מוס שוקולד שקדים לטבעונים

  • כוסות הגשה מזכוכית

המצרכים

  • ½ כוס שקדים קלופים שלמים
  • 2 כפות סירופ אגבה
  • קורט מלח
  • 90 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • ½ כוס חלב שקדים
  • 1 כף ויסקי

לקישוט

  • פלחי שקדים או פניני שוקולד

אופן ההכנה

1. משרים את השקדים במים במשך 12-6 שעות. לאחר ההשריה חולטים את השקדים במים רותחים במשך דקה.

2. מכניסים את השקדים למעבד מזון עם סירופ אגבה ומלח, וטוחנים עד לקבלת מסה אחידה.

3. במקביל מרתיחים את חלב השקדים.

4. מניחים את השוקולד בקערה ויוצקים עליו את חלב השקדים המורתח. ממתינים 30 שניות ואז מערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

5. מוסיפים את התערובת למעבד מזון ומערבבים עד לקבלת מרקם קרמי חלק.

6. בשלב זה ניתן להוסיף את הוויסקי.

7. יוצקים את המסה לקעריות הגשה ומצננים במקרר עד שהמוס מתייצב (כ-4 שעות).

8. מקשטים את המנה ומגישים.

עוגת שוקולד שכבות של ליאורה פסקר

המצרכים

  • 2 פחיות קרם קוקוס (לאחר שצוננו לפחות יממה במקרר)
  • 200 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
  • 5 כפות פירורי לחם מלא
  • ½ שקית אבקת אפייה
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • ¼ כפית תמצית וניל

לקישוט

  • אגוזי מלך/ שוקולד מגורר

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. ממיסים את השוקולד בסיר כפול (באן מארי). כשהשוקולד מומס, מצננים בצד.

3. בינתיים מקציפים את קרם הקוקוס, שצונן במקרר לפחות 24 שעות. יש להקפיד "לשלוף" אך ורק את החלק הלבן המוצק מתוך הפחית ולהשאיר את מי הקוקוס לשימושים אחרים.

4. לציפוי העוגה: מעבירים 1/3 מהקצפת הלבנה לקערה נפרדת ומוסיפים אינסטנט פודינג וניל או אבקת סוכר. מעבירים לצינון במקרר.

5. לשכבת מוס השוקולד (השכבה האמצעות בעוגה): ליתרת הקצפת מוסיפים את השוקולד המומס ושוב מעבירים חצי מתערובת השוקולד לקערה נפרדת ומשם למקרר.

6. ליתרת תערובת השוקולד מוסיפים את פירורי הלחם המלא ואבקת האפייה.

7. יוצקים את תערובת השוקולד ופירורי הלחם לתבנית משומנת ומקומחת בפירורי קמח מלא.

8. אופים כ-15 דקות. מצננים.

9. מורחים על התחתית האפויה את תערובת מוס השוקולד ומעליה את תערובת הקצפת הקרה.

10. מקשטים באגוזי מלך או שוקולד מגורר ומגישים.

עוגת שמרים במלית שוקולד חרובים או פרג

  • 2 תבניות קוגלהוף או 2 תבניות אינגליש קייק 30 ס"מ

המצרכים

  • ½ קילו קמח
  • ½ שקית שמרים טריים או קובייה של שמרים טריים שמרית (25 גרם)
  • ½ שקית משפר אפייה שמרית (25 גרם)
  • 230 מ"ל מים פושרים
  • 70 מ"ל שמן סויה
  • 50 גרם סוכר
  • 1 כפית מלח (10 גרם)
  • 1 כפית ברנדי
  • 1 כפית תמצית וניל

למלית שוקולד חרובים

  • 300 גרם ממרח שוקולד חרובים

למלית פרג

  • 240 מ"ל חלב אורז מלא או חלב סויה
  • ½1 כוסות סוכר (300 גרם)
  • קליפה מגוררת ומיץ מלימון אחד
  • 1 כף סילאן
  • 40 גרם מרגרינה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפיות קינמון
  • ½3 כוסות פרג טרי טחון (250 גרם)
  • 100 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס

אופן ההכנה

1. במיקסר עם וו לישה מעבדים את כל החומרים במשך רבע שעה.

2. מניחים את הבצק בקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד, מחוררים מעט ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

3. בינתיים מכינים את מלית הפרג: בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב סויה, סוכר, מיץ לימון, קליפת לימון מגוררת, סילאן, מרגרינה, תמצית וניל וקינמון. כשהנוזל רותח מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש נמוכה עד שהפרג סופג את הנוזלים.

4. מסירים מהאש, מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב. מצננים.

5. הרכבת העוגה: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן.

6. על כל מלבן מורחים בנדיבות מן המלית (שוקולד חרובים או פרג), מגלגלים, חותכים לאורך הגלילה וקולעים צמה (קרנץ).

7. מניחים את הקרנצים בתבנית ומתפיחים כ-45 דקות בטמפרטורת החדר.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 25-30 דקות.

עוגת גזר והפתעות

  • תבנית אינגליש קייק 30 ס"מ

המצרכים

  • ½ כוס סוכר חום
  • ¼ כוס שמן
  • ½ כוס סילאן
  • 1 כוס חלב סויה
  • 1 בננה בשלה מעוכה
  • 4 כפות ממרח תמרים/ 4 תמרים
  • ½ כוס קוקוס טחון
  • ½ כפית קינמון
  • 1 כפית גרידת קליפת לימון
  • ½ כוס אגוזי קשיו
  • 2 כוסות גזר מגורר גס
  • ½1 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה

אופן ההכנה

1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר חום ושמן עד לקבלת תערובת חלקה.

2. מוסיפים את הסילאן וממשיכים לערבב.

3. מוסיפים את החלב תוך כדי פעולת המיקסר, מוסיפים את הבננה וממרח התמרים.

4. מקפלים לתוך התערובת את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, גרידת הלימון, הגזר והקשיו.

5. יוצקים לתבנית, מעטרים בפלחי שקדים ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 45-40 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ובדקירת קיסם מתקבלים פירורים לחים.