קוסקוס מלא עם תבשיל פטריות

מצרכים

  • 1 חבילה קוסקוס מלא, מבושל על פי הוראות היצרן
  • שמן זית
  • 2 נתחי פורטבלו
  • חופן פטריות שמפיניון
  • חופן פטריות יער
  • חופן פטריות שימג'י חתוכות גס
  • 3 שיני שום טרי כתושות
  • מלח, פלפל

לקרם הבולגרית

  • 200 גרם גבינה בולגרית
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

קוצצים קלות את הפטריות.

במחבת עם חמאה מקפיצים את כל סוגי הפטריות.

מוסיפים שום, מלח ופלפל, ומניחים בצד (ניתן לגוון עם עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או בצל ירוק).

קרם גבינה בולגרית: בקלחת קטנה מבשלים גבינה בולגרית ושמנת מתוקה עד להמסת הגבינה.

בעזרת בלנדר מוט מרסקים היטב את הגבינה והשמנת עד לקבלת מסה אחידה.

מתבלים ומסירים מהאש. מצננים.

הגשה: מערבבים את הקוסקוס עם תערובת הפטריות, מניחים את תבשיל הקוסקוס בצלחת עמוקה, מעטרים בקרם בולגרית ומגישים מיד.

רביולי כתום לצד סלט חסה

מצרכים

  • 1 חבילה רביולי בטטה
  • חתיכה יפה של דלעת
  • צרור עלי טימין
  • 2 כפיות דבש
  • פלפל שחור
  • 1/2 דלורית
  • 2 שיני שום
  • מלח, פלפל
  • חופן אגוזים
  • חופן צנוברים
  • חופן עירית
  • שום קונפי

אופן ההכנה

פורסים את הדלעת לרצועות, מתבלים בטימין, דבש ופלפל, וצולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות, עד לריכוך.

במקביל, פורסים את הדלורית לרצועות ומקפיצים במחבת עם שמן זית, שום, מלח ופלפל.

את הקצוות של הירקות - דלעת ודלורית, מבשלים במשך כ-15 דקות בסיר עם מים ומלח.

טוחנים את קצוות הדלעת והדלורית שבושלו עם אגוזים, צנוברים ומעט עירית.

הגשה: מקפיצים את הרביולי עם הדלעת והדלורית ומגישים על גבי המחית.

סלט חסות

מצרכים

  • תערובת חסות ועלים - סלטי ערוגות

אופציונלי:

  • פטרוזיליה
  • נענע
  • בזיליקום

לרוטב ויניגרט פשוט

  • חומץ בלסמי
  • חרדל
  • דבש
  • שמן זית
  • שמן קנולה
  • פרי לבחירה: תפוח, תות, תפוז, ענבים, מלון

אופן ההכנה

מערבבים את כל מצרכי הוויניגרט.

מערבבים את כל העלים יחד. פורסים את הפרי הנבחר ומניחים על גבי העלים.

יוצקים את הרוטב סמוך להגשה.

לחמנייה מלאה עם ממרח שוקולד ביתי

מצרכים

  • 1 כוס אגוזי לוז קלויים וקלופים (קולים 12 דקות על חום של 180 מעלות. מוציאים ומשפשפים עם מגבת עד שהאגוזים קלופים. מצננים)
  • 1.5 כפות אבקת סוכר
  • 1.5 כפות סירופ מייפל טבעי
  • 3 כפות אבקת קקאו איכותית
  • 2 כפות שמן ניטרלי (למשל, קנולה)
  • 1/2 כפית תמצית וניל טהורה (או 1 כפית אם זה תמצית וניל מהסופר)
  • קורט מלח
  • 4 לחמניות מקמח מלא

אופן ההכנה

במעבד מזון שמים את האגוזים וטוחנים ככל שניתן (לא בכל המעבדים מגיעים לאבקה). מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים. ככל שהילד גדל, אפשר להחליף את כל הסוכר במייפל - זה טיפה משנה את הטעם, אבל לפחות זה ממתיק טבעי.