טארט קארה תות שדה ומסקרפונה

רינג מרובע למנות אישיות 8X8 ס"מ

מרכיבים

  • עלה של בצק פריך מתוק

לקומפוט תות שדה
  • 200 גרם תותים חתוכים לרבעים
  • 70 גרם מחית תות שדה (Boiron)
  • 1 כף סוכר אינוורטי או דבש
  • 2 כפות סוכר
  • 5 גרם ג'לטין
  • 3 כפות מים קרים

לקרם המסקרפונה
  • 300 מ"ל שמנת מתוקה
  • 200 גרם גבינת מסקרפונה
  • 1 מקל וניל

להגשה
  • תותים לקישוט

אופן ההכנה

1. מניחים את הבצק הפריך ב-8 רינגים מרובעים ואופים בתנור שחום מראש ל-150 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה. מצננים.

2. לקומפוט: משרים את הג'לטין במים הקרים עד לספיחת כל הנוזלים.

3. בינתיים, בסיר קטן, מרתיחים את מחית תות השדה, הסוכר האינוורטי והסוכר.

4. מוסיפים את הג'לטין המושרה למחית שהרתחנו ומערבבים.

5. יוצקים את המסה כולה לקערה עם התותים הטריים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.

6. לקרם המסקרפונה: מאחדים את השמנת, גבינת המסקרפונה וגרגרי הוניל בעזרת בלנדר מוט.

7. מעבירים את הבלילה למיקסר, מקציפים לקציפה יציבה ומעבירים לשק זילוף (יש להקפיד שלא להקציף יתר על המידה).

8. הרכבת הקינוח: בעזרת כף מניחים את הקומפוט ב- 8 הבצקים הפריכים האפויים (כ- 40 גרם לכל טארט).

9. מזלפים את קרם המסקרפונה על גבי הקומפוט, מעטרים בתותים (ניתן גם לעטר במחית תות). מגישים.

טארט סוכרה

8 טארטים עגולים (כ-140 גרם)

מרכיבים

לבצק הבריוש

  • 500 גרם קמח לחם
  • 60 גרם סוכר
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 1/2 שקית משפר אפייה
  • 10 גרם מלח
  • 6 ביצים קרות בגודל L
  • 1 מקל וניל - חצוי ומגורר
  • 1 כף דבש
  • 250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

לזיגוג
  • ביצה טרופה
  • קורט מלח

לזרייה על גבי המאפה
  • 100 גרם קוביות חמאה
  • 50 גרם סוכר חום בהיר

אופן ההכנה

1. במיקסר עם וו לישה מעבדים את כל חומרי הבצק, מלבד החמאה, במהירות איטית במשך 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.

2. מגבירים מעט את המהירות ומוסיפים את החמאה בהדרגה, מעבדים לפחות כ-5 דקות, עד שהבצק נפרד מקערת המיקסר.

3. יוצרים כדור בצק חלק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות. לאחר מכן מעבירים למקרר למשך לילה אחד (מומלץ לפחות 6 שעות).

4. מוציאים את הבצק מן המקרר, מרדדים וקורצים 8 עיגולים בקוטר 8. מניחים על גבי מגש מרופד בנייר אפייה.

5. מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים כחצי שעה בטמפרטורת החדר.

6. מחוררים קלות עם קצות האצבעות.מברישים בזיגוג הביצה, מפזרים סוכר חום ומניחים את קוביות החמאה בחורים שזה עתה יצרנו.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-18 דקות, עד להזהבה.

8. מפדרים באבקת סוכר ומגישים לצד ריבה.