לברק מעושן ביין

מרכיבים

  • 3 כוסות מים
  • 1 כוס יין לבן
  • ¼ כוס מלח
  • ¼ כוס סוכר חום
  • 2 עלי דפנה
  • 1 ראש שומר
  • ½ בצל
  • 2 שיני שום
  • אורגנו
  • 1 כפית סחוג אדום

לסלט הכרובית

  • 1 כרובית
  • שמן זית
  • מלח, פלפל
  • 1 בצל סגול
  • אורגנו
  • 1 לימון

אופן ההכנה

1. מעסים את הדג היטב בכל המרכיבים (פרט לסחוג) ומניחים להשרייה של לפחות 5 שעות.

2. לאחר מכן, מנגבים היטב את הדג ומניחים במעשנת (חצי שעה על 140 מעלות עם שבבי עץ אלון).

3. הכרובית: צולים את הכרובית קלות, רק עד לריכוך קל.

4. קוצצים את הכרובית הבצל והאורגנו. מערבבים יחד.

5. מתבלים בלימון, מלח ופלפל ומגישים לצד הלברק המעושן.

פילה בקר שיכור

מרכיבים

  • 1 ק"ג פילה בקר
  • ½ בקבוק יין אדום

לרוטב

  • 3 כוסות יין
  • 5 גזרים שלמים
  • 3 כפות ערמונים
  • צרור תימין
  • 2 בצלצלי שאלוט
  • 2 כפיות סויה
  • 2 כפיות בלסמי
  • 2 כפיות סוכר חום
  • 8 תפוחי אדמה "ראטה" עטופים בנייר כסף

אופן ההכנה

1. משרים את הפילה ביין אדום למשך לילה.

2. צולים את הפילה ואת תפוחי האדמה בגריל.

3. מצמצמים את היין עם יתר המרכיבים עד לקבלת סירופ.

4. יוצקים את הסירופ על הפילה ותפוחי אדמה ומגישים מיד.

צלעות טלה בבירה לצד חסה צלויה

מרכיבים

  • 8 יחידות צלעות טלה

למרינדה

  • 2 גזרים
  • 2 בצלים
  • 1 סלרי
  • 1 בקבוק בירה לבנה
  • 5 שיני שום

לפטריות

  • 1 סלסילה פטריות שמפניון
  • 4 פטריות פורטובלו
  • 2 ענפי רוזמרין

לחסה הצלויה

  • 3 לבבות חסה רומית הכי צעירים שיש
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה

1. קוצצים הכול ומניחים את כל חומרי הגלם בקערה.

2. יוצקים בירה ומשרים למשך לילה.

3. מניחים את הצלעות בגריל. צולים עד למידה הרצוייה (מומלץ כ-3 דקות מכל צד).

4. מניחים את הפטריות בגריל. צולים קלות.

5. החסה: חותכים כל לב חסה לחצי. מניחים על הגריל וחורכים קלות.

6. מתבלים בשמן זית ומיץ לימון ומגישים לצד הצלעות והפטריות הצלויות.

וויסקי סאוור טוויסט / מאנקי סאוור

מרכיבים

  • 50 מ"ל גרנטס או מאנקי שולדר
  • 10 מ"ל חלבון ביצה
  • 2 כפיות ריבת תפוזים
  • 20 מ"ל מיץ לימון
  • 10 מ"ל מי סוכר
  • 3 כפיות ביטרס
  • חצי תפוז

אופן ההכנה

1. לשקשק את המרכיבים בלי קרח.

2. לכתוש קרח.

3. להוסיף קרח ולשקשק שוב.

4. לסנן לכוס נמוכה מלאה קרח כתוש.

5. לקשט בתפוז.