פסטה מקמח מלא עם ירקות ירוקים, ערמונים ופילה דניס מאודה

4 מנות

מרכיבים

לדג
  • 4 פילה דניס ללא אדרות וקשקשים
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1/2 שן שום קלופה וקצוצה
  • 8 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
לפסטה
  • 1 שן שום קצוצה
  • 8 כפות שמן זית לתיבול הפסטה
  • 500 גרם פסטה מקמח מלא
  • 1 כפית עשב לימון קצוץ
  • 1 כוס חלב קוקוס לעידון הטעמים
  • 4 כפות שמן זית לבישול הפסטה
  • 200 גרם ערמונים קלופים וקלויים
  • אפונת שלג חלוטה במים
  • 2 בוקצ'וי חלוט
  • 4 כפות אפונה
  • 4 זוקיני ירוק חתוך לרצועות
  • שמן צ'ילי – מי שאוהב

הוראות הכנה

1. חליטת הבוקצ'וי ואפונת שלג: בישול במים רותחים עד שהירק מתרכך והעברה מידית למי קרח כדי לשמור על צבעו הירוק.

2. אופן הכנת הדג: מתבלים את הדג במלח ופלפל. בוזקים עליו יין לבן ושמן זית. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות לספיגת טעמים.

3. מרתיחים סיר מים עם במבוק לאידוי מעל ומאדים את הדגים למשך 5 עד 7 דקות כאשר החלק העליון של הבמבוק מכוסה.

4. אופן הכנת הפסטה: מחממים סיר עם מים, 1/2 כפית מלח ומעט שמן. כאשר המים מגיעים לרתיחה, מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן.

5. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים מעט שום עד להזהבה קלה. מוסיפים ערמונים ומטגנים ל-2 דקות ומוסיפים את הירקות ירוקים. ממשיכים בהקפצה קלה ולבסוף מוסיפים את הפסטה. מתבלים במלח, פלפל וריחן טרי קצוץ ומגישים.

* יש אפשרות לטפטף שמן צ'ילי למתן עקצוץ של חריפות.

כנאפה כבדי עוף עם בצלצלים ואטריות קדאיף

4 מנות

מרכיבים

  • 200 כבד עוף חתוך לפרוסות במשקל 50 גרם כל אחת
  • 2 בצלצלים חתוכים לפרוסות דקות
  • 30 גרם אטריות קדאיף
  • 2 כוסות יין אדום
  • 4 כפות סוכר
  • מלח, פלפל
  • תרסיס שמן קנולה
לסירופ
  • 4 כפות מים
  • 4 כף סילאן
  • 1 טיפת מי ורדים
  • 1/2 כוכבי אניס
  • קורט קינמון קצרות

אופן ההכנה

ריבת בצל

1. לסיר בעל תחתית עבה מכניסים בצל חתוך לרצועות ובוזקים מעליו את היין. מוסיפים סוכר ומבשלים כ-40 דקות ובודקים סמיכות מדי פעם.

כנאפה

1. על מגש אפייה עם נייר פרגמנט מניחים טבעת ("רינג") בקוטר של 5 עד 7 ס"מ ולתוכה מכניסים כבד עוף מתובל במלח ופלפל. על הכבד עוף מניחים ריבת בצל ללא נוזלים מיותרים, ומעל הריבה את אטריות הקדאיף. 2

2. משמנים את האטריות בספרי שמן קנולה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 7 דקות, או עד שהקדאיף הופך זהוב.

3. כשהכנפה יוצא מהתנור ובעודו חם יוצקים 2 כפות סירופ סוכר ומגישים מייד.

שקשוקה פטריות וביצי שלו לצד פילה עגל

4 מנות

מרכיבים

  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
  • 1 פלפל אדום קטן חתוך לקוביות
  • 1 ראש בצל קטן חתוך לקוביות
  • 2 שן שום קצוצות
  • 8 ביצי שלו טריות
  • 8 כפות שמן זית
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • ¼ כוס יין לבן
  • 1 כוס חלב קוקוס

לפילה

  • 4 נתחי פילה עגל במשקל 150 גרם כל אחד
  • 2 כפות שמן זית לצריבת הבשר
  • 4 כפות ציר עגל מצומצם

אופן ההכנה

שקשוקה

1. מחממים מחבת עם שמן זית ומתחילים בטיגון בצל למשך 3 דקות עד לקבלת צבע שקוף. מוסיפים שום וממשיכים לטגן עוד כ-30 שניות.

2. ממשיכים בהוספת הפלפלים למחבת ולאחר 2 דקות מוסיפים את פטריות השמפיניון.

3. כשהפטריות הופכות זהובות מעט בוחשים ומוסיפים את היין הלבן ונותנים ליין להצטמצם לחצי.

4. מוסיפים חלב קוקוס, מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול.

5. מנמיכים את הלהבה ושוברים מעל 8 ביצי שלו.

6. מפזרים מעל הביצים מעט מלח גס ומכסים ל – 3 דקות

פילה

1. מחממים מחבת בעלת תחתית עבה מוסיפים שמן זית וצורבים את הפילה מכל צידו עד לצבע זהוב יפה ומגרה.

2. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ומכניסים את הפילה ל-7 דקות נוספות. מגישים עם ציר עגל מצומצם.