מי את בושרה ג'ראר: הכירו את המעצבת החדשה של לנוון

אחרי כישלון צורם על המסלול בשבוע שעבר בפריז, בית האופנה מכריז על מנהלת קריאטיבית חדשה. האם היא תצליח למלא את הנעליים הגדולות שהשאיר אלבר אלבז?

איתי יעקב

|

13.03.16 | 11:35

בושרה ג'ראר. "ההצטרפות ללנוון עונה על הרצון שלי ליצור ולבטא את עצמי במרחב גדול יותר" (צילום: gettyimages)
בושרה ג'ראר. "ההצטרפות ללנוון עונה על הרצון שלי ליצור ולבטא את עצמי במרחב גדול יותר" (צילום: gettyimages)
משלבת אלמנטים ספורטיביים, גזרות מפוסלות והבנה של צורכי האישה המודרנית. תצוגת אביב-קיץ 2016 של בושרה ג'ראר (צילום: gettyimages)
משלבת אלמנטים ספורטיביים, גזרות מפוסלות והבנה של צורכי האישה המודרנית. תצוגת אביב-קיץ 2016 של בושרה ג'ראר (צילום: gettyimages)

ארבעה וחצי חודשים לאחר עזיבתו של אלבר אלבז את לנוון בעקבות חילוקי דעות עם בעלת השליטה בחברה שאו-לן וונג, וכשבוע בלבד לאחר שספג המותג ביקורות שליליות על התצוגה שהעלה בשבוע האופנה בפריז – בית האופנה לנוון מכריז על מינויה של המעצבת בושרה ג'ראר כמנהלת הקריאטיבית החדשה של מחלקת הנשים. הקולקציה הראשונה של ג'ראר למותג תוצג בעוד שלושה חודשים ותהיה מכוונת לעונת קדם אביב-קיץ 2017.

 

>> מוזמנים לעשות לנו לייק בפייסבוק

 

מבוכה על המסלול בשבוע האופנה פריז. תצוגת סתיו-חורף 2016-17 של לנוון (צילום: gettyimages)
    מבוכה על המסלול בשבוע האופנה פריז. תצוגת סתיו-חורף 2016-17 של לנוון(צילום: gettyimages)

     

    עוד נמסר כי את קו הגברים של המותג ימשיך לעצב לוקאס אוסנדרייבר, הפעם ללא עינו הבוחנת של אלבז ששימש כמעצב-על של לנוון. בתוך כך, מתחזקות ההערכות בענף כי אלבז צפוי לפתוח מותג עצמאי הנושא את שמו. ל-Xnet נודע כי שמועות עקשניות טוענות שאלבז נמצא בעיצומו של חיפוש אחר משקיעים פיננסיים, חלקם אנשי עסקים ישראלים.

     

    צפוי לפתוח מותג עצמאי הנושא את שמו? אלבר אלבז (צילום: gettyimages)
      צפוי לפתוח מותג עצמאי הנושא את שמו? אלבר אלבז(צילום: gettyimages)

       

      ג'ראר, ילידת קאן בדרום צרפת, היא דמות מוכרת בחוגי האופנה בפריז. היא החלה את דרכה כמעצבת תכשיטים לז'אן פול גוטייה, ובשנים 2006-1996 ניהלה את הסטודיו של בלנסיאגה לצדו של המעצב ניקולא גסקייה. עם עזיבתה בחרה להתמחות בהוט קוטור, ובשנים 2009-2006 היתה המעצבת הראשית בקו ההוט קוטור בבית האופנה כריסטיאן לקרואה.

       

      A photo posted by LANVIN (@lanvinofficial) on

       

      בשנת 2010 הקימה את בית האופנה להוט קוטור הנושא את שמה, ומשנת 2013 היא חברה בשמברה סינדיקל דה לה הוט קוטור ומציגה בקביעות בשבוע אופנת העילית בפריז. בחודש שעבר חתמה ג'ראר גם על שיתוף פעולה ליצירת קו תכשיטים עם חברת היוקרה Mauboussin (שמחזיקה בחנות בכיכר המדינה בתל אביב), שיושק בחודש יולי. "ההצטרפות ללנוון עונה על הרצון שלי ליצור ולבטא את עצמי במרחב גדול יותר", אמרה ג'ראר בשיחה עם יומון האופנה WWD.

       

      התצוגה האחרונה של אלבר אלבז ללנוון. אביב-קיץ 2016 (צילום:gettyimages)
        התצוגה האחרונה של אלבר אלבז ללנוון. אביב-קיץ 2016(צילום:gettyimages)

         

        "הסגנון הנצחי שלה עולה בקנה אחד עם הסגנון והערכים של החברה שלנו", שיבחה מנכ"לית לנוון מישל יובאן בהודעה לעיתונות. "הכישרון שלה, השליטה שלה בגזירת בדים והרמה הגבוהה שהציבה לעצמה יביאו משב רוח מרענן ומודרני לבית לנוון, תוך כיבוד הרוח של בית האופנה, מראשוני בתי ההוט קוטור של פריז, סמל לאלגנטיות צרפתית". לנוון, שהוקם על ידי הכובענית ז'אן לנוון בשנת 1889, הוא בית ההוט קוטור הוותיק ביותר הפועל כיום. מינויה של ג'ראר מחזיר אל המותג מעצבת אישה, לאחר שבעבר עיצבו עבורו המעצב קלוד מונטנה וכמובן – אלבר אלבז, שהיה המנהל האמנותי של בית האופנה ב-14 השנים האחרונות.

         

        "הכישרון שלה, השליטה שלה בגזירת בדים והרמה הגבוהה שהציבה לעצמה יביאו משב רוח מרענן ומודרני לבית לנוון, תוך כיבוד הרוח של בית האופנה". עיצובים של בושרה ג'ראר (צילום: gettyimages)
          "הכישרון שלה, השליטה שלה בגזירת בדים והרמה הגבוהה שהציבה לעצמה יביאו משב רוח מרענן ומודרני לבית לנוון, תוך כיבוד הרוח של בית האופנה". עיצובים של בושרה ג'ראר(צילום: gettyimages)

           

          עם צניחה במכירות של לנוון, שהסתכמו בפחות מ-200 מיליון יורו בשנה האחרונה – ג'ראר עומדת בפני משימה לא פשוטה להציל את בית האופנה. יש לקוות שהיא תצליח לעשות זאת בזכות הקו העיצובי שלה, המשלב אלמנטים ספורטיביים, גזרות מפוסלות והבנה של צורכי האישה המודרנית, כפי שמשתקף בקולקציות ההוט קוטור שלה. ג'ראר ידועה בשפה מינימליסטית היוצרת שמלות ערב מקטיפה או סאטן, מקטורני טוקסידו לנשים ופיתוחי בדים מסקרנים. מעניין יהיה לראות כיצד היא תתרגם שפה זו לקו של ביגוד מוכן ללבישה (פרט א-פורטה). התצוגה של המותג באוקטובר הבא תהיה טבילת האש שלה מול מבקרי האופנה, שיבקשו לראות האם בית לנוון יוכל לצעוד לעבר העתיד גם ללא אלבר אלבז.

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד