הסיכוי שנראה אותה מככבת יותר במדורי האופנה ומי יודע, אולי גם היא תזכה לכתבת דיוקן מחמיאה בווג.
______________________________________________________
ואיך שברה מייגן מרקל את קוד הלבוש המלכותי באירוע רשמי?