רוצים לראות מקרוב איך מכינים את המתכונים שאהבתם בתוכניות הבישול? בימי שישי הקרובים יתארחו בקניוני מליסרון ברחבי הארץ השפים המובילים של ערוץ האוכל בטלוויזיה: פותנה, מיקי שמו, אביב משה, שאול בן אדרת ואבי ביטון. השפים יקיימו סדנאות פתוחות לקהל הרחב, שבהן ידגימו הכנת מתכונים מיוחדים במגוון טעמים וסגנונות. בנוסף להדגמות יכללו האירועים גם דוכני אוכל מעוצבים עם מגוון טעמים מרחבי העולם.

אירועי "שישי שף" מתקיימים בשיתוף משק צוריאל (שמספק את מוצרי החלב לסדנאות), ארקוסטיל ו-Bosch.

ביום שישי הקרוב (8.3) יתארח בקניון הגדול בפתח תקוה השף שאול בן אדרת שיכין ירקות ירוקים חמים גבינת קשרקבל ומוצרלה ורוטב פלפלים.

>> רוצים לדעת מתי מגיעים השפים לקניון הקרוב אליכם? לחצו כאן לצפייה בלוח האירועים המלא.

ירקות ירוקים חמים גבינת קשרקבל ומוצרלה ורוטב פלפלים

מרכיבים (6 מנות)

  • 1 כוס כרישה
  • 1 כוס תרד טרי רצוץ
  • 1 כוס תפרחת ברוקולי
  • 1 כוס שעועית ירוקה/אפונה סינית
  • 1 כוס אפונים (אפשר קפוא)
  • 1 כוס פול ירוק (אפשר קפוא)
  • 1 כוס אורגולה
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
רוטב פלפלים
  • 1 גמבה
  • 2 פלפלוני צ'ילי
  • 1 כפית שמן זית
  • מלח/פלפל
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • 100 גרם כדורי מוצרלה , משק צוריאל מחלב בקר וכבשים
  • 100 גרם גבינת קשקבל, משק צוריאל מחלב בקר וכבשים

אופן ההכנה

1. קוצצים את הכרשה

2. מקפיצים במחבת עם 5 כפות שמן זית ללא כיסוי את כל המצרכים למשך 5 ד' עד לריכוך חלקי של הירקות למצב אל דנטה.

3. מוסיפים מלח ופלפל ומעבירים לצלחת.

4. מגרדים מעל מעט גבינת קשקבל עם קולפן תפוחי אדמה, כדי לקבל סלייסים שטוחים רחבים של גבינה.

הכנת הרוטב

1. קוצצים את הגמבה לקוביות קטנות מאוד.

2. מקפיצים במחבת עם שמן הזית את הגמבה עם פלפלוני הצ'ילי.

3. מגיעים לחריכה קלה ומוסיפים מעט מלח פלפל, את הדבש והחומץ הבלסמי.

להגשה

ליצוק את רוטב הגמבה על שולי הצלחת ולהוסיף אגוזי מלך.