אירוח בהפתעה: כך תהיו מוכנים לאורחים תוך חצי שעה

החברים הודיעו לכם שתוך חצי שעה הם נופלים עליכם? אל דאגה, יש לכם 30 דקות להפוך למארחים המושלמים - הנה כמה טיפים שיעזרו לכם

בשיתוף Aperol Spritz

|

27.06.17 | 18:25

  (צילום: shutterstock)

מעטים האנשים שזה לא קרה להם, במהלך שעות הערב חברים מתקשרים שהם באזור ורוצים לקפוץ להגיד שלום. הבית מבולגן, לא מזמן חזרתם מהעבודה או מאימון, לא ממש תכננתם לבשל היום, אבל הרעיון של ערב אירוח דווקא קוסם לכם. הבעיה היא שיש לכם בערך חצי שעה להפוך את הבית שלך לראוי לאירוח. במקרה הטוב מדובר בזוג חברים אחד, לפעמים גם יותר. אז מה עושים בעצם? הנה כמה שלבים להכנת אירוח מושלם לחברים בזמן קצוב:

 

קודם כל תירגעו

לא מדובר באנשים זרים, אלא בחברים. גם אם הבית לא יהיה "פיקס" הם לא ישימו לב וגם אם כן, לא באמת אכפת להם. אתם יודעים איך זה, בכל פעם שמגיע חבר, אתם אומרים "וואי סליחה הבית ממש מבולגן" והוא טוען שזה נראה כאילו הרגע סיימתם לנקות.

 

בכל אופן, חשוב לעשות סדר בסיסי מאוד באזורים בהם את מתכוונת לארח. שולחן האוכל צריך להיות מסודר מניירת, אפשר לסדר את כריות הספה שלא יסגירו את העובדה שעד לפני כמה דקות נמרחת שם כאילו את אחרי מרתון, וכדאי גם לוודא שיש בשירותים נייר טואלט ומגבת ידיים, עכשיו אפשר להתרכז באירוח נטו.



תעבירו הכל לחדר שאליו לא נכנסים האורחים - שאף אחד לא יידע שדקה לפני שהגיעו כך נראתה הספה (צילום: Shutterstock)
    תעבירו הכל לחדר שאליו לא נכנסים האורחים - שאף אחד לא יידע שדקה לפני שהגיעו כך נראתה הספה(צילום: Shutterstock)

     

    כנסו לאווירה

    חלק גדול ממה שמגדיר את האירוח הוא האווירה שמשרים בבית. גם אם לא היה לכם מספיק זמן להתארגן כמו שצריך, אווירה נעימה תחפה על כל השאר. קודם כל, שימו מוזיקה. גם אם אין לכם תקליטים בבית, מה לעשות כבר 2017, כמעט לכל תחנות המוזיקה ברדיו כבר יש אפליקציות עם פלייליסטים מוכנים. תלחצו פליי ואתם מסודרים. מבחינת תאורה, לא צריך להחשיך את הבית, אבל כן לעמעם קצת את האורות, שלא יהיה מואר מדי. אם קשה לכם עם הרעיון שהכנת ארוחת ערב ממצרכים שיש בבית כי זה "פחות חגיגי", תפרשו מפה על השולחן ותראו איך אתם מרגישים טוב יותר. אגב, אם יש נרות בבית - למה לא? רק שימו לב שאתם לא מניחים נרות ריחניים על השולחן שיפגמו בריח של האוכל.

     

    מוזיקה תמיד עושה אווירה טובה (אילוסטרציה: Shutterstock)
      מוזיקה תמיד עושה אווירה טובה(אילוסטרציה: Shutterstock)

       

      אלכוהול

      גם אם אתם לא זוג שתיין במיוחד שהפאן שלו בחיים הוא לשבת עם איזה כוס קוקטייל הום-מייד ולראות סדרות, סביר להניח שיש לכם את הדברים הבאים בבית. הנה מה שתוכלו להכין מהם.

       

      למשל קמפרי, שהולך יחד עם כל דבר. נקי, על קרח, עם תפוזים, עם סודה, טוניק, מיץ אשכוליות אדומות, מספיק שתשימו קמפרי בכוס גבוהה עם קרח ותשלימו עם מה שעולה על רוחכם וקיבלתם דרינק מכובד ביותר לאירוח.

       

       (צילום: Shutterstock)
        (צילום: Shutterstock)

         

        סנגריה הום מייד - סנגריה בהגדרתה היא שילוב של יין, ויין לבן יבש זה משהו שבדרך כלל יש בבית, ניתן לו להוסיף לו מעט מי דבש (דבש עם מים חמים), יחד עם מעט סודה ושלל פירות טריים כמו אפרסקים, ענבים, ואתם מסודרים.

         

        כמעט בכל בית יש וודקה, אפשר להכין ממנה קייפירושקה: כותשים לימון ושתי כפיות סוכר, מוסיפים מנה של קטל וואן ומלא קרח שכותשים במגבת ופטיש שניצל ומערבבים היטב.

        אם יש בבית אפרול זה מעולה. אפשר למזוג יין לבן מבעבע יבש לתוך כוס יין מלאת קרח, להוסיף אפרול ונגיעת סודה והנה תוך דקה וחצי הכנתם דרינק שכולו סטייל.

         

        ועכשיו, לאכול

        קודם כל בואו נשים את הדברים על השולחן. תרתי משמע. לא לכולנו יש סטייקים וכבד אווז בבית בשלוף וזה בסדר. מה גם, שעדיף שלא לאכול מזון כבד בשעות מאוחרות. במקרה הזה הציפייה של האורחים היא לטובתנו - ארוחת ערב קלילה, שנראית מליון דולר ואפשר לתקתק אותה בזריזות. המתכון המנצח- פסטה או פשטידה, סלט ירקות והרווחנו ארוחת ערב לתפארת. הנה כמה מתכונים קלילים עם מצרכים שיש לכולם בבית, במקרה הגרוע תצטרכו לרדת רגע למכולת בשביל מצרך אחד, אבל זה יהיה שווה את זה.

         

        פסטה בשמן זית, לימון ועוף

        המצרכים:

        2 כפות + 1 כפית שמן זית

        ק"ג חזה עוף, חתוך לקוביות

        מלח

        פלפל שחור

        חבילת ספגטיני

        5 שיני שום כתושות

        ½ בצל סגול קצוץ

        1/3 כוס מיץ מלימון

        קליפת לימון מגוררת מלימון אחד

        צ'ילי גרוס

        3 כוסות של תרד

         

        אופן ההכנה:

        1. מחממים כפית שמן זית במחבת, מוסיפים את קוביות העוף ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים עד העוף מבושל כמו שצריך.
        2. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה, מסננים ושומרים כוס ממי הבישול.
        3. מעבירים את העוף לצלחת.
        4. במחבת מחממים 2 כפות שמן זית, מוסיפים שום ובצל סגול. מבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מתרכך.
        5. מוסיפים מיץ הלימון, הקליפה המגוררת ואת הצ'ילי הגרוס. מוסיפים את מי הפסטה ששמרתם בצד.
        6. מוסיפים את העוף למחבת יחד עם עלי התרד, מערבבים ומבשלים בין 1-2 דקות.
        7. מוסיפים את הספגטיני לתוך המחבת ומערבבים עד לאיחוד כל המצרכים. מגישים חם.

         

         

         (צילום: shutterstock)
          (צילום: shutterstock)

           

          פשטידת פסטה ועגבניות מיובשות

          המצרכים:

          מלח

          קופסת (500 גרם) פנה

          ½ כוס עגבניות מיובשות עם השמן

          ½ 2  כוסות עגבניות מרוסקות

          2-3 שני שום קצוצות

          פלפל שחור גרוס

          ½ כוס פטרוזיליה, מחולקת ל-2 מסות שוות

          ¼ כוס שמן זית

          ½ 2 כוסות גבינת גרוייר מגוררת, מחולקת לשתי מסות שוות (גם גבינה אחרת תעבוד)

           

          אופן ההכנה:

          1. מחממים את התנור ל-180 ממעלות ומשמנים תבנית מלבנית עמוקה.
          2. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה פחות שתי דקות, שתהיה אל דנטה. מסננים ולא שוטפים את הפסטה, מחזירים לסיר.
          3. במעבד מזון טוחנים יחד עגבניות מיובשות, עגבניות מרוסקות, שום, מלח ופלפל. מוסיפים רבע כוס פטרוזיליה ושמן זית עד לקבלת תערובת אחידה.
          4. שופכים את הרוטב ממעבד המזון לתוך סיר הפסטה ומערבבים היטב.
          5. מוסיפים פנימה ½ 1 כוסות גבינה ומערבבים.
          6. מעבירים את הפסטה אל התבנית המשומנת, מפזרים מעל את שארית הגבינה המגוררת ואופים במשך 25 דקות, עד שהגבינה נמסה ומקבלת צבע שחום. כשהפשטידה מוכנה, מפזרים מעל את הפטרוזיליה הטרייה שנותרה.

           

           (צילום: shutterstock)
            (צילום: shutterstock)
             

             

            והנה קינוח אחד מושחת במיוחד למטיבי הלכת שעובדים הכי טוב תחת לחץ. בראוניז שוקולד נימוח שישלח את האורחים ישר הביתה לישון, לא לפני שלא יפסיקו להחמיא לכם על ארוחת ערב מצוינת, כשרק אתם יודעים כמה פשוטה היא הייתה להכנה

             

            בראוניז שוקולד נימוח במיוחד

            המצרכים:

            200 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ

            ¾ כוס חמאה מומסת

            ¼ 1 כוסות סוכר

            2 ביצים

            2 כפיות תמצית וניל

            ¾ כוס קמח

            ¼ כוס אבקת קקאו

            כפית מלח

             

            אופן ההכנה:

            1. ממיסים כמחצית מהשוקולד, בשאר נשתמש תכף.
            2. מערבבים במערבל מזון את החמאה המומסת עם הסוכר.
            3. מוסיפים הוסיפו ביצים טרופות ואת תמצית הווניל. מערבבים ½ דקות עד לקבלת תערובת אוורירית ובצבע בהיר.
            4. מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס (שימו לב שהוא לא חם מדי, שלא יהפוך את הביצים למקושקשת), הקמח, אבקת הקקאו והמלח.
            5. מערבבים את החומרים היבשים יחד עם רטובים - שימו לב לא לערבב יותר מדי, אז המרקם יצא כמו של עוגה ולא כמו של בראוניז.
            6. מקפלים פנימה את השוקולד הקצוץ הנותר.
            7. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
            8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-25 דקות - תלוי כמה רטובות תרצו שהבראוניז יהיו. מצננים היטב.
            9. לאחר שהתבנית התקררה, חותכים את הבראוניז לקוביות לפי הגודל שתרצו.

             

             (צילום: shutterstock)
              (צילום: shutterstock)
               

               

               

              אז בפעם הבאה שחברים מתקשרים לשאול אם אתם בבית כי הם בסביבה, לא צריך לשקר ולהמציא איזה סידור שכולנו יודעים שלא באמת הולך לקרות, פשוט גזרו ושמרו את כל מה שכתבנו למעלה ותראו איך "באסה" שהחברים לא מודיעים מראש, הפך הערב לאחלה בילוי ואתם פשוט לא תבינו איך אתם לא עושים את זה יותר.

               

               (צילום: shutterstock)
                (צילום: shutterstock)

                 

                עוד כתבות:

                 

                 
                הצג:
                אזהרה:
                פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד