רוצים לראות מקרוב איך מכינים את המתכונים שאהבתם בתוכניות הבישול? בימי שישי הקרובים יתארחו בקניוני מליסרון ברחבי הארץ השפים המובילים של ערוץ האוכל בטלוויזיה: פותנה, מיקי שמו, אביב משה, שאול בן אדרת ואבי ביטון. השפים יקיימו סדנאות פתוחות לקהל הרחב, שבהן ידגימו הכנת מתכונים מיוחדים במגוון טעמים וסגנונות. בנוסף להדגמות יכללו האירועים גם דוכני אוכל מעוצבים עם מגוון טעמים מרחבי העולם.

אירועי "שישי שף" מתקיימים בשיתוף משק צוריאל (שמספק את מוצרי החלב לסדנאות), ארקוסטיל ו-Bosch.

ביום שישי הקרוב (7.5) תתארח בקניון קניותר נס ציונה השפית פותנה ג'אבר, שתכין כנאפה תרד וגבינה.

>> רוצים לדעת מתי מגיעים השפים לקניון הקרוב אליכם? לחצו כאן לצפייה בלוח האירועים המלא

קיש פלפלים עם גבינות

קוטר 26

מרכיבים

לבצק

  • 270 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 20 גרם מלח
  • 1 ביצה מס' 2
  • 75 גרם מים קרים
  • גרם קמח תפו"א מנופה
  • 300 גרם קמח

למלית פלפלים

  • 4 פלפלים ב-4 צבעים
  • 2 שיני שום קצוצים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • כף טימין

למלית רויאל

  • 300 גרם חלב
  • 75 גרם שמנת מתוקה
  • 50 גרם שמנת חמוצה
  • 3 ביצים מס' 2
  • 3 חלמונים
  • מלח
  • מוסקט
  • פלפל לבן
  • 1 גבינת מה עיזים 9%
  • 1 פטה עיזים מעודנת 16%
  • 1 צפתית מעודנת 9%
  • 30 גרם א.פקאן

אופן ההכנה

בצק פטה - אופן ההכנה

1. מערבבים מלח ומים, מניחים בצד, מערבבים מידי פעם.

2. מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את קוביות החמאה, עד שהחמאה חלקה, חשוב לגרד מידי פעם את דופן הקערה.

3. מוסיפים את קמח תפו"א ומערבבים עד שהקמח תפו"א נבלע בחמאה.

4. מוסיפים מי מלח, ביצים ובערך 1/3 מהקמח, מערבבים בהתחלה באיטיות, ואז במה סיבובים קצרים ומאד מהירים (זהירות שהקמח לא יעוף החוצה מהקערה).

5. מגרדים את הקערה ומוסיפים את כל הקמח שנותר ומעבדים עד שהקמח נבלע ומתקבל בצק אחיד, מניילנים את הבצק ומקררים שעתיים.

6. משמנים תבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ, מרדדים בערך 600 גרם מהבצק לעיגול בגודל של התבנית + הדפנות ורצוי שהיה קצת עודף.

בתבנית עם ציפוי נון סטיק וידיות סיליקון נגד חום לאחיזה ביציאה מהתנור

7. מגלגלים את הבצק על מקל עץ מניחים מעל התבנית ומהדקים היטב בדפנות ופינות. מחוררים ומקררים כ – 30 דקות או 15 דקות במקפיא, חותכים את עודף הבצק מעל הדופן העליון.

הכנת הרויאל

מערבבים חלמונים וביצים, מוסיפים שמנת חמוצה, מערבבים, מוסיפים שמנת וחלב ומתבלים.

מלית פלפלים

1. מניחים נייר אפיה על מגש אפיה, משמנים בשמן זית ומניחים את הפלפלים. מפזרים מלח אטלנטי, טימים ושום, אפיה ב-º 200 כ-15 דקות.

2. מיד מניחים את הפלפלים בקערה וסוגרים בניילון נצמד. מצננים.

3. אחרי הצינון קולפים את הפלפלים וחותכים לרבעים.

4. מפזרים את הפלפים יחד עם הגבינות החתוכות לקוביות קטנות

5. מסדריםאת אגוזי הפקאן , מפזרים מעט ענפי טימין

מילוי ואפייה

1. יוצקים את המלית רויאל לא עד גובה הבצק (כחצי ס"מ לפחות)

ואופים בתנור מחומם מראש ל – 180 מעלות במשך 30-35 דק.

אם מתקבל צבע עמוק ניתן להוריד את החום ל – 170 מעלות ולכסות את הקיש עם נייר כסף, מצננים.

2. משחררים את הקיש אחרי שעה של מנוחה מחוץ לתנור.

כוסות יוגורט עם פירות יער

6 כוסות

מרכיבים

  • 300 גרם פירות יער טריים או קפואים
  • 2 כפות אבקת סוכר

לג'לי תפוז

  • 250 גרם מיץ תפוזים
  • 50 גרם סוכר
  • 1 גרידת תפוז
  • 10 גרם א.ז'לטין
  • 60 גרם מים

מוס יוגורט

  • 4 גביעי יוגורט
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף מיץ תפוזים
  • 4|1 תפוז מגורד
  • 4|1 לימון מגורד
  • 100 גרם סוכר
  • 10 גרם אבקת ג'לטין
  • 60 גרם מים קרים
  • 1 מקל וניל
  • 100 גרם שמנת מוקצפת חלש

קראמבלס שקדים

  • 80 גרם חמאה
  • 60 גרם סוכר חום
  • 100 גרם קמח מלא
  • 30 גרם שקדים טבעיים קלויים גרוסים

הוראות הכנה

1.משרים פירות ואבקת סוכר

לג'לי תפוז

1. משרים ז'לטין עם מים קרים

2. מחממים מיץ תפוזים , גרידת תפוז וסוכר

3. ממיסים ז'לטין מוסיפים ויוצקים על צלחת שטוחה ומקררים

למוס יוגורט

1. משרים א.ז'לטין במים קרים במשך 20 דקות

2. מערבבים יוגורט מיצים , גרידות , גרגרי וניל וסוכר

3. ממיסים ז'לטין מושרה במיקרו במשך 20 שניות , מוסיפים ליוגורט מקפלים פנימה את הקצפת

לקראמבלס

1. מערבבים את כל החומרים יחד לפירורים , מקררים 30 דקות

2. אופים על נייר אפייה במשך 10 דקות בתנור מחומם מראש ל170מעלות . מצננים

הרכבת המנה

1. יוצקים בתחתית הכוס את הנוזל של הפרי ומכסים עם חצי מהכמות של המוס יוגורט .

2. מפזרים את הפירות המושרים בדופן הכוס , חותכים את ג'לי תפוז לקוביות ומפזרים גם כן .

3. מכסים עם המוס יוגורט הנוטר ומצננים . מקשטים עם קראמבלס שקדים וא.סוכר .