ראפ טורטיה וסלמון מעושן

מרכיבים

  • 1 טורטיה
  • 60 גרם סלמון מעושן
  • בצל ירוק
  • מלפפון חמוץ פרוס
  • עלי רוקט
  • פלפל אדום קלוי קצוץ
  • גבינת שמנת
  • נבטי חמניות

אופן ההכנה

1. מורחים על הטורטיה את גבינת השמנת.

2. מסדרים מעל את הסלמון המעושן והירקות.

3. מפזרים גרעיני חמנייה ומגלגלים לרול.

סלט ביצים

מרכיבים

  • 3 ביצים קשות מגורדות
  • 2 כפות בצל סגול קצוץ
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • 1/2 כוס אפונה עדינה
  • 1 כף סלרי קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל
  • 2 כפות אגוזי מלך קצוצים
  • 2 כפות יוגורט עיזים
  • עירית
  • צ'ילי

אופן ההכנה

מערבבים את כל חומרי הסלט ומגישים.

"כדה" – לחם כורדי

מרכיבים

לבצק

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כפית מלח
  • 10 גרם שמרים (1 כף שטוחה)
  • בערך 2 כוסות מים

למילוי

  • 1 גביע קוטג'
  • 200 גרם גבינת בולגרית קוביות

אופן ההכנה

1. לבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק ונותנים לו לנוח כ-30 דקות.

2. למילוי: מערבבים את כל חומרי המילוי.

3. לאחר המנוחה יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומרדדים כל כדור לעיגול שטוח.

4. מניחים במרכז כל כדור מרודד את המילוי וסוגרים לצורת חצי סהר.

5. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים כל חצי סהר כ 2-3 דקות מכל צד.

לביבות תירס וכרובית

מרכיבים

  • 2 כוסות תירס חלוט
  • 1 כוס כרובית מבושלת קצוצה
  • 1/2 כוס קמח
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס חלב
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל החומרים.

2. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים כ-2 דקות מכל צד.

ביצי שטן – devile eggs

המרכיבים
  • 6 ביצים
  • 2 כפיות חרדל
  • מיונז
  • 1 בצל שאלוט קצוץ
  • 1/4 כפית פפריקה
  • קורט מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

1. מניחים את הביצים בסיר בשכבה אחת, ממלאים מים 2 ס"מ מעל הביצים, מוסיפים קורט מלח ומביאים לרתיחה.

2. מכסים, מסירים מהאש וממתינים 20 דקות. מקררים את הביצים במים קרים ומקלפים.

3. חוצים את הביצים לאורך בסכין חלקה וחדה. מוציאים את החלמונים לקערה ומסדרים את חצאי החלבונים על צלחת.

4. מועכים את החלמונים באמצעות מזלג ומערבבים פנימה את שאר המרכיבים.

5. ממלאים את חצאי החלבונים במלית החלמונים.