איך נראתה מפת הבידור של ישראל השבוע לפני ארבעה עשורים? הצטרפו אל דודו פז, העורך המיתולוגי של "להיטון / עולם הקולנוע" למסע נוסטלגי במנהרת הזמן של תעשיית הבידור הישראלי, אל הסיפורים שעשו כותרות בדיוק השבוע לפני 40 שנה

(דודו פז)

אמצע מאי 1971. חיל האוויר קולט את מסוק התובלה הצבאי "יסעור" ועוד 12 מטוסי-קרב אמריקניים מדגם פאנטום; הפגנת "הפנתרים השחורים" בירושלים יוצאת משליטה, כשמפגינים חמומי-מוח מיידים בקבוקי תבערה בשוטרים; דואר ישראל מפעיל לראשונה את שיטת המיקוד; הבנק העולמי מאשר לישראל הלוואה של 15 מיליון דולר לסלילת כביש נתיבי איילון; בלנינגרד נפתח משפטם של תשעה יהודים, המואשמים בפעילות חתרנית נגד המשטר ובטוקיו זוכה נבחרת הנוער שלנו באליפות אסיה בכדורגל, לאחר ניצחון 0:1 בגמר על דרום קוריאה.

בינתיים, בישראל מתנהלים חיי חברה, תרבות ובידור תוססים. בעידן של טרום מוספי הבידור, הטלוויזיה והאינטרנט, השבועון להיטון הוא אחד ממקורות המידע הספורים - והמבוקשים. זמרים ואמנים רבים, חלקם פעילים עד היום, חבים לו את קרש-הקפיצה הראשון שלהם.

ושוב איתכם. אילנית (צילום: באדיבות "להיטון")

ככה לא בונים שיר

לזמר-קריין הצעיר יורם ארבל בא לייצג את ישראל בפסטיבל הזמר הבינלאומי ביוון, הממשמש ובא ביולי 1971 באתונה. הלך ושלח לוועדת התחרות את להיטו "נערה ושמה שוקולי", אבל החמיץ את הצ'אנס בגלל שלא טרח לקרוא את האותיות הקטנות של התקנון. בסופו של דבר נבחרה אילנית לייצג אותנו אצל השכנה הבלקנית, בשיר "ושוב איתכם".

למי קראת משוגע? קראוס (צילום: באדיבות "להיטון")

מי מפחד משמוליק קראוס?

שמוליק קראוס, כישרון מוסיקלי בעל פתיל קצר במיוחד, הובא לבית-משפט השלום בתל-אביב, שם הוא מואשם בהתפרעות ובגרימת נזק לאולפני ההקלטה קולינור. קודם לכן ביקש פרקליטו של הזמר-מלחין להוציא לו צו מעצר פסיכיאטרי (מה שנקרא היום "לשלוח אותו להסתכלות"). מנהל בית-החולים לחולי נפש בבאר יעקב, שנכח בדיון, נלחץ וטען שאינו יכול לקלוט את קראוס "מסיבות טכניות". אפשר להבין אותו. לא חסר לו משוגעים.

זמרת המלחמות נותנת פייט לשרעבי

"פאמלה" של בועז שרעבי בגרסתו האנגלית, מתבצר בפסגות מצעדי הפיזמונים הלועזיים של קול ישראל וגלי צה"ל. במקביל, מתנגנת במצעדים העבריים הגרסה העברית של "פאמלה", בביצוע משפחת ירקוני, הרכב חד-פעמי של יפה ירקוני ובנותיה אורית, תמי ורותי. על הגימיק המוצלח חתומה היחצנית מירי בן-יוסף.

בקרוב בהשקה הקרובה לביתכם. בן גוריון וגאון (צילום: באדיבות "להיטון")

בן-גוריון עושה כבוד לגאון

"אני ירושלמי", סרטו של יהורם גאון, "בהשתתפות רחל צימרמן וכל תושבי ירושלים" (כך במודעת הפרסום), מוקרן בהצגות בכורה ארציות בשלוש ערים - תל-אביב, ירושלים ו...אופקים. מה עם חיפה? בקרוב. לפרמיירה העולמית בירושלים מגיע אורח-כבוד יוצא-דופן: דוד בן-גוריון, ראש ממשלת ישראל הראשון. היה שם גם טדי קולק, ראש העיר ירושלים, שליווה את "הזקן" במספר תחנות חשובות בחייו (לא כולל הפרמיירה).

תשלחו לו כסף. ארצי מתקמצן (צילום: באדיבות "להיטון")

ארצי עושה חשבון למעריצים

שלמה ארצי כותב מדור שבועי בלהיטון, "כללי בהחלט" שמו. נושא השבוע: מעריצים והוצאות. "עמיתי ואני מנהלים התמודדות בלתי-פוסקת עם מכתבים המגיעים אלינו בזרם שאי-אפשר לבולמו, וברובם הבקשות הרגילות למשלוח תמונות או מילים לשירים", הוא מקטר. "בעיה חמורה לא פחות, היא התקציב. הדפסת 1000 גלויות עולה כ-200 לירות. דמי משלוח לגלויה הם 12 אגורות. ביחד 320 לירות, סכום לגמרי לא מבוטל". איך שומרים על נאמנות מעריצים מבלי להתרושש? הנה הפיתרון של ארצי: "כדי להשביע את רצון שני הצדדים, הייתי מציע לכותבי המכתבים לצרף לפנייתם בול של 12 אג' עבור גלויה, או 18 אג' עבור מעטפה למשלוח מילים לשירים". היום כבר אין לו את הבעיה הזו.

סיבוב גדול לטוני הקטן

אליל-הזמר האיטלקי טוני הקטן עומד להגיע בסוף החודש לסיבוב הופעות בישראל. הופעת הבכורה תתקיים באילת ואחריה שש נוספות ברחבי הארץ. אמן החימום שלו יהיה בועז שרעבי. טוני, הזכור לטובה מלהיטו "לב מטורף" ומהופעותיו בפסטיבל סאן רמו, מקבל מקדמה בדמות צילום שער בלהיטון.

מלאך בשמי ישראל

הטלוויזיה הלימודית משדרת מדי יום (פרט לשבת) מהשעה 08.00 בבוקר עד 18.00. אז עובר השידור לערוץ הראשון (והיחיד), לו הוקצו שש שעות בלבד, מ-18.00 עד חצות. הצצה ללוח השידורים השבועי: תוכנית הספורט "מהר יותר, גבוה יותר, חזק יותר" בהגשת דן שילון; מבט לחדשות בהגשת חיים יבין; תוכנית הילדים הפופולארית להחריד "סמי וסוסו" (ערבית עם כתוביות בעברית); הסדרה הישראלית "חדווה ושלומיק"; רוג'ר מור ההורס בסדרת האקשן "המלאך" (כרטיס הכניסה שלו לנעלי ג'יימס בונד) וכמובן, סרט הקאלט העלילתי בערבית - מדורת השבט של ליל שישי - עם פאריד אל אטרש, עבדול ווהאב, אום כולתום, פיירוז, עבד אל חלים חאפז והג'מעה.

אלוהים ישמור. זוהר (צילום: באדיבות "להיטון")

כשהרב אורי זוהר חילל שבת

הרבה לפני שאורי זוהר המיר את הבלי העולם הזה בתרי"ג מצוות, הוא הריץ, יחד עם שמואל שי "ערבי ראיונות משעשעים" שבועיים בקולנוע "דקל" בתל-אביב. המודעות מבטיחות "ראיונות עם אישים, אמנים ודוגמניות". מתי ההופעה? בערב שישי, אלוהים ישמור!

תרבותיים. רבקה זוהר וגדי יגיל (צילום: באדיבות "להיטון")

כרטיסים להשיג בקופה

לחובבי מחזות-הזמר וההצגות הקלילות יש מבחר לא רע: "אירמה לה דוס" (עם רבקה זוהר וגדי יגיל), "בוסתן ספרדי" (עם רבקה רז, דודו אלהרר ונוספים), "שלמה המלך ושלמי הסנדלר" (עם אילי גורליצקי ויונה עטרי), "ג'אמבו" (עם ציפי שביט, מירי אלוני ומוטי פליישר) וישר מברודוויי - "הדירה" (עם חנן גולדבלט, שלפני כמה שנים עבר דירה לכלא צלמון). חווה אלברשטיין, לעומת זאת, מריצה ערב יחיד עם פזמונים חדשים שכתבו לה אהוד מנור וצביקה פיק.

יצאנית מרוקאית וקליינט מאוהב. יהודה ברקן וגילה אלמגור

להיטי המסך הגדול

הסרטים החמים של השבוע בבתי הקולנוע: "מלכת הכביש" של מנחם גולן, עם גילה אלמגור כיצאנית מרוקאית טובת-לב ויהודה ברקן כקליינט מתאהב; סוחט הדמעות "סיפור אהבה" עם ריאן אוניל היפיוף ואלי מקגרו הגוססת ו"גולדפינגר" עם שון קונרי, סוכן חשאי 007 האורגינלי.