ממש סגולה להצלחה: כרובית סגולה צלויה בתנור עם סלסת סלק

הם עשירים בנוגדי חמצון, בעלי סגולות אנטי אייג'ינג וצובעים כל מנה בגוון עוצמתי שלוש מנות בריאות עם הירוקים החדשים - הסגולים

רק 89 קלוריות למנה והמון נוגדי חמצון.  כרובית צלויה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
רק 89 קלוריות למנה והמון נוגדי חמצון. כרובית צלויה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

כרובית סגולה צלויה בתנור עם סלסת סלק

המרכיבים ל-4 מנות:

  • 3 סלקים קלופים, חתוכים לקוביות
  • מלח ופלפל, לפי הטעם
  • 1 כרובית סגולה, גדולה
  • צרור עלי מיזונה קצוצים
  • 1 כף כוסברה קצוצה
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 בצל סגול, קצוץ
  • 1 פלפל חריף קטן, קצוץ
  • מיץ מ־2 לימונים
  • 3 כפות שמן זית
  • 6 עלי בזיליקום סגול

 

>> אורז סגול ופירה שום שחור: כוכבים חדשים בצלחת

 

אופן ההכנה:

1. מרתיחים מים בסיר גדול (שיכול להכיל גם את הכרובית) ומכניסים את הסלקים ומעט מלח ופלפל. כשהמים רותחים מוסיפים את הכרובית השלמה, מבשלים עד לריכוך כרבע שעה, מוציאים ומניחים בצד. ממשיכים לבשל את הסלק עד לריכוך כ־20 דקות עד חצי שעה. מוציאים ומקררים.

2. קוצצים את הסלקים ומערבבים בקערה עם עלי המיזונה, הכוסברה, השום, הבצל, הפלפל החריף, מיץ הלימון, 1.5 כפות שמן זית, ומתבלים במלח ובפלפל.

3. מניחים את הכרובית בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים ב־1.5 כפות שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־200 מעלות כ־10 דקות עד שהיא מזהיבה.

4. מוציאים את הכרובית ומפרקים אותה לפרחים, מניחים בתבנית הגשה, יוצקים מעל את סלסת הסלק, מקשטים בבזיליקום ומגישים.

 

ערכים תזונתיים למנה

89 קלוריות, 5.2 גרם פחמימות, 0.9 גרם חלבון, 7.6 גרם שומן.

 

מרק סלק עם יוגורט עזים

 

משאירים את הירקות בקוביות או טוחנים למרק קטיפתי (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
    משאירים את הירקות בקוביות או טוחנים למרק קטיפתי(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

     

    המרכיבים ל-6 מנות:

    • 6 סלקים
    • 1 כף שמן זית לאפיית הסלק + 3 כפות שמן זית, לטיגון
    • 2 בצלים סגולים, חתוכים לקוביות
    • 6 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
    • מלח, פלפל שחור גרוס
    • 1 כפית רסק עגבניות
    • 2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
    • 3 שיני שום
    • 2 כוכבי אניס
    • קמצוץ פלפל שאטה
    • 6 כפות יוגורט עזים סמיך

     

    אופן ההכנה:

    1. מכניסים את הסלקים לתבנית עם חצי כוס מים, מלח וכף שמן זית, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־45 דקות עד שעה, עד שהם מתרככים.

    2. מחממים במקביל סיר על להבה בינונית, מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את הבצלים כ־5 דקות, מוסיפים את הגזרים, מטגנים עוד 5 דקות ומוסיפים קמצוץ מלח ופלפל שחור.

    3. מוסיפים את רסק העגבניות, מטגנים כ־3 דקות ומוסיפים כ־1.5 ליטרים מים. מוסיפים את תפוחי האדמה, השום, כוכבי האניס ופלפל השאטה, מביאים לרתיחה ומבשלים כ־40 דקות עד שהגזרים מתרככים.

    4. קולפים את הסלקים האפויים בעזרת נייר ניגוב, חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר. טועמים ומתקנים תיבול.

    5. טוחנים בבלנדר מוט או משאירים את הירקות כפי שהם. יוצקים לקערות מרק ומגישים עם כף יוגורט עזים במרכז כל מנה.

     

    ערכים תזונתיים למנה

    231 קלוריות, 38.1 גרם פחמימות, 5.2 גרם חלבון, 7.7 גרם שומן.

     

     

    סגולים צלויים וגבינה צ'רקסית

    סגול ולבן. ירקות צלויים עם גבינה צ'רקסית (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
      סגול ולבן. ירקות צלויים עם גבינה צ'רקסית(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
       

       

      המרכיבים ל-4 מנות:

      • 8 סלקים קטנים, קלופים וחתוכים לשישיות
      • 6 גזרים סגולים, חתוכים לרבעים לאורכם
      • 4 בצלים סגולים קטנים, חתוכים לרבעים
      • 1 כרוב סגול קטן, פרוס ל־6 פלחים (מחוברים בגבעול)
      • 3 כפות שמן זית
      • מלח ופלפל, לפי הטעם
      • 200 גרם גבינה צ'רקסית
      • חומץ בלסמי מצומצם (בחנויות המתמחות או בהכנה ביתית - מביאים לרתיחה בסיר ומצמצמים על אש קטנהכ-20 דקות, עד שהנפח מצטמצם לשליש הכמות).

       

      אופן ההכנה:

      1. מסדרים את כל הירקות בצורה יפה בתבנית רחבה שמתאימה להכנסה לתנור. מוסיפים חצי כוס מים, מזליפים את שמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל.

      2. מכסים היטב את התבנית ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות למשך 45 דקות (או עד שהירקות צלויים היטב והסלקים מתרככים).

      3. מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום ומפוררים את הגבינה על הירקות הצלויים.

      4. מעלים את חום התנור ל־220 מעלות, מכניסים את התבנית ל־5־7 דקות נוספות וצולים עד שהגבינה מזהיבה. מוציאים מהתנור.

      5. מזליפים בלסמי מצומצם על הירקות הצלויים עם הגבינה ומגישים לשולחן.

       

      ערכים תזונתיים למנה

      429 קלוריות, 65 גרם פחמימות, 20 גרם חלבון, 13.2 גרם שומן.

       

      מתכונים: שף אסף שנער, חוות צוק

      ערכים תזונתיים: טלי סיני

      _______________________________________________________

       

      למה כולם עוברים לאוכל בצבע סגול? הקליקו לכתבה

       

      מה עומד מאחורי הטרנד הסגול והאם כדאי להוסיף פיגמנט לתפריט? (צילום: Shutterstock)
      מה עומד מאחורי הטרנד הסגול והאם כדאי להוסיף פיגמנט לתפריט? (צילום: Shutterstock)

       

       

      הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
      הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר חלבי
      צמחוני
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (1 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג