מוסר ים עטוף במלח גס על מצע מקרוני ורוטב פרובנס

  • מתכון ל-4 סועדים

מצרכים

לדג

  • מוסר ים שלם במשקל 2.5 ק"ג, נקי מתוכנו
  • 3 ק"ג מלח גס
  • צרור תימין
  • ½ ראש שום
  • ½ לימון
  • מעט מים קרים

אופן הכנת הדג

מחממים תנור לחום גבוה (כ-200 מעלות).

על גבי תבנית התנור מפזרים שקית שלמה של מלח גס.

תוחבים לבטן הדג את התימין, השום והלימון, ומניחים אותו על גבי המלח,

מכסים את הדג כולו בשארית המלח הגס - על הדג להיות מכוסה לחלוטין!

מרטיבים מעט את שכבת המלח העליונה במים קרים.

אופים את הדג בתנור במשך כ-25 דקות.

לרוטב

  • 3 עגבניות בשלות
  • 12 זיתי טאסוס מגולענים
  • ¼ לימון קצוץ לקוביות קטנות
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • צרור תימין קצוץ
  • 3 שיני שום
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • ½ כפית אורגנו יבש
  • מיץ מ-½ לימון
  • קורט סוכר

אופן הכנת הרוטב

חותכים את העגבניות לקוביות גדולות ומעבירים לקערה.

מפזרים מעל את המלח והסוכר, ומערבבים.

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

למקרוני

  • 500 גרם פסטה מסוג מקרוני מבושלת לפי הוראות היצרן
  • 100 גרם חמאה
  • 6 שיני שום כתושות
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנת המקרוני

מניחים את הפסטה על צלחת הגשה.

מפזרים מעל חתיכות של דג ויוצקים מעל כף מרוטב ה"פרובנס".

מרדומה

  • מתכון ל-4 סועדים

מצרכים

  • 5 עגבניות חלוטות, קלופות וחתוכות לחתיכות גסות
  • 2 פלפלים ירוקים בהירים, חתוכים לרצועות עבות
  • 1 פלפל חריף ללא זרעים, חתוך לטבעות
  • 4 ביצים
  • 5 שיני שום
  • 2 תפוחי אדמה פרוסים לרצועות
  • 4 כפות שמן
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מחממים את השמן במחבת גדולה.

מוסיפים את הפלפלים הירוקים ואת הפלפלים החריפים, ומטגנים כשתי דקות.

מוסיפים את שיני השום, העגבנית ותפוחי האדמה, מתבלים ומכסים את המחבת במכסה.

מבשלים עד לריכוך תפוחי האדמה, מוסיפים את הביצים ומכסים שוב במכסה.

מבשלים את הביצים לרמת העשייה הרצויה, מפזרים מעל פלפל שחור גרוס ומגישים.

מלבי אסלי

  • מנה ל-8 סועדים

מצרכים
  • ½ ליטר שמנת מתוקה
  • ½ ליטר חלב
  • 2 כפות סוכר
  • 70 גרם קורנפלור
  • 70 מ"ל מים קרים

לרוטב
  • ½ כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף סילאן

לקראנץ'
  • 5 כפות בוטנים קלויים, קלופים, מלוחים
  • ½ כוס קוקוס

אופן ההכנה

יוצקים את השמנת והחלב לסיר ומחממים במשך כשתי דקות. מוסיפים את הסוכר ובוחשים.

מערבבים את הקורנפלור עם המים הקרים ומוסיפים לתערובת.

מערבבים עד שהתערובת סמיכה ומורידים מהאש.

יוצקים את הבלילה לצלוחיות ההגשה ומכניסים למקרר לשלוש שעות.

הרוטב: מערבבים מים חמים וסוכר עד שהסוכר נמס, מוסיפים את הסילאן ומערבבים.

הקראנץ': במעבד מזון טוחנים גס את הבוטנים. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים

הרכבת המנה: יוצקים מעל כל מנה מעט רוטב. מפזרים קראנץ' ומגישים.