עוגה בחושה של אגסים, אפרסקים ופרג (ללא גלוטן)

  • תבנית בקוטר 22 או 24 ס"מ

המצרכים
  • 2 אגסים משומרים (או מבושלים ביין לבן עם תבלינים וסוכר)
  • 2 אפרסקים משומרים (או מבושלים ביין לבן עם תבלינים וסוכר)
  • 100 גרם חמאה
  • ½ כוס סוכר (100 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 3 חלמונים
  • 2 כפות מחוקות קמח אורז מלא (30 גרם)
  • 2 כפות עמילן טפיוקה (20 גרם)
  • 2 כפות קורנפלור (15 גרם)
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 80 מ"ל שמנת חמוצה
  • 1 כוס פרג טחון (70 גרם)
  • 1 תפוח עץ מגורד וסחוט
  • 3 חלבונים
  • ¼ כוס סוכר (50 גרם)

לציפוי

  • נפאז' ניטרלי או ריבת משמש

אופן ההכנה

1. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה, ½ כוס סוכר, הווניל וגרידת הלימון, עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה.

2. מוסיפים בהדרגה חלמונים, מגבירים מעט את המהירות ומערבלים היטב עד לקבלת מסה אחידה.

3. מגרדים את התפוחים על פומפייה גסה בסמוך להוספה למסה. סוחטים היטב ומקפלים לתוך המסה בעדינות.

4. מוסיפים את הפרג, האבקות (מנופות) והשמנת החמוצה לסירוגין, ומערבלים היטב (מתחילים ומסיימים בחומרים היבשים, כלומר באבקות המנופות). חשוב להפסיק את פעולת המיקסר ברגע קבלת מסה אחידה ולא לערבל יתר על המידה.

5. בקערת מיקסר נקייה מקציפים חלבונים עם ¼ כוס סוכר ומקפלים למסה אחידה.

6. מרפדים תבנית אפייה בניילון נצמד ונייר כסף, מעליו מניחים פרוסות של אגסים ואפרסקים (לסירוגין) ומסדרים בתחתית התבנית, בצורת ספירלה. מעליהם יוצקים את מסת העוגה.

7. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 175 מעלות במשך כ-35 דקות, עד שנועצים קיסם והוא יוצא יבש.

8. לאחר שהעוגה התקררה, הופכים, מסירים את הנייר והניילון הנצמד ומברישים בג'ל שקוף ניטרלי או בריבה את החלק העליון של העוגה. מגישים.

עוגת תמרים בחושה של אילנית אלפסי

  • תבנית בבקה (קוגלהוף)

המצרכים
  • 400 גרם ממרח תמרים
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 4 ביצים
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 4 כפות קקאו
  • ½2 כוסות קמח מנופה
  • ¼ כוס אגוזי מלך
  • ¼ כוס צנוברים

לזיגוג

  • 3 כפות קקאו
  • ¼ כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • 1 חלמון

לעיטור

תמרים מיובשים

אופן ההכנה

1. מניחים את מחית התמרים בקערה ושופכים עליה מים רותחים לריכוך ודילול. מניחים בצד.

2. מקציפים את הביצים והסוכר. מזליפים פנימה את השמן ומסת התמרים החמימה.

3. מוסיפים את המצרכים היבשים והאגוזים, מערבבים קלות ויוצקים לתבנית משומנת.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות.

5. הזיגוג: מניחים 3 כפות קקאו, את המים והסוכר בקלחת ומערבבים תוך כדי בחישה על אש נמוכה.

6. לאחר כחמש דקות של רתיחה עדינה מורידים מהאש ומוסיפים חלמון וחמאה. מערבבים קלות.

7. מחלצים את העוגה מהתבנית ומצפים בזיגוג.

8. ניתן לקשט בתמרים מיובשים.

עוגה בחושה של אספרסו ושוקוצ'יפס בציפוי קרם חמאה

  • 3 מיני אינגליש 8.7X15.5

המצרכים

  • 175 גרם ביצים שלמות (כ-3 ביצים)
  • 1+2/3 כוס סוכר (170 גרם)
  • קורט מלח (1 גרם)
  • 2 כפות סוכר אינוורטי או דבש (50 גרם)
  • 3 כפות שוקוצ'יפס
  • 4 גרם תמצית קפה
  • 15 גרם ליקר קפה
  • 5 גרם נס קפה
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 70 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 4 גרם אבקת אפייה
  • 130 גרם קמח
  • 70 גרם חמאה מומסת (נוזלית)

לקרם חמאה בטעם קפה

  • 3 חלבונים
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1/3 כפית קפה נמס
  • 375 גרם חמאה

אופן ההכנה

1. העוגה: מקציפים במיקסר ביצים, סוכר ומלח.

2. ממיסים קלות סוכר אינוורטי או דבש במיקרו.

3. מוסיפים לקצף הביצים את הסוכר האינוורטי וממשיכים להקציף.

4. בקערה נקייה מערבבים תמצית קפה, ליקר קפה ושמנת.

5. תוך כדי הקצפה מוסיפים למיקסר את תערובת הקפה וממשיכים להקציף.

6. מוסיפים את החומרים היבשים המנופים.

7. מקפלים בין המסה המוקצפת לבין החמאה המומסת בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת מסה אחידה.

8. מוסיפים את טעמי הקפה והשוקוצ'יפס ומערבבים עד לפיזורם במסה.

9. ממלאים כ-3/4 גובה תבנית אפייה ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. מצננים ומחלצים מהתבניות.

10. הקרם: מרככים את החמאה במיקסר עם וו גיטרה. בקערה נפרדת ונקייה מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב. לאחר שהקצף יציב יש להוסיף דרך מסננת את אבקת הסוכר והנס קפה (כשהם מנופים). מאחדים את המרנג עם החמאה. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן או חלק לפי בחירתנו, ומקשטים את העוגות כיד הדמיון. ניתן לבזוק מעל שוקוצ'יפס או פניני שוקולד.

בחושה של שזיפים וערמוניאק בציפוי מרנג

  • תבנית מאפינס - 12 שקעים

המצרכים

  • 180 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • ½1 כוס סוכר (300 גרם)
  • 4 ביצים
  • 1 כפית וניל
  • 2 כוסות קמח (270 גרם)
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ½ כפית מלח
  • ½ גביע שמנת חמוצה
  • 100 גרם שזיפים מיובשים מגולענים מושרים ברבע כוס ערמוניאק

למרנג האיטלקי

  • 3 חלבונים (100 גרם)
  • 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
  • 45 מ"ל מים

אופן ההכנה

1. העוגה: במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה עם סוכר, מוסיפים בהדרגה ביצים טרופות.

2. מנפים את כל החומרים היבשים יחד ומוסיפים למסה.

3. מוסיפים שמנת חמוצה, וניל ושזיפים עם הערמוניאק.

4. מחלקים כ-540 גרם מסה בתבנית אינגלישקייק.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כחצי שעה.

6. המרנג: מקציפים חלבון עם ¼ כוס סוכר לקצף יציב.

7. בקלחת מבשלים את הסוכר והמים.

8. מוסיפים את הסירופ לקציפת החלבון ומקציפים עד לקבלת מרנג יציב.

9. מעבירים את המרנג לשק זילוף עם הצנתר הרצוי ומקשטים את העוגה עם זילופי מרנג.

10. מעטרים בשזיפים ומגישים.