כנאפה – קדאיף קרם פיסטוק ושנטלי קלאסי

  • 8 כוסות הגשה שקופות

המצרכים

לאטריות הקדאיף

  • 200 גרם אטריות קדאיף
  • 100 גרם חמאה
  • ½ כוס דחוסה של אבקת סוכר מנופה (60 גרם)

לקרם הפטיסייר פיסטוק

  • 250 מ"ל חלב
  • 1 כף מחית פיסטוק
  • 1 כף חמאה
  • 1/3 כוס סוכר (60 גרם)
  • 3 חלמונים
  • 3 כפות קורנפלור (30 גרם)
  • 1 כפית גרידת לימון

לשנטילי

  • 150 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1 כף אבקת סוכר

לקישוט

  • פיסטוקים

אופן ההכנה

1. האטריות: ממסים חמאה ומערבבים עם אטריות הקדאיף ואבקת הסוכר.

2. מניחים את האטריות על גבי מגש אפייה מרופד ומשומן, ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות עד שהאטריות מזהיבות, כ-15 דקות. לאחר אפייתן, שומרים את האטריות בכלי אטום.

3. קרם הפטיסייר: בסיר קטן מרתיחים חלב עם מחצית מכמות הסוכר, מחית הפיסטוק והחמאה.

4. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים, שארית הסוכר וקורנפלור עד שמתקבלת בלילה חלקה.

5. מערבבים את החלב הרותח עם הבלילה תוך השוואת טמפרטורות, מחזירים לאש ומבשלים כדקה עד להסמכה. מורידים מהאש ומצננים.

6. השנטילי: מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקצף יציב. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן.

7. הרכבת המנה: מניחים בכוס מאטריות הקדאיף, מזליפים מקרם הפיסטוק בעזרת שק זילוף וחוזרים על הפעולה שלוש פעמים כך שייווצרו שלוש שכבות. מצננים היטב.

8. מקשטים עם קרם שנטילי מזולף ופיסטוקים.

שבקייה מקורית של סמדי בומבה

מצרכים

לבצק

  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • 1 כף חומץ
  • ½ כפית מלח
  • 2 כפות שטוחות שמרים טריים
  • כ-500 גרם קמח
  • שמן עמוק לטיגון

לסירופ הסוכר

  • 1 קילו סוכר
  • כוס מים
  • ½ לימון סחוט

להגשה

  • 200 גרם שומשום

אופן ההכנה

1. הבצק: בקערה מניחים את השמן, המים, החומץ והמלח ומערבבים קלות.

2. בקערה רחבה מאחדים את הקמח עם השמרים.

3. מוסיפים בהדרגה את הנוזלים לתערובת הקמח ומערבבים ידנית עד לקבלת בצק רך ועדין (משתמשים בכמות הקמח הנדרשת ולאו דווקא בכל הכמות המצוינת במתכון). מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר במשך 15 דקות.

4. יוצרים מהבצק נקניקים שווים בגודלם באורך 35 ס"מ ועובי של 5 ס"מ ומניחים אותם שוב למנוחה של 10 דקות על גבי מגש אפייה מרופד בנייר.

5. חותכים כל נקניק לחתיכות באורך 2 ס"מ ומרדדים לעלה דק.

6. בעזרת סכין חורצים פסים מקבילים לאורך (לא עד הסוף).

7. מחממים שמן עמוק ומתחילים בטיגון: מרימים את השבקייה ביד בעזרת האצבעות (מרימים פס כן, פס לא). מניחים בשמן העמוק (מומלץ בתוך רינג או בתוך קופסת שימורים חלולה), ובעזרת מזלג עושים תנועות סיבוביות לקבלת צורת הפרח.

8. כשהשבקיות מזהיבות מוציאים אותן ומניחים על נייר סופג. מצננים.

9. הסירופ: מרתיחים מים וסוכר ומבשלים כ-10 דקות עד לקבלת סירופ סוכר סמיך ושקוף.

10. ההגשה: טובלים כל שבקייה בסירופ החם, מפזרים שומשום ומגישים.

קרם אורז בניחוח מי ורדים

  • תבניות מיני סיליקון (סט של 6)

המצרכים

לקרם האורז בניחוח ורדים

  • 100 גרם אורז מסוג ריזוטו
  • 550 מ"ל חלב
  • 1 כפית מי ורדים
  • ½ מקל וניל
  • 4 כפות סוכר
  • לא חובה: כפית ג'לטין מומסת ב-16 מ"ל מים

לסירופ מי ורדים

  • ½ 2 כוסות סוכר (500 גרם)
  • ½ 1 כוסות מים
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1 כפית מי ורדים
  • טיפה צבע מאכל אדום

לקישוט

  • עלי כותרת של ורדים
  • שבבי קוקוס קלוי
  • קוביות קוקוס מיובש

אופן ההכנה

1. הריזוטו: מבשלים את האורז עד לריכוך.

2. כשהאורז מתרכך שוטפים אותו היטב ומבשלים שוב עם חלב, סוכר, מקל וניל ומי ורדים.

3. מבשלים על אש נמוכה עד שהאורז סופח אליו את כל החלב.

4. מעבירים לתבנית סיליקון ומקפיאים.

5. הסירופ: מרתיחים סוכר, מים, מי לימון, מי ורדים וצבע מאכל עד לקבלת סירופ אחיד.

6. מקררים היטב את הסירופ.

7. מרכיבים את המנה: מניחים יחידה של קרם האורז על צלחת הגשה אותנטית. יוצקים מעט מהסירופ, מקשטים בקוקוס, מקשטים עם עלי ורדים, ומגישים.

מקרוד – עוגיות סולת ממולאות תמרים

המצרכים

לבצק

  • ½ 2 כוסות קמח לבן מנופה
  • 1 ק"ג סולת
  • ¾ כוס שמן
  • ½ 2 כוסות מים

למלית

  • ½ כוס מים
  • 500 גרם תמרים טחונים
  • קליפה מתפוז אחד
  • ½ כפית קינמון
  • ¼ כפית ציפורן

לסירופ

  • ½ 1 כוסות מים
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • ½ מקל קינמון

אופן ההכנה

1. הבצק: בקערה מערבבים את הקמח והסולת, מוסיפים את השמן ובוחשים בעזרת כף.

2. מוסיפים מים בהדרגה ובוחשים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. ניתן להכין את הבצק במיקסר עם בוחש בצקים.

3. שומרים את הבצק מכוסה בניילון כשעה במקרר עד לשימוש.

4. המלית: מחממים את המים, מוסיפים תמרים טחונים וגרידת תפוז, מתבלים בקינמון וציפורן.

5. בוחשים עד שמתקבלת תערובת סמיכה.

6. הרכבת העוגייה: חותכים את הבצק לשני חלקים שווים, כל חלק מרדדים על גבי משטח מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ.

7. מורחים בעזרת פלטה מדורגת את מלית התמרים ומגלגלים לרולדה. מניחים במקרר למשך שעה.

8. לאחר הקירור, פורסים את הגלילים לפרוסות ברוחב ½ ס"מ.

9. מסדרים את העוגיות בתבנית עם נייר אפייה משומן. יש להקפיד על מרווחים בין עוגייה לעוגייה.

10. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-30 דקות. חשוב לא לייבש את העוגיות יתר על המידה באפייתן. מצננים מעט.

11. סירופ הסוכר: מרתיחים מים, סוכר, מיץ לימון ומקל קינמון.

12. מורחים מהסירופ על גבי העוגיות (ניתן לטבול כל עוגייה ועוגייה בסירופ), מצננים קלות ומגישים.