ארצ'רה עם גווקמולי וגורדיטה

מרכיבים

לארצ'רה

  • 1 קילו פלאנק סטייק
  • 1 ליטר בירה לבנה
  • 3 צ'ייסרים של טקילה

לגווקמולי

  • 2 אבוקדו
  • 1 בצל סגול קטן
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל חריף
  • 4 כפות כוסברה
  • 3 כפות שמן אבוקדו מעודן
  • 1 ליים
  • מלח פלפל

לגורדיטה

  • 2 כוסות קמח תירס טחון דק
  • 2 כוסות מים

להגשה

  • קקטוס למאכל ללא קוצים עשוי בגריל 10 דקות מכל צד

אופן ההכנה

1. משרים את הבשר לפחות 12 שעות בבירה ובטקילה.

2. מכינים את הגווקמולי: קוצצים את המרכיבים ומערבבים.

3. מערבבים קמח תירס ומוסיפים מים עד לקבלת בצק רך.

4. יוצרים כדורים מבצק התירס (בערך בגודל אגרוף) וכל כדור מועכים לעיגול (כמו פיתה). מניחים את הפיתות על הגריל וצולים משני הצדדים (לחלופין ניתן לטגן בטיגון עמוק).

5. פורסים את הבשר לגודל הרצוי ומניחים אותם על הגריל. צולים עד לדרגת מדיום.

6. מגישים פיתת תירס ועליה גווקמולי, פרוסת בשר וקקטוס חרוך בגריל.

אנטריקוט מולקחטה (קערת אבן) עם פריחולס וסלסה

חומרי הגלם

  • 1 קילו אנטריקוט נקי, חתוך לפרוסות לא עבות

לסלסת פיקו דה גאיו

  • 2 עגבניות
  • 1 בצל לבן
  • 2 פלפל חריף
  • שמן זית
  • מלח פלפל

לפריחול צ'ארו

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף חזה אווז מעושן
  • 2 כוסות שעועית שחורה מבושלת
  • 3 עגבניות מרוסקות
  • 2 גבעולי בצל ירוק או חצי בצל לבן

אופן ההכנה

1. במחבת עמוקה מניחים את השעועית והבצל ומבשלים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות וממשיכים לבשל כחצי שעה עד להסמכה.

2. שורפים את מרכיבי הסלסה, קוצצים ומתבלים.

3. צולים את פרוסות האנטריקוט עד לדרגת מדיום.

4. בקערת אבן מניחים את הפריחול עליו את פרוסות הבשר ומעל הכל מפזרים סלסה ובצל ירוק.

פסקדו אל מוחו דה אחו (דג מקסיקני עם שום)

מרכיבים

לדג

  • 20 שיני שום
  • 2 ליים סחוטים
  • 3 פילה של מוסר ים, בורי או לוקוס (במשקל 200 גרם כל אחד)
  • 3 טורטיות גדולות
  • 1/2 כוס יוגורט עיזים
  • לסלסת פיקו דה גאיו:
  • 1 בצל לבן קצוץ
  • 1 עגבנייה קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה
  • 1 פלפל חריף
  • שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • מיץ ליים

אופן ההכנה

1. בעזרת עלי ומכתש מועכים שום ומיץ ליים.

2. מורחים את הדגים היטב בתערובת השום והליים (אפשר להשרות עד שעה במקרר).

3. צולים את הדג על גריל חם, קודם הצד עם העור למטה ולאחר שהוא זהוב – הופכים וצולים על הצד השני.

4. בינתיים חורכים את הטורטיות על הגריל כמה דקות.

5. לסלסה: קוצצים את כל מרכיבי הסלסה.

6. מורחים כף יוגורט על כל טורטיה ועליה מופררים קלות את הדג.

7. מניחים סלסה על כל טורטיה ומזלפים שמן זית. מגישים.

שאלות, הערות והצעות לשפים ולהפקת התוכנית אפשר לשלוח למייל info@haimtov.co.il