הנוף מהחלון אותו הנוף, אבל ההרגשה חדשה בזכות הסטיילינג

    בתקציב של 200 אלף שקלים עברה דירתה של רופאה צעירה, אימא לשניים, ריענון משפר מצב רוח. "הייתי חייבת Refresh", היא אומרת. ועכשיו כיף לה לחזור הביתה

    מיכל בלאו

    |

    10.04.18 | 06:53

    שטחה של הדירה, בקומה שלישית בבניין ותיק, כ-120 מטרים רבועים, והיא צופה אל פארק הירקון. החלוקה הבסיסית שלה לא שונתה במסגרת הריענון שעברה, כשש שנים אחרי ששופצה. אבל לשינויים קטנים לכאורה יש אפקט גדול. בהמשך הכתבה תוכלו לראות איך נראו החדרים לפני, ואחרי (צילום: שירן כרמל)
    שטחה של הדירה, בקומה שלישית בבניין ותיק, כ-120 מטרים רבועים, והיא צופה אל פארק הירקון. החלוקה הבסיסית שלה לא שונתה במסגרת הריענון שעברה, כשש שנים אחרי ששופצה. אבל לשינויים קטנים לכאורה יש אפקט גדול. בהמשך הכתבה תוכלו לראות איך נראו החדרים לפני, ואחרי (צילום: שירן כרמל)
    במטבח נעשתה התערבות מינימלית: הוא נותר כפי שתוכנן במקור, ורק נוספו מעל משטח העבודה מנורות תלויות בעיצובו של יואב וספי ינאי. הצבע הדומיננטי שנבחר לדירה, כיאה לדף חדש שפתחה האם לאחר גירושיה, הוא לבן, עם מעט עץ, תכולים ואפרפרים (צילום: שירן כרמל)
    במטבח נעשתה התערבות מינימלית: הוא נותר כפי שתוכנן במקור, ורק נוספו מעל משטח העבודה מנורות תלויות בעיצובו של יואב וספי ינאי. הצבע הדומיננטי שנבחר לדירה, כיאה לדף חדש שפתחה האם לאחר גירושיה, הוא לבן, עם מעט עץ, תכולים ואפרפרים (צילום: שירן כרמל)
    בפינת האוכל הוחלפו חזיתות הארונות לדלתות אינטגרליות אפורות, ובנישה שמעליהם הותקנו שלושה מדפים לכלים. כיסאות חדשים, קלילים למראה, מנורה תלויה ומסכה על הקיר מעניקים לפינה אופי חדש, נעים יותר. במבואת הכניסה (משמאל) נתלתה מראה מינימליסטית (צילום: שירן כרמל)
    בפינת האוכל הוחלפו חזיתות הארונות לדלתות אינטגרליות אפורות, ובנישה שמעליהם הותקנו שלושה מדפים לכלים. כיסאות חדשים, קלילים למראה, מנורה תלויה ומסכה על הקיר מעניקים לפינה אופי חדש, נעים יותר. במבואת הכניסה (משמאל) נתלתה מראה מינימליסטית (צילום: שירן כרמל)
    קיר המסדרון שבין הסלון לחדרי השינה הונמך, ומעליו הותקנה משרבייה, "שפותחת את החלל", אומרת המעצבת, "ועדיין מאפשרת הפרדה". בפינת המשחק (מימין) הוחלפו מדפי הגבס הסטנדרטיים בספריית קוביות מלבניות, ונוסף פוף לרביצה (צילום: שירן כרמל)
    קיר המסדרון שבין הסלון לחדרי השינה הונמך, ומעליו הותקנה משרבייה, "שפותחת את החלל", אומרת המעצבת, "ועדיין מאפשרת הפרדה". בפינת המשחק (מימין) הוחלפו מדפי הגבס הסטנדרטיים בספריית קוביות מלבניות, ונוסף פוף לרביצה (צילום: שירן כרמל)
    בחדר השינה של בעלת הדירה, אם לשניים ורופאה, הוחלפה המיטה במיטה מעץ אלון, ואליה נוספו שידות צד לבנות ומנורות קריאה מפליז וברזל. הקיר מאחורי המיטה נצבע, עד כשני-שליש מגובהו, בתכלת-אפרפר. ארון הקיר שהיה בחדר נותר כשהיה, לחלון נוסף וילון רומאי לבן  (צילום: שירן כרמל)
    בחדר השינה של בעלת הדירה, אם לשניים ורופאה, הוחלפה המיטה במיטה מעץ אלון, ואליה נוספו שידות צד לבנות ומנורות קריאה מפליז וברזל. הקיר מאחורי המיטה נצבע, עד כשני-שליש מגובהו, בתכלת-אפרפר. ארון הקיר שהיה בחדר נותר כשהיה, לחלון נוסף וילון רומאי לבן (צילום: שירן כרמל)
    לנישה צרה בכניסה לחדר המשחקים של הילדים תוכננו והוזמנו מדפים אפורים, מרצפה עד תקרה. בריענון, מסבירות המעצבות, עדיף להתמקד במקומות ובדברים שיעשו את השינוי המשמעותי בדירה. בהמשך הכתבה תוכלו לראות איך נראה החדר לפני הריענון (צילום: שירן כרמל)
    לנישה צרה בכניסה לחדר המשחקים של הילדים תוכננו והוזמנו מדפים אפורים, מרצפה עד תקרה. בריענון, מסבירות המעצבות, עדיף להתמקד במקומות ובדברים שיעשו את השינוי המשמעותי בדירה. בהמשך הכתבה תוכלו לראות איך נראה החדר לפני הריענון (צילום: שירן כרמל)
    הקיר בחדר המשחקים נצבע בדוגמה גרפית של רכס הרים, ואליו הוצמד שולחן ארוך עם שרפרפים. "מעבר לשינוי הדרמטי במראה ובהרגשה", אומרות המעצבות, "רצינו להביא לכך ששרון תרגיש כאילו היא נכנסה לדירה חדשה, רק בלי לקום מהספה"  (צילום: שירן כרמל)
    הקיר בחדר המשחקים נצבע בדוגמה גרפית של רכס הרים, ואליו הוצמד שולחן ארוך עם שרפרפים. "מעבר לשינוי הדרמטי במראה ובהרגשה", אומרות המעצבות, "רצינו להביא לכך ששרון תרגיש כאילו היא נכנסה לדירה חדשה, רק בלי לקום מהספה" (צילום: שירן כרמל)

    "לעבור דירה בלי לקום מהספה", כך מתארות מעיין מנור ורוית רזניק (סטודיו Details) את המהפך הסגנוני שעברה דירתה של שרון, בת 35, אם לשניים ורופאת ילדים עם התמחות בטיפול נמרץ פגים וילודים.

     

    הדירה היא בת כ-120 מטרים רבועים, בקומה שלישית בבניין בשכונת בבלי בתל אביב, מול פארק הירקון. הרחוב מאופיין בבנייני מגורים בני 4-5 קומות על עמודים, שנבנו בשנות ה-60 של המאה הקודמת - מבנה שמסייע בשמירה על הצביון הקהילתי של השכונה. במבואת הכניסה לבניין, לדוגמה, יש ספרייה קטנה. "פינת הספרייה של קוסובסקי - מוזמנים להוסיף ולהשאיל ספרים", נכתב בשלט שמעליה. "בבניין מתקיימים אירועים", מספרת שרון. "השכנה מזמינה למסיבת חנוכה אצלה בבית, יש קבוצת ווטסאפ, למקרה שמישהו צריך משהו".

     

    השיפוץ הראשון: קיר הפרדה בין פרטי לציבורי

     

    הדירה נרכשה לפני כשש שנים וחצי, כששרון היתה בהריונה השני. לפני המעבר אליה, נשכרו שירותיה של שלי ארליך לשיפוצה ולתכנונה מחדש. הדירה חולקה אז לשניים: אזור של חללים ציבוריים - כניסה, פינת משחק, פינת אוכל, מטבח וסלון (שביניהם קיר מפריד בגובה כמטר וחצי); ואזור פרטי - מסדרון עם פינת עבודה, שמוביל לחדר ילדים, חדר משחקים, חדר רחצה וחדר הורים עם שירותים צמודים. זוגות צעירים רבים היו שמחים לדירה משופצת כזו - אך הריענון שנעשה בה עכשיו מראה איזה הבדל אפשר לחולל על הבסיס הקיים. 

     

    כעבור שלוש שנות מגורים בדירה המשופצת בני הזוג התגרשו, ושרון, שנשארה בדירה עם שני הילדים (כיום בני שש ושבע), החליטה לפתוח דף חדש, ולהתחיל בעיצוב הדירה מחדש. "החלטתי שאני חייבת לשנות את הווייב, לעשות ריפרש", היא מספרת. חלפה עוד כשנה וחצי עד שסיימה את ההתמחות והתפנתה למימוש השינוי המיוחל, שאותו הפקידה בידיהן של נשות "דיטיילס".   

     

    מבט מהסלון למטבח ולפינת האוכל לפני הריענון (צילום: studio details)
      מבט מהסלון למטבח ולפינת האוכל לפני הריענון(צילום: studio details)

       

      ואחריו. הליטוש שאחרי השיפוץ (צילום: שירן כרמל)
        ואחריו. הליטוש שאחרי השיפוץ(צילום: שירן כרמל)

         

        תקציב הסטיילינג עמד על כ-200 אלף שקלים. "מעבר לשינוי דרמטי ברמת המראה וההרגשה, מעבר לזה שהבית יהיה יותר מעוצב, יותר מדויק - רצינו להביא לכך ששרון תרגיש כאילו היא נכנסה לדירה חדשה, רק בלי לקום מהספה", מספרות מנור ורזניק.

         

        הריענון: להתמקד במקומות משמעותיים

         

        מצבה הפיזי של הדירה דרש טיפול: התקרה התקלפה בעקבות נזילה, דלתות החדרים החלו להירקב וחלק מהארונות החלו להתפרק. מלבד אלה, שרון רצתה להחליף את החלונות ואת הפרקט, ולשבור את הקירות המפרידים בין המטבח לסלון ובין החלק הציבורי לפרטי. "רציתי הכל פתוח", היא אומרת.

         

        שינויים כאלה, הסבירו המעצבות, גוזלים נתח רב מהתקציב, ועדיף להתמקד במה שיעשה את השינוי המשמעותי ביותר בדירה. אז החלונות לא הוחלפו, הקיר הנמוך בין המטבח לסלון נשאר, וגם חדרי הרחצה נותרו כשהיו. אבל הקיר בין החלק הציבורי לפרטי הונמך, ומעליו הותקנה משרבייה, ש"פותחת את החלל", אומרת רזניק, "אך עדיין מאפשרת הפרדה".  

         

        לחצו כדי לראות את פינת הישיבה לאחר הסטיילינג: 

         

        הדלתות וגופי התאורה הוחלפו, ונקודות תאורה חדשות נוספו. פרקט האלון שהיה בסלון לוטש עד שקיבל גוון בהיר ועדין; וכשכבת בסיס נבחר לדירה הצבע הלבן, שבו משולבות נגיעות של אפור, תכלת, שחור ועץ.

         

        במבואה, מול דלת הכניסה, נותרה כשהייתה ארונית נעלים לבנה, עם משטח בטון חשוף. המראה הוחלפה במראה עגולה ומינימליסטית, ונוסף מתלה מעילים מעץ, עם פינים מבטון.

         

        המבואה. ארון הנעליים היה, מתלה עץ נוסף והמראה הוחלפה (צילום: שירן כרמל)
          המבואה. ארון הנעליים היה, מתלה עץ נוסף והמראה הוחלפה(צילום: שירן כרמל)

           

          מדפים הותקנו בנישה בפינת האוכל, שהייתה ריקה (צילום: שירן כרמל)
            מדפים הותקנו בנישה בפינת האוכל, שהייתה ריקה(צילום: שירן כרמל)

             

            במטבח, שתוכנן במקור כשתי יחידות מקבילות עם ארונות נמוכים לבנים, לא בוצע שינוי. בפינת האוכל הוחלפו חזיתות הארונות לדלתות אינטגרליות אפורות. לנישה הריקה שמעליהם נוספו שלושה מדפים לבנים לתצוגת כלים. לפינה נרכשו ארבעה כיסאות קלילים עם רגלי ברזל שחורות, ומעל השולחן נוספה מנורה לבנה עם בסיס תכול. הקיר שניצב לשולחן נצבע בתכלת בהיר, ועליו נתלתה מסיכת עץ דקורטיבית עם נגיעות צבעוניות (שחור, כחול ואדום). "העיצוב יצר פינת אוכל אחרת לגמרי", אומרת מנור, "חמימה יותר, עוטפת וכיפית".

             

            שולחנות קפה מרובעים מברזל (צילום: שירן כרמל)
              שולחנות קפה מרובעים מברזל(צילום: שירן כרמל)

               

              הספה הוחלפה, ונוספו וילונות, מנורות ופריטים דקורטיביים (צילום: שירן כרמל)
                הספה הוחלפה, ונוספו וילונות, מנורות ופריטים דקורטיביים(צילום: שירן כרמל)

                 

                בסלון ובמטבח חלונות גדולים הפונים אל הנוף. ביניהם הועמד עציץ ברזל. בסלון, מעל ספה בתכול בהיר עם רגלי פליז, נתלה איור גרפי, ובצד מנורת קיר לבנה עם מעט עץ. שולחנות הקפה המרובעים עשויים ברזל בגוונים של אפור ולבן. לקיר הנמוך שמול הספה, המפריד בין הסלון למטבח, צמודה שידה לבנה ומעליה טלוויזיה. אלה נשארו מהתכנון המקורי, אך מצד המטבח, מעל משטח העבודה, נוספו שלוש מנורות תלויות, בלבן עם מעט בטון.  

                 

                לחצו כדי לראות את פינת המשחק לפני ואחרי הסטיילינג:

                 

                 

                בפינת המשחק החליפה ספרייה מיחידות מלבניות לבנות את מדפי הגבס הסטנדרטיים. לצדה נוספו פוף אפור ומנורת תקרה, שחלקה עשוי פליז כרגלי הספה, וחלקה בטון חשוף. 

                 

                פינת המשחק, עם קירות לבנים - אך לא חלקים (צילום: שירן כרמל)
                  פינת המשחק, עם קירות לבנים - אך לא חלקים(צילום: שירן כרמל)

                   

                  במסדרון נותר שולחן העבודה, אך על הקיר נוספו שלושה הדפסים עם דמויות בעלי חיים בגוון צהוב על רקע שחור, ממוסגרים בפליז.  

                   

                  פינת העבודה והמסדרון ''לפני'' (צילום: studio details)
                    פינת העבודה והמסדרון ''לפני''(צילום: studio details)

                     

                    ואחרי (צילום: שירן כרמל)
                      ואחרי(צילום: שירן כרמל)

                       

                       

                      בחדרי השינה: מיטות חדשות, ארונות בהזמנה

                       

                      הקיר שמול דלת הכניסה לחדר הילדים כוסה בטפט אפור עם כוכבים לבנים, ועליו נתלתה מסיכת דוב פנדה. לחדר נרכשה מיטת קומתיים. ארון קיר לבן, שיוצר בהזמנה, ממסגר את החלון בחדר, ובנישה שנוצרה תחת החלון תוכנן שולחן הכתיבה, כחלק בלתי נפרד מנגרות הקיר.  

                       

                      הארון ממסגר את החלון, ובנישה תוכנן שולחן כתיבה, כחלק בלתי נפרד מהארון (צילום: שירן כרמל)
                        הארון ממסגר את החלון, ובנישה תוכנן שולחן כתיבה, כחלק בלתי נפרד מהארון(צילום: שירן כרמל)

                         

                        בחדר המשחקים החליף ארון לבן שנבנה בהתאמה את הארון שהיה בו, והוצב בדיוק באותו מקום, כדי לא ליצור טלאי בפרקט. בצד הארון, בכניסה לחדר, נישת מדפים מרצפה עד תקרה, ובין דלתות הארון העליונות למגירות התחתונות יש נישה נוספת, בגובה של כ-60 סנטימטרים, המאפשרת לילדים גישה נוחה לספרים ולמשחקים. מול הארון שולחן ארוך וארבעה שרפרפים מעץ. הקיר נצבע בדוגמה גרפית, כרכס הרים.

                         

                        חדר המשחקים והכניסה אליו ''לפני'' (צילום: studio details)
                          חדר המשחקים והכניסה אליו ''לפני''(צילום: studio details)
                           
                          ואחרי (צילום: שירן כרמל)
                            ואחרי(צילום: שירן כרמל)
                             

                            בחדר השינה של שרון נותר ארון הקיר הלבן שהיה בו, אך המיטה הוחלפה למיטה מעץ אלון. לצדה שתי שידות לבנות עם מסגרת שחורה, ושתי מנורות קיר מפליז וברזל שחור. מאחורי המיטה, כשני-שליש מהקיר נצבע בתכלת-אפרפר, ועליו נתלה הדפס גרפי בצבעים תואמים לצבעי החדר. מעל המיטה מאוורר תקרה מעץ, ועל החלון וילון רומאי לבן.

                             

                            חדר השינה לפני (צילום: studio details)
                              חדר השינה לפני(צילום: studio details)

                               

                              ואחרי (צילום: שירן כרמל)
                                ואחרי(צילום: שירן כרמל)

                                 

                                בארון וחדר הרחצה נבנו בשיפוץ הקודם. הפעם הוקדשה תשומת לב לכל היתר (צילום: שירן כרמל)
                                  בארון וחדר הרחצה נבנו בשיפוץ הקודם. הפעם הוקדשה תשומת לב לכל היתר(צילום: שירן כרמל)

                                   

                                  "לפני השיפוץ", אומרת בעלת הבית, "כשהייתי מגיעה הביתה, הייתי מתבאסת. לא אהבתי לחזור הביתה. מאז השיפוץ אני מגיעה, מניחה את הדברים, ואומרת: איזה כיף, אני בבית".

                                   

                                   (צילום: שירן כרמל)
                                    (צילום: שירן כרמל)

                                     

                                    • נגרות: SMITHWOOD
                                    • משרביה: DEKOBRICK
                                    • דלתות: חמדיה
                                    • תאורה בסלון ובחדר השינה: אסף וינברום
                                    • שולחנות קפה, אדנית, מראת כניסה, שידות צד בחדר שינה, תאורה בפינת קריאה ובחדר שינה: PAS NORMAL
                                    • ספה: BADOSA
                                    • וילונות בחדרי השינה: רינת לוין אביגדור
                                    • מיטה ושולחן אוכל: AS IS
                                    • כסאות פינת אוכל: PICK UP  
                                    • טפט חדר ילדים, הדום בסלון , כריות נוי בסלון: ELEMENTO
                                    • פופים בחדר ילדים ובפינת הקריאה: positive bean bags
                                    • מתלה בחדר ילדים ושולחן יצירה ילדים: PIECES
                                    • תמונה בסלון: elemento
                                    • תמונות בחדר השינה: 1of135
                                    • תמונות בחדרי ילדים: BANDIT
                                    • מסכה בפינת אוכל: UMASQU
                                    • אקססוריז: TEMA SHOP, GOLFֲ@CO, ELEMENTO
                                    • מתלה בכניסה: COLLECTIE

                                     

                                    -------------------------------------------------------------------

                                    לחצו על התמונה לעוד דירה משופצת, שבה הסטיילינג חולל שינוי משמעותי:

                                     

                                    פרטים קטנים שמשלימים את השיפוץ. לחצו לכתבה (צילום: נגה שחם פורת)
                                    פרטים קטנים שמשלימים את השיפוץ. לחצו לכתבה (צילום: נגה שחם פורת)

                                     

                                     
                                    הצג:
                                    כל התגובות לכתבה "הנוף מהחלון אותו הנוף, אבל ההרגשה חדשה בזכות הסטיילינג"
                                    אזהרה:
                                    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד