פוגסט

מרכיבים

לבצק

  • 50 גרם שמרים
  • 50 גרם משפר אפייה
  • 600 מ"ל מים
  • 1 כף דבש (20 גרם)
  • 1 קילו קמח
  • 120 מ"ל שמן זית
  • 1 כף מלח (20 גרם)

לקיפול המאפה

  • 600 גרם חמאה

למלית המאפה

  • 200 גרם זיתים ירוקים חתוכים, מגולענים, מסוננים
  • תרסיס שמן זית "פאם"

אופן ההכנה

1. ממיסים את השמרים במים. מוסיפים את הדבש ומערבבים.

2. מוסיפים את הקמח, השמן והמלח ולשים במשך 8 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

3. מתפיחים בקערה מכוסה במגבת מטבח נקייה כשעה.

4. מפילים את הבצק על מגש עבודה. מקררים שעה נוספת.

5. מרדדים ומקפלים פנימה את החמאה במריחה.

6. מבצעים 2 קיפולים ומניחים לבצק לנוח כשעה בקירור.

7. כעבור שעה מרדדים את הבצק ומפזרים עליו את הזיתים.

8. מקפלים ומרדדים שוב.

9. חותכים את הבצק לרצועות של 10X13 ומבצעים 3 חתכים ישרים בתוך כל מלבן.

10. מרססים בשמן זית, מתפיחים עד לעלייה יפה של המוצר (כ-30 דקות).

11. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-17 עד 20 דקות.

12. לפני ההגשה, מרססים את המאפים בתרסיס שמן זית "פאם".

בצק עלים צרפתי

מרכיבים

לבצק

  • 400 גרם קמח קשה
  • 220 מ"ל מים
  • 1 כפית מלח (10 גרם)
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • 260 גרם חמאה לקיפול

למלית הגבינה (שוסון אטיליין)

  • 200 גרם בצק פחזניות
  • 100 גרם גבינת ריקוטה
  • 2 כפות סוכר (45 גרם)
  • חופן צימוקים
  • 2 טיפות מי פריחת הדרים

למלית תפוחי העץ (שוסון או-פום)

  • 1 ק"ג תפוחים קלופים, מגולענים, חתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)

אופן ההכנה

1. בצק העלים: במעבד מזון לשים את כל החומרים מלבד החמאה לקיפול. מעבדים עד איחוד חומרים.

2. מניילנים את הבצק בצורת ריבוע ומקררים.

3. מכינים את החמאה לקיפול בצורת ריבוע ומניחים במקרר.

4. מרדדים את ריבוע הבצק למעויין ומניחים במרכזו, לא בהתאמה, את ריבוע החמאה.

5. סוגרים את הבצק על החמאה כמעטפה ובעזרת הידיים משטחים לעובי אחיד .

6. מרדדים ומקפלים פעם אחת, ושוב. סך הכול 2 קיפולים.

7. מניחים את הבצק למנוחה במקרר במשך 20-30 דקות.

8. מרדדים ומקפלים שוב, שני קיפולים נוספים. סך הכול: 4 קיפולים. שומרים בקירור.

9. האטיליין (מלית גבינה): מרדדים את בצק העלים למרובע.

10. מורחים עליו חמאה רכה ומגלגלים לרולדה. מקפיאים.

11. בינתיים מערבבים את מרכיבי המלית ומניחים בצד.

12. חותכים פרוסות בעובי 1.5 ס"מ ומרדדים לצורה אובלית.

13. מניחים במרכז כף מהתערובת של המלית, מקפלים, אך לא סוגרים.

14. אופים בטמפרטורה של 190–200 מעלות עד שמזהיב.

15. מקררים על רשת ומפדרים באבקת סוכר.

16. או-פום (מלית תפוחים): מקפיצים את התפוחים עם הסוכר, מרככים קלות. מצננים עד לשימוש.

17. ממלאים את בצק העלים, סוגרים לצורה הרצויה אך לא אוטמים.

18. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות.

בגט צרפתי עם בזיליקום וצנוברים

מרכיבים

  • 600 גרם קמח לבן
  • 450 מ"ל מים
  • 7 גרם שמרים טריים "שמרית"
  • 3/4 כף מלח (14 גרם)
  • 60 גרם צנוברים
  • חופן עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל החומרים למעט המלח, לשים במיקסר וו לישה כשלוש דקות.

2. מוסיפים מלח וממשיכים בלישה במהירות בינונית ארבע דקות נוספות.

3. מניחים לבצק לתפוח כשעה. מקפלים אותו ומעבירים למקרר ל-12 שעות.

4. מחלקים את הבצק ליחידות בגודל הרצוי. אופים 18 דקות בתנור אבן שחומם מראש ל-240 מעלות.