צילום: שי יחזקאל

"היה לי 'חבר מועדון' בכל הרשתות ולא הייתי מפספסת אף סייל"

איך אורטל טימור נגמלה מצריכת יתר ("הבנתי שאני מייצרת המון זבל") ומעבירה את הבשורה הלאה: "היום אני מסרבת גם למתנות". שביל הגמילה, כתבה ראשונה בסדרה

"הפוקוס שלי היה כלפי חוץ - מה יש לחנויות ולמשווקים להציע לי, במקום שיהיה כלפי פנים - מה אני צריכה, מה כבר יש לי ומה אני באמת רוצה" (צילום: יונתן בלום, ארט: טליה פליק)
"הפוקוס שלי היה כלפי חוץ - מה יש לחנויות ולמשווקים להציע לי, במקום שיהיה כלפי פנים - מה אני צריכה, מה כבר יש לי ומה אני באמת רוצה" (צילום: יונתן בלום, ארט: טליה פליק)

אורטל טימור, בת 37, נשואה + 2, יועצת מלתחה, מינימליסטית, בלוגרית ובעלת קבוצת הפייסבוק לייפסטייל ומינימליזם.

 

הייתי מכורה ל: "במילה אחת: צריכה".

 

סקס, סמים, אוכל וסמארטפונים: האם גם אתם מכורים למשהו? >>

 

איך זה התבטא בחיים שלי: "בהרגלי הצריכה שלי - בגדים, מוצרי טיפוח, איפור, כלי בית, חפצי נוי. הפוקוס שלי היה כלפי חוץ - מה יש לחנויות ולמשווקים להציע לי, במקום שיהיה כלפי פנים - מה אני צריכה, מה כבר יש לי ומה אני באמת רוצה. אם זה היה יפה ומצא חן בעיניי, רציתי את זה. למשל מצעים. גם כשהיו לי יותר סטים של מצעים יפים ממה שהייתי צריכה, עדיין קניתי מצעים אם מצאתי סט יפה שאהבתי, או שני סטים כי זה היה במבצע.

 

"הייתי מבלה שעות בחנויות ובקניון. היה לי חבר מועדון בכל הרשתות ולא הייתי מפספסת אף סייל. כמויות הזבל שנוצרו כתוצאה מכך היו גדולות: אריזות של מוצרים, בגדים שקניתי ולא לבשתי, כלים שאין להם באמת שימוש וכן הלאה".

 

"הבנתי שהכמויות העצומות של המוצרים שמיוצרים היום בעולם נזרקות לפח בתוך זמן קצר או מוטמנות באדמה באפריקה, כמו שקורה היום עם הביגוד המיותר של העולם המערבי" (צילום: יונתן בלום, ארט: טליה פליק)
    "הבנתי שהכמויות העצומות של המוצרים שמיוצרים היום בעולם נזרקות לפח בתוך זמן קצר או מוטמנות באדמה באפריקה, כמו שקורה היום עם הביגוד המיותר של העולם המערבי"(צילום: יונתן בלום, ארט: טליה פליק)

     

    "בפסח הקודם זה הגיע לשיא, כשעשיתי סדר בבית והוצאתי ממנו 70% מהחפצים שהיו בו ולא באמת היה בהם צורך. בשלב הזה הבנתי שהצריכה המוגזמת הזאת לא משרתת אותי"

    נקודת המפנה שלי: "זה התחיל עם המלתחה שלי. הבנתי שכשהמלתחה בנויה נכון וכשכל הבגדים שיש בה מחמיאים, נוחים ומשתלבים טוב אחד עם השני, אז לא באמת צריך עוד ועוד בגדים. זה המשיך עם הלקוחות שלי - ראיתי שככל שאני משאירה להן פחות בגדים בארון, ככה יש להן יותר מה ללבוש.

     

    "בפסח הקודם זה הגיע לשיא, כשעשיתי סדר בבית והוצאתי ממנו 70% מהחפצים שהיו בו שהעמיסו על הבית ולא באמת היה בהם צורך. בשלב הזה הבנתי שהצריכה המוגזמת הזאת לא משרתת אותי, יוצרת לי עומס ובלגן בבית, בארון ובראש, מבזבזת לי כסף שאני יכולה להשקיע בדברים אחרים שאני רוצה ולא מרשה לעצמי ומייצרת המון המון זבל בעולם".

     

    איך נגמלתי: למדתי להגיד לא. למדתי להדוף את כמויות הדברים והחפצים שמגיעים אלי מכל עבר. התחלתי לבחון כל דבר ולשאול את עצמי: האם אני באמת צריכה אותו? האם באמת אין לי משהו אחר שיכול לשמש את אותה מטרה? האם מעבר לחוויית הסיפוק הרגעי שבלקנות את הבגד או החפץ הזה יש לי באמת תועלת ממנו? הבנתי שהכמויות העצומות של המוצרים שמיוצרים היום בעולם נזרקות לפח בתוך זמן קצר או מוטמנות באדמה באפריקה, כמו שקורה היום עם הביגוד המיותר של העולם המערבי, ושמעבר לכך שזה לא משרת אותי באופן אישי, זה פוגע גם באיכות הסביבה ומזהם את כדור הארץ. בשלב הזה התחלתי להיות הרבה יותר מודעת לכמויות הזבל שהמוצרים שאני רוכשת מייצרים והתחלתי למזער אותן".

     

    למדתי מהגמילה: "שאני צריכה הרבה פחות ממה שנדמה לי. כי כשאני צורכת בדיוק את מה שאני צריכה ולא יותר מזה, מתפנה לי מקום בחיים לדברים שחשובים לי באמת. וגם - שאושר אמיתי מגיע ממערכות יחסים טובות, מבילוי זמן עם אנשים אהובים ומחוויות, ולא מעוד חפץ יפה בבית. הכל נעשה הרבה יותר פשוט, ויש לי שקט בראש".

     

    "למדתי שאושר אמיתי מגיע ממערכות יחסים טובות, מבילוי זמן עם אנשים אהובים ומחוויות, ולא מעוד חפץ יפה בבית". אורטל טימור (צילום: יונתן בלום, ארט: טליה פליק)
      "למדתי שאושר אמיתי מגיע ממערכות יחסים טובות, מבילוי זמן עם אנשים אהובים ומחוויות, ולא מעוד חפץ יפה בבית". אורטל טימור(צילום: יונתן בלום, ארט: טליה פליק)

       

      החיים שלי היום: "אני חושבת פעמיים לפני שאני מכניסה הביתה משהו חדש, וברוב המקרים אני מסרבת גם למתנות וגם לרכישות חדשות. אני ממש משתדלת לא לקנות דברים מיותרים שייצרו עוד זבל אצלי בבית ובעולם. אני זורקת הרבה פחות דברים לפח פשוט כי הם מלכתחילה לא נכנסים אלי הביתה, וזאת הרגשה ממש טובה.

       

      "הבית שלי וארון הבגדים שלי נשארים מסודרים כי אין בהם עומס של חפצים ובגדים. אנחנו כמעט לא זורקים אוכל כי אנחנו מלכתחילה קונים כמות שמתאימה לצריכה שלנו. הרכישות שלי הרבה יותר מדויקות וממוקדות, ואני יכולה להרשות לעצמי להשקיע יותר בכל דבר שאני קונה, כי אני קונה ממש מעט, ונוצר לי תקציב פנוי שאני יכולה להשקיע ברכישת חוויות עם המשפחה".

       

      מסר למכורות עכשוויות: "כדאי שתשאלו את עצמכן:

      1. האם הכמויות שאני צורכת אכן משרתות אותי? האם אני צורכת כמו שאני צריכה או כמו שכולם צורכים? האם אני באמת צריכה כל כך הרבה דברים כדי להיות מאושרת?

      2. האם אני רוצה לייצר כל כך הרבה זבל בעולם? האם אני רוצה להשאיר אחריי לילדיי עולם כל כך מזוהם?

      אם התשובה לאחת מהשאלות האלה היא לא, הגיע הזמן לשינוי".

       

      ומה המחיר האמיתי של הבגדים הזולים? צפו:

       

      המחיר האמיתי של הבגדים הזולים

      המחיר האמיתי של הבגדים הזולים

      סגורסגור

      שליחה לחבר

       הקלידו את הקוד המוצג
      תמונה חדשה

      שלח
      הסרטון נשלח לחברך

      סגורסגור

      הטמעת הסרטון באתר שלך

       קוד להטמעה:

       

      בכתבות הבאות של "שביל הגמילה": לב שומרי הייתה מכורה לדיאטות ושרון בירקמן חשבה שנוחות תעזור לה להתמודד עם החיים. הן מספרות לנו איך השתחררו מהרגל ששיבש את חייהן ויצאו לחופשי.

       

       

       

      הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
      הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד