הרקדן הצעיר פנה לשגרירות וביקש: עזרו לי למצוא את הוריי הביולוגיים

איתי אקסלרד רוקד בלהקת בת שבע ומופיע בסרט המדובר "פוקסטרוט", אבל סיפור חייו דרמטי לא פחות מהיצירות בהשתתפותו. עכשיו הוא מנסה לסגור מעגל

בן עופר

|

19.12.17 | 00:52

צפו בסרטון: איתי אקסלרד רוקד. "כל היופי באמנות זה שמותר לכל אחד לעשות מה שהוא רוצה"
צילום: יובל חן
אקסלרד באולם החזרות. "שגרת החיים של רקדן היא משעממת. אין לנו חיים, אבל אני אומר את זה בגאווה" (צילום: יובל חן)
אקסלרד באולם החזרות. "שגרת החיים של רקדן היא משעממת. אין לנו חיים, אבל אני אומר את זה בגאווה" (צילום: יובל חן)
באוויר. "מירי רגב חושבת שהסרט גורם לישראל להיראות רע? זו הפרשנות שלה, ופרשנות היא לא אמת" (צילום: יובל חן)
באוויר. "מירי רגב חושבת שהסרט גורם לישראל להיראות רע? זו הפרשנות שלה, ופרשנות היא לא אמת" (צילום: יובל חן)
ביצירה "ונצואלה" של בת שבע (ראו גם סרטון בהמשך הכתבה). "את הפציעות שלי אני מרגיש דווקא כשאני לא רוקד"  (צילום: אסקף)
ביצירה "ונצואלה" של בת שבע (ראו גם סרטון בהמשך הכתבה). "את הפציעות שלי אני מרגיש דווקא כשאני לא רוקד" (צילום: אסקף)
מחוץ לבמה. "ההורים שלי מעולם לא הסתירו ממני שאני מאומץ" (צילום: יובל חן)
מחוץ לבמה. "ההורים שלי מעולם לא הסתירו ממני שאני מאומץ" (צילום: יובל חן)
באימון שגרתי. "זה לא קל, ואני גם סובל מפגם בחוליה בגב, והיה לי שבר מאמץ בגב בכיתה י'" (צילום: אלווין קולנטס)
באימון שגרתי. "זה לא קל, ואני גם סובל מפגם בחוליה בגב, והיה לי שבר מאמץ בגב בכיתה י'" (צילום: אלווין קולנטס)

כשאיתי אקסלרד למד במגמת מחול בתיכון, הוא רכש לעצמו ולבת זוגו דאז זוג כרטיסים למופע של להקת בת שבע "הורה", ולימים התברר שהרכישה הזו הייתה בעלת משמעות חשובה על חייו: כשאקסלרד יצא מההופעה, הוא החליט שבת שבע היא המקום שבו הוא מעוניין לרקוד. בגיל 17 הוא נבחן והתקבל לאנסמבל הצעיר של הלהקה, והשנה עלה להרכב הבוגר. בקרוב יזכה להשתתף בעצמו ב"הורה", שישוב לבמות שמונה שנים אחרי שהועלה לראשונה.

 

>> בואו לעמוד שלנו בפייסבוק וקבלו את כל העדכונים והכתבות

 

עוד בערוץ אנשים:

 

 

אוהד נהרין, הכוריאוגרף הראשי והמנהל האמנותי של בת שבע, זיהה מיד את יכולות הריקוד והתנועה המהפנטות של אקסלרד, וכך גם במאי הקולנוע שמוליק מעוז, שליהק אותו לסרטו "פוקסטרוט" - זוכה פרס אופיר לסרט הטוב ביותר והנציג הישראלי לתחרות הקרובה על האוסקר. אקסלרד מופיע בסרט כחייל במחסום שאוחז בנשק ופוצח איתו בריקוד; הסצנה הפכה לאחד הקדימונים הרשמיים של הסרט, ותמונה מתוכה גם משמשת ככרזת הסרט בישראל. "הריקוד היה אלתור", מגלה אקסלרד. "היו הנחיות, ידעתי שארקוד עם נשק; שמוליק גם ביקש שאתייחס אליו כאילו אני רוקד עם בחורה, אבל התנועות עצמן נוצרו בזמן הצילום עצמו".

 

עוד לפני שהסרט יצא לאקרנים, תקפה אותו שרת התרבות מירי רגב וטענה (בלי שצפתה בו, לדבריה) שהוא מציג את חיילי צה"ל כ"הורגים ומטייחים". אקסלרד, ששירת בצה"ל כרקדן מצטיין, אומר שלא הופתע מהביקורת. "כל סרט על צבא שעושים בישראל מקבל ביקורת מהימין", הוא אומר. "זה קרה גם ל'ואלס עם באשיר' ול'לבנון'. ציפיתי לביקורת, אבל לא חשבתי שזה יגיע לממדים כאלה. האמת שזה עשה אחלה פרסום לסרט. מירי רגב חושבת שהסרט גורם לישראל להיראות רע? זו הפרשנות שלה, ופרשנות היא לא אמת. חשוב להזכיר שמדובר בסרט בדיוני: משתמשים ביצירה ככלי להעברת מסר. כשאתה הולך לראות יצירת אמנות, אתה לא מקבל אותה כאמת מוחלטת. כל היופי באמנות זה שמותר לכל אחד לעשות מה שהוא רוצה".

 

צפו בקדימון שבו אקסלרד מופיע:

 

 

זו המשפחה שלי

 

הדרך של אקסלרד (22) לפסגתו של עולם המחול המודרני בישראל הייתה אולי לא ארוכה במיוחד, אבל מאוד לא שגרתית. הוא נולד ברומניה, ננטש על ידי הוריו הביולוגיים זמן קצר אחרי לידתו, ובגיל שנתיים אומץ על ידי זוג ישראלי ועלה איתו לארץ. בני הזוג גידלו אותו בביתם שבאור יהודה כבן יחיד. "זה נשמע לאנשים סיפור נורא דרמטי", אומר אקסלרד, "אבל מבחינתי, זו המשפחה שלי מאז ומתמיד. לא היה חסר לי כלום. ההורים שלי גם מעולם לא הסתירו ממני שאני מאומץ".

 

רצה הגורל, ובמסגרת סיבוב הופעות של בת שבע הגיעה הלהקה לרומניה, ונציגיה השתתפו באירוע שהתקיים בשגרירות הישראלית. אקסלרד ניצל את ההזדמנות כדי לנסות לסגור מעגל. "ניגשתי לעוזר של השגרירה ושאלתי אותו אם הם יכולים לעזור לי למצוא את המשפחה הביולוגית שלי. כשחזרתי לארץ, קיבלתי ממנו מייל עם פרטי הרשות המוסמכת לכך". מאז הוא מצוי בתהליך של פתיחת התיק ובתקווה למצוא את הוריו הביולוגיים. "אני מקווה שאצליח לאתר אותם", הוא אומר, "אבל זה לא מעסיק אותי ברמה הקיומית".

 

איתי אקסלרד בילדותו. "לא היה חסר לי כלום" (צילום: אלבום משפחתי)
    איתי אקסלרד בילדותו. "לא היה חסר לי כלום"(צילום: אלבום משפחתי)

     

    כבר בילדותו הוא נמשך לתנועה ואהב לחקות תנועות שראה בקליפים בטלוויזיה. למרות זאת, העדיף להתמקד דווקא בכדורעף, בעידוד אביו. "מגיל שלוש אני על המגרש, ובכיתה א' כבר התאמנתי עם ילדים בכיתה ג'". בכיתה ז' לקח כמה שיעורי היפ-הופ ובעקבות זאת החל להתעניין בריקוד. כשרצה לבחור תיכון, היה עליו להכריע במה להתמקד - בריקוד או בכדורעף. "אבא שלי, למרות העובדה ששיחק כדורעף ותמיד דחף אותי לזה, אמר לי שאני צריך ללכת לרקוד. הוא ראה שיש לי תשוקה לזה, ואני חושב שעמוק בפנים הייתי זקוק לאישור ממנו כדי לעשות את הצעד הזה".

     

    אקסלרד נבחן למגמת המחול של תיכון בליך ברמת גן, התקבל אליה והיה בה הבן היחיד. לבית הספר לאמנויות תלמה ילין החליט לא לנסות להתקבל, בשל הדרישה, שנראתה לו מוזרה, שיגיע לאודישן בטייץ. התרבות הרמת-גנית הייתה זרה לו. "אם באור יהודה הייתי חננה, ברמת גן נחשבתי לקצת ערס. בהתחלה הייתי בשוק מזה שלא פותרים שם סכסוכים במכות". במהלך התיכון החליט שברצונו לעסוק במחול באופן מקצועי גם לאחר הלימודים – ובכיתה י"ב הגיע לבת שבע ולאוהד נהרין.

     

    ב-2015 יצא הסרט "מיסטר גאגא" על נהרין, שזכה להצלחה רבה, והשנה ראה אור ספרה של גבי אלדור "נהרין". איך העבודה איתו, והאם מורגשת התעניינות ציבורית מוגברת בלהקה הודות לחשיפה?

    "אוהד זוכה בפרסים בעולם ובישראל כל שבועיים בערך, כך שהחשיפה תמיד שם. הוא אחד הכוריאוגרפים המוערכים בעולם, גאון, אישיות מאוד מעניינת ובן אדם מאוד טוב בעיניי. הוא מאוד נדיב ועושה המון בשביל הרקדנים שלו ולמען קידום המחול והתרבות בארץ. בכלל, יש משהו חכם ומעמיק בבת שבע, שמגיע ממנו ושקשור לא רק בריקוד אלא גם במחקר מתמשך של תנועתיות. הוא נוהג לומר לנו לפעמים שהכוריאוגרפיה שלו משעממת, ומה שמעניין זה הנרטיב שהרקדנים יוצרים לעבודות שלו".

     

    ב"ונצואלה", העבודה האחרונה של הלהקה, יש קטע ארוך שבו הגברים כורעים ככלבים וסוחבים על גבם את הנשים. איך אתם עושים את זה?

    "זה לא קל, ואני גם סובל מפגם בחוליה בגב, והיה לי שבר מאמץ בגב בכיתה י', אבל אני חושב שהודות לעבודה שלי יום-יום עם גאגא (שפת התנועה שהמציא נהרין – ב"ע) ממש טיפלתי בעצמי ולמדתי איך אני יכול להגיע למקומות רחוקים יותר בעזרת הקשבה לגוף. אני קורא לכל אדם שאכפת לו מהגוף שלו ושמתחבר למוזיקה ולקצב, לעשות גאגא. את הפציעות שלי אני מרגיש דווקא כשאני לא רוקד".

     

    מתוך "ונצואלה":

     

     

    אהבה בלהקה

     

    עם כל ההתלהבות מבת שבע, החיים שלו לא מעניינים במיוחד, לדבריו. "שגרת החיים של רקדן היא משעממת", הוא אומר. "מתחילים בעשר בבוקר עם שיעור גאגא, אחר כך יש חזרות, ואז הפסקת צהריים לשעה, ואחריה ממשיכים עד חמש וחצי. בימים של הופעות מתחילים יותר מאוחר. אין לנו חיים, אבל אני אומר את זה בגאווה. אני עושה עבודות שתמיד חלמתי לעשות. האווירה בבת שבע נהדרת, ומאוד מעודדים פרשנות אישית והתפתחות אישית".

     

    בבת שבע הוא גם מצא אהבה – הרקדנית צ'יאקי הוריטה, ילידת יפן, מבוגרת ממנו בשש שנים. השניים עברו לגור יחד בתל אביב, והקשר נמשך שלוש שנים. השנה החליטה הוריטה לחזור ליפן, ומערכת היחסים מתנהלת בשלט רחוק. "היא החברה הכי טובה שלי, ויש מאחוריה קריירה מאוד מכובדת כרקדנית", אומר אקסלרד. "מערכת היחסים איתה היא אחד הדברים הכי מדהימים שקרו לי, ואני מאוד אוהב אותה ומעריך אותה. היינו עובדים כל היום ביחד, אוכלים ביחד והולכים לישון ביחד". בשנה שעברה הם גם יצרו יחד עם הרקדנית השוודית דניאל דה וריס מופע ריקוד בשם "משולש", שאותו הגדירו כמופע "הבוחן את תוצאות המפגש בין שלוש התרבויות". הם הופיעו עימו במדינות מוצאם וכן השתתפו בפסטיבל המוזיקה הגדול Sziget בהונגריה.

     

    מתוך "משולש":

     

     

    את אקסלרד אפשר לראות רוקד גם בסרטוני פרסומת שונים, בין היתר עם בר רפאלי ויהודה לוי. הוא גם משתף פעולה עם הזמרת נטע ברזילי (המתמודדת בימים אלה בתכנית "הכוכב הבא" בקשת 12), והשניים הופיעו יחד במספר הזדמנויות, בהן המופע "רקדני אנסמבל בת שבע יוצרים". "זה כל מיני גיגים קטנים, זה מהצד", הוא אומר.

     

    פרסומת עם בר רפאלי זה מהצד?

    "לגמרי. קודם כל, אני אדם בפני עצמי, אחר כך אני רקדן בבת שבע, ומחוץ לבת שבע אני עושה עוד דברים".

     

    _______________________________________________________

     

    אחד משלושת האחים עמוס הוא רקדן. הקליקו על התמונה:

     

    האחים עמוס. "במשפחה המורחבת שלנו כולם עורכי דין או רופאים, כך שאנחנו יוצאי דופן". הקליקו על התמונה (צילום: צביקה טישלר)
    האחים עמוס. "במשפחה המורחבת שלנו כולם עורכי דין או רופאים, כך שאנחנו יוצאי דופן". הקליקו על התמונה (צילום: צביקה טישלר)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד