קבב טלה עטוף בעלי גפן

מצרכים

  • 1 שוק טלה
  • 1 קציצה חתוכה בסכין
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן
  • 2 צרורות פטרוזיליה
  • 1 כפית סחוג
  • 1 כף צנוברים
  • מלח
  • פלפל
  • עלי גפן (עדיפות לטריים)

"מרק" של זרעי עגבניות ושמן זית

  • 1 כוס זרעי עגבניות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף בצל לבן קצוץ
  • 1 כף בצל סגול קצוץ
  • 1 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ

אופן ההכנה

1. עוטפים כל קבב בעלי גפן.

2. צולים על הגריל כ-3 דקות מכל צד.

3. מגישים ב"מרק" של זרעי עגבניות ושמן זית.

חתיכות אונטריב עטופות בכרוב צלוי

מצרכים

  • 5 עלי כרוב מופרדים וחלוטים קלות
  • 1/2 קילו אונטריב
  • 1/4 כפית קימל
  • 1/4 כפית גרגירי כוסברה
  • 1/4 כפית שאטה
  • 1 בצל לבן

אופן ההכנה

1. טוחנים את כל התבלינים ומצפים בהם את הבשר.

2. צולים את הבצל והבשר קלות - כדקה מכל צד.

3. מעבירים הכול לתוך עלי הכרוב ומגלגלים.

4. מעבירים לחלק העליון של הגריל וצולים במשך 10 דקות.

דלעת ספייסי צלויה ועטופה בקציצות עגל

מצרכים

לדלעת

  • 250 גרם דלעת ללא קליפה
  • 1 כפית שאטה
  • 1 כפית סוכר חום כהה
  • 1 כפית שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • זרעי כוסברה טחונים
  • עלי מרוה
  • 1 כפית טימין

לקציצות

  • 1/2 קילו עגל טחון
  • 1 ביצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • צרור כוסברה
  • 1 כפית סילאן
  • מלח
  • פלפל
  • 3 שיני שום
  • 1/2 בצל לבן קצוץ

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל מצרכי הקציצות, יוצרים מהם צורת קציצות ומניחים בצד.

2. מערבבים את כל מרכיבי הדלעת וצולים על הגריל עד רכות (בערך 7-6 דקות).

3. עוטפים בתערובת הבשר כל קוביית דלעת צלויה.

4. צולים את הקציצות על הגריל במשך 5 דקות.

קוקטייל

מצרכים

  • סמאש
  • 2 תותים
  • 2 עלי בזיליקום
  • 45 מ"ל וודקה סטולי
  • 25 מ"ל אמארו נונינו
  • 25 מ"ל מיץ ליים או לימון
  • 20 מ"ל מי סוכר

אופן ההכנה

1. כותשים את התותים בשייקר.

2. קורעים את עלי הבזיליקום ומוסיפים לשייקר.

3. מוסיפים את הקרח ושאר המצרכים.

4. משקשקים ומסננים לכוס מלאה בקרח וחתיכות תות.

5. מקשטים בעלה בזיליקום.