בוסאם סינטה עגל

מצרכים

  • 3 קילו סינטה
  • 2 כוסות אספרסו
  • 4 כפות פפריקה חריפה
  • 2 כפות מיסו
  • 1/2 כוס מים
  • 300 גרם סוכר חום כהה
  • 1 כוס יין אורז
  • 10 שיני שום כתושות
  • 1 כפית רסק פלפלים
  • 2 כפות סילאן

לרוטב

  • 3 כפות אבקת חרדל
  • 1 כף דבש
  • 1 כף סויה
  • 1 כף שמן סומסום
  • 1 כף חומץ אורז
  • מעט מים

אופן ההכנה

1. מערבבים היטב את כל המצרכים, פרט לבשר.

2. מורחים את הבשר ברוטב וצולים בגריל כ-6 דקות מכל צד.

3. מורידים מהאש ופורסים.

4. מסדרים את פרוסות הבקר בתוך עלי חסה ערבית עם קימצ'י קנוי, פרוסות שום ופרוסות פלפל חריף, ויוצקים כף רוטב.

בולגוגי

מצרכים

  • 600 גרם אנטרקוט פרוס דק
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כף שמן סומסום
  • 1 כף שום
  • 1 בצל ירוק
  • 1 בצל לבן
  • 1 כף סומסום קלוי
  • מעט פלפל שחור
  • 1 כף שמן זית

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל מצרכי הרוטב.

2. צורבים את הבשר במהירות על גריל לוהט.

3. מעבירים לקערה ויוצקים את הרוטב מעל.

ביבימבאפ

מצרכים

  • 600 גרם שורט ריבס ללא העצם
  • 2 גזרים פרוסים
  • צרור תרד
  • צרור נבטים
  • 200 קרם קימצ'י
  • 300 גרם פטריות שמפיניון
  • 1/2 1 כף רוטב צ'ילי קוריאני
  • 4 כוסות אורז מבושל

לרוטב

  • 3 כפות בצל ירוק
  • 2 כפיות שום פרוס
  • 1 כף ג'ינג'ר פרוס
  • 1 כפית פלפל שאטה
  • 1/2 1 כפות רוטב שעועית שחורה ושום
  • 1/4 כוס רסק עגבניות
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 3 כפות סריראצ'ה
  • מעט מים
  • 1 כפית שמן סומסום

אופן ההכנה

1. שמים את כל מצרכי הרוטב בסיר, מביאים לרתיחה וטוחנים בבלנדר מוט.

2. מסדרים ארבע קעריות, ובכל קערית כוס אורז.

3. מסדרים על גבי האורז בצורה אסתטית את כל הירקות שבושלו בסיר.

4. יוצקים את הרוטב על הירקות.

5. מניחים בעדינות חלמון חי מלמעלה.

קוקטייל קוריאני

מצרכים
  • 45 מ"ל קוניאק רמי מרטן VSOP
  • 25 מ"ל קואנטרו
  • 25 מ"ל מיץ אשכוליות אדומות
  • 25 מ"ל מיץ ליים או לימון
  • 15 מ"ל רוזטה (סירופ שקדים)

אופן ההכנה

1. משקשקים את כל המרכיבים עם קרח.

2. מסננים לכוס גבוהה מלאה בקרח.

3. מקשטים בעלה מרווה וכוכב אניס.

4. מומלץ לסחוט קליפת אשכולית מעל המשקה.