"חרב" של טלה במרינדה ירוקה

מרכיבים

  • 1/2 קילו בשר טלה חתוך לקוביות

למרינדה

  • 1 פפאיה ירוקה
  • 3 שיני שום ישראלי
  • כף זרעי שומר קלוי
  • צרור כוסברה
  • 1/2 צרור נענע
  • צרור בצל ירוק
  • 1 לימון סחוט
  • 1/4 כוס שמן אבוקדו מעודן
  • שני גבעולי למון גראס
  • 1 יחידה פלפל ירוק
  • 1 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר
  • לכרובית:
  • 1 כרובית
  • שמן אבוקדו מעודן
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

1. כותשים ומועכים את כל מרכיבי המרינדה בעזרת עלי ומכתש.

2. משרים את הטלה 24 שעות במרינדה.

3. משפדים על שיפודי ברזל גדולים וצולים על הגריל.

4. הכרובית: מניחים סיר גדול עם מים על הגריל ומבשלים בו כרובית שלמה למשך 10 דקות.

5. מוציאים את הכרובית ומתבלים בשמן אבוקדו.

6. חורכים את הכרובית על הגריל, מתבלים במלח ופלפל ומגשים לצד הטלה.

סינטה במרינדה של שומר בר, תפוזים ואננס

מרכיבים

  • 2 קילו סינטה

למרינדה

  • 1 אננס
  • 4 שינים שום
  • 1/2 כפית זרעי שומר
  • קליפה מ-2 תפוזים
  • 2 שומר בר
  • 1 פלפל אדום חריף
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 2 כפיות כוסברה טחונה
  • 1/4 כפית זעפרן
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/2 כוס שמן זית
לצימעס גזרים צבעוניים
  • 10 גזרים צבעוניים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 מקל קינמון
  • 2 כפות סוכר חום
  • 3 עלי מרווה

אופן ההכנה

1. הסינטה: מערבבים יחד את כל חומרי המרינדה ומשרים את הנתח לפחות 24 שעות.

2. צולים את הנתח על חום מאוד גבוה כעשר דקות מכל צד ולאחר מכן מעלים לקומה השניה בגריל לצלייה של שעה. במידה ופורסים את הנתח לפרוסות, צולים כשתי דקות מכל צד ומסירים מהאש.

3. הצימעס: חותכים גזרים לחצי (לאורכם). חורכים קלות בגריל ומעבירים למחבת חמה. מוסיפים שמן זית, סוכר, קינמון ומרווה ומבשלים כעשר דקות.

פילה לוקוס במרינדת יוגורט חריפה על סלט עלים ארומטים

מרכיבים

  • 1/2 קילו פילה לוקוס ללא עור ועצמות
למרינדה
  • 1/2 חבילת יוגורט כבשים
  • 3 עגבניות בשלות
  • 2 פלפל חריף (אדום וירוק)
  • כף שאלוט כתוש/פרוס דק
  • כף שום כתוש
  • כף פפריקה חריפה
להגשה
  • 1 צרור בזיליקום, כוסברה ונענע
  • 1/4 צרור בצל ירוק
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל
  • 1/2 לימון

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל חומרי המרינדה.

2. משרים את הלוקוס במרינדה כ-10 דקות ומיד צולים על הגריל.

3. בינתיים מרכיבים את הסלט ומניחים אותו בצלחת הגשה.

4. מגישים את הלוקוס לצד הסלט.

שאלות, הערות והצעות לשפים ולהפקת התוכנית אפשר לשלוח למייל info@haimtov.co.il