ראגו מהיר של אורז מלא ועדשים שחורות עם טחינה

4 עד 6 מנות

מרכיבים

  • 3 כוסות אורז מלא מבושל לפי הוראות היצרן
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל סגול פרוס דק
  • 4 שיני שום
  • 1 כוס עדשים שחורות מבושלות במים כרבע שעה ומסוננות
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 1 גזר פרוס
  • לקישוט: עגבניות מקולפות

אופן ההכנה

1. במחבת מטגנים בצל, שום וגזר.

2. מוסיפים את העדשים ואת הכוסברה.

3. להגשה – לוקחים כוס רחבה (או קערית), שמים בה חצי כוס אורז מלא, עדשים מבושלות עם גזר וזולפים למעלה טחינה גולמית, מקשטים עם עגבניה חתוכה.

פולנטה תירס ללא גלוטן ותבשיל עגבניות וזיתים עם גבינת פטה עיזים

4 עד 6 מנות

מרכיבים

לפולנטה

  • 300 גרם קמח פולנטה
  • 1 ליטר חלב
  • 1 כף חמאה
  • 1 כפית תימין טרי (רק העלים)
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
תבשיל עגבניות
  • 3 עגבניות קצוצות
  • 50 גרם זיתי טאסוס מגולענים
  • 5 שיני שום כתוש
  • צרור בצל ירוק
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • קורט סוכר

אופן ההכנה

1. לפולנטה: מערבבים את כל החומרים יחדיו בסיר בינוני עד להתעבות, ושומרים במקום חמים.

2. לתבשיל העגבניות: במחבת כבדה מקפיצים את הזיתים, העגבניות, השום והתבלינים.

3. להגשה: מסדרים בצלחת הגשה את הפולנטה ומעל את תבשיל העגבניות. מפזרים מעט קוביות פטה עיזים.

חטיף אנרגיה של תמרים

4-6 מנות

מרכיבים

  • 1/2 ק"ג תמרים מגולענים
  • 5 כפות מיץ תפוחים סחוט טרי
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 5 כפות קוקוס טחון
  • 1/4 כפית קינמון
  • 400 גרם פצפוצי אורז

אופן ההכנה

1. שמים את פצפוצי האורז בקערה גדולה, מוסיפים קינמון וקליפה מגוררת מתפוז.

2. במקביל מחממים קלות בסיר את התמרים ומיץ התפוחים הסחוט.

3. מערבבים את כל המצרכים מלבד הקוקוס.

4. על תבנית בגודל 40X30 מניחים נייר אפייה, מפזרים את העיסה פנימה, מוסיפים את הקוקוס ומקפיאים ללילה.