רוצים לראות מקרוב איך מכינים את המתכונים שאהבתם בתוכניות הבישול? בימי שישי הקרובים יתארחו בקניוני מליסרון ברחבי הארץ השפים המובילים של ערוץ האוכל בטלוויזיה: פותנה, מיקי שמו, אביב משה, שאול בן אדרת ואבי ביטון. השפים יקיימו סדנאות פתוחות לקהל הרחב, שבהן ידגימו הכנת מתכונים מיוחדים במגוון טעמים וסגנונות. בנוסף להדגמות יכללו האירועים גם דוכני אוכל מעוצבים עם מגוון טעמים מרחבי העולם.

אירועי "שישי שף" מתקיימים בשיתוף משק צוריאל (שמספק את מוצרי החלב לסדנאות), ארקוסטיל ו-Bosch.

ביום שישי הקרוב (29.3) יבשל בגרנד קניון בחיפה מיקי שמו.

>> רוצים לדעת מתי מגיעים השפים לקניון הקרוב אליכם? לחצו כאן לצפייה בלוח האירועים המלא

קיש פיטריות וגבינות צאן (קוטר 24 )

קיש פיטריות המורכב משני סוגי פיטריות:שמפיניון ויער,בצל,עשבי תיבול ופלאן של גבינות עיזים.

מרכיבים

לבצק

  • 1/2 4 כוסות קמח ( 1/2 2 כוסות קמח תפא"ד+ 2 כוסות קמח דק)
  • 300 גר' חמאת עזים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • חצי מיכל שמנת מתוקה
  • כף חומץ
  • כף שמן זית

אופן הכנת הבצק

1 במיקסר,בעזרת וו גיטרה, מערבבים במהירות איטית את הקמח,חמאה,מלח וסוכר עד קבלת תערובת פרורית.

2. מוסיפים את השמנת המתוקה,חומץ ושמן הזית וממשיכים לערבב עד קבלת בצק בעל מירקם אחיד.

3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

4. לאחר קירור הבצק , מרדדים לעובי של 1/2 ס"מ , מרפדים את תבנית האפיה ואופים בטמפ' של 170 מעלות כ-12 דקות

מלית

1 סלסלת פיטריות שמפיניון.

1 סלסלת פיטריות יער

טימין / קורנית

בצל בינוני חתוך לרצועות דקות

1/2 מיכל שמנת מתוקה

2 ביצים

1 חלמון

100 גר' גבינת פטה עזים 5%

75 גר' גבינת קממבר (חצי חבילה)

מלח,פלפל לבן ,אגוז מוסקט.

אופן ההכנה

1 מקפיצים רצועות בצל במעט שמן זית וכף חמאה.

2. מוסיפים את הפטריות החתוכות לשניים וממשיכים בהקפצה במשך 10 דקות נוספות ביחד עם הקורנית / טימין.

3. מסננים ומקררים 1/2 שעה .

4. מעבירים לקערה עם שאר החומרים מערבבים ומוזגים לתבנית.

5. אופים: 170 מעלות - 40 דקות.