דג בחמאת חאוויג'

מצרכים

  • 4 פילטים של דניס
  • 250 גרם עגבניות מנומרות חצויות
  • 5 שיני שום
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 100 גרם חמאה
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 צ'ילי אדום חריף טרי
  • מלח
  • סוכר
  • 1 כפית חאוויג' למרק

אופן ההכנה

שמים רבע מכמות החמאה במחבת וצורבים היטב את הדגים.

מוסיפים את שאר המצרכים מלבד החמאה, ומבשלים על אש בינונית כחמש דקות.

מוסיפים את החמאה ומבשלים כשתי דקות נוספות.

מגישים לצד לחם לבן טרי.

קציצות ירק של מזל הוד

מצרכים

  • 1 חציל מקולף, מגורר בפומפייה עבה
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים מגוררים בפומפייה דקה יותר
  • כוסברה או פטרוזיליה קצוצה דק
  • 3 ביצים
  • קצת אבקת מרק עוף
  • 3-2 כפיות קמח

אופן ההכנה

מערבבים יחד את כל המצרכים.

מחממים שמן על מחבת, יוצרים מהתערובת קציצות ומטגנים אותן בשמן.

קובה סלק עם סילאן לעצלנים

מצרכים

למרק

  • 3 סלקים מגוררים
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 כפות סילאן
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 5 שיני שום פרוסות

לקציצות

  • 1 שקית קוסקוס מלא
  • 1/2 ק"ג בשר עגל טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום
  • 4 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה

המרק: שמים את כל מצרכי המרק בסיר, יוצקים ליטר מים ומבשלים במשך כ-40 דקות.

הקציצות: מערבבים את כל המצרכים.

יוצרים כדורים קטנים ומכניסים אותם לתבשיל הסלק.

מבשלים במשך כ-20 דקות ומגישים לצד אורז לבן פרסי.