"מגיל צעיר לא ידעתי לבטא כעס. במקום להגיד לאנשים שאני כועסת, הייתי בוכה ונעלבת. בגיל שמונה כתבתי את הספר הראשון שלי, יצרתי עולמות שבהם הדמויות כועסות, מתווכחות אחת עם השנייה ומתפייסות, אבל אני עדיין לא ידעתי לשחק את המשחק. הייתי מתבגרת מופנמת ורגשנית, שעם כל יכולת הביטוי שלה בכתב התקשתה לבטא את עצמה מול אנשים.
"ההארה באה בהדרגה. כשסיימתי את הלימודים בתיכון ויצאתי לעולם, ראיתי שאנשים סביבי כן מעיזים לבטא את עצמם. הם לא מפחדים שאם הם יחשפו צד שלילי בעצמם, האחרים יכעסו עליהם. התחלתי לכתוב לעצמי. את כל הזעם, הבלבול וחוסר ההבנה לגבי התנהגותם של אחרים פרקתי על הנייר.
"עשיתי את זה בלי לנסח משפטים מסודרים. במציאות, כך הבנתי, כעס הוא לא רגש שאפשר לנסח מחדש ולשים בתוך מסגרת אהודה ומקובלת, שכולם יגיבו אליה בחיוך ובפתיחות. מי שלא שבע רצון מהחלק השלילי שבי, יש לו בעיה עם עצמו. מבחינתי, הוא יכול ללכת לחפש את החברים שלו.
"לפני שנתיים כתבתי את הספר 'תחת כנפך,' שיוצא לאור עכשיו (הוצאת ידיעות ספרים.( נתתי למאי, הגיבורה, לעבור מסע דומה לזה שאני עברתי. לא הצגתי עולם של מתבגרת קלילה ומאושרת, מה שמצופה בדרך-כלל מנערה צעירה".
"באחד ממקומות העבודה שהיו לי הייתי צריכה להתעמת עם הבוס. הוא טעה, אבל האשים אותי בטעות. הייתי חייבת לעמוד על שלי ולהפגין כעס, כי אם הייתי מתגוננת בבהלה זה היה מחזק את טענתו.
"באותו רגע החלטתי שאני כבר לא ילדה ושאם אני בוכה כאן, זה יהיה לרעתי בלבד. לא הרמתי את קולי. פשוט ניסחתי את עצמי כפי שאני מנסחת את דברי הדמויות בספריי. "בסופו של דבר, הבוס הודה בטעותו. מבחינתו אולי זה היה עוד אירוע שגרתי במהלך יום עבודה, אבל בשבילי זה היה אחד הרגעים שהוכיחו לי שאני עוברת שינוי.
"אם בילדותי פחדתי שכל חיי אבהל מוויכוחים, הרי שבשלב הזה התחלתי להפנים את משמעותה של ההתבגרות – לא להתכחש לאמת שלך. אחרי שהבנתי שכעס הוא לגיטימי ולא צריך לפחד לבטא אותו, הצורך שלי להפגין אותו דווקא פחת. כשהייתי קטנה, במקום לכעוס הייתי נכנסת לחרדה ופורצת בבכי, אבל היום הידיעה שמותר לכעוס מרגיעה אותי ומאפשרת לי 'לכתוב' את ההתנהגות שלי בנחת, כמו שאני כותבת ספרים. ואם למישהו יש טענות, שיחליף ספר".
מה למדתי?
"שתהליך ההתבגרות לא מפסיק לעולם. אנשים ממשיכים להשתנות, להבין את עצמם יותר ולגלות על עצמם דברים חדשים מדי יום".
רוצים לספר על רגע משמעותי בחייכם? כתבו למייל .