לחם מרוקאי עם מוצרלה

מרכיבים

לבצק המקדים

  • 375 גרם קמח שמרים (2+2/3 כוסות)
  • 375 מ"ל מים

לבצק המרכזי

  • 1.5 ק"ג קמח שמרים
  • 1 ליטר מים
  • 15 גרם משפר אפייה (1 כף)
  • 15 גרם סוכר (1 כף)
  • 40 מלח גס אטלנטי (2 כפות)
  • 100 גרם מוצרלה מגורדת

להגשה

125 גרם גבינת קממבר צאן

אופן ההכנה

1. הבצק המקדים: מערבבים את החומרים יחדיו ולשים כ-5-4 דקות במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד. ממשיכים ללוש עוד כ-4-3 דקות.

2. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת מעט, מכסים את הבצק ומניחים בטמפרטורת החדר כ-4 שעות.

3. הבצק המרכזי: מעבירים את הבצק המקדים לקערת המיקסר. מוסיפים את כל חומרי הבצק המרכזי למעט המוצרלה, ולשים כ-10 דקות במהירות איטית עד לקבלת בצק חלק, אלסטי ודביק למדי.

4. מכסים את הבצק ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה.

5. מקמחים את משטח העבודה, ומותחים מעט את הבצק. מחלקים ל-10 יחידות (או לפי הטעם). מניחים את הלחמים על מגש מרופד בתבנית אפייה ויוצרים בו גומות. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכשעה לפחות.

6. מוציאים את המגש מהמקרר, מניחים בטמפרטורת החדר לכ-30 דקות.

7. משטחים את הבצק (ניתן להיעזר במערוך וניתן לשטח אך ורק בעזרת הידיים).

8. מברישים בשמן זית ובעזרת האצבעות יוצרים גומות בבצק. מגרדים את גבינת המוצרלה ומפזרים בנדיבות על גבי המאפים.

9. אופים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות במשך כ-10 דקות, עד שהלחם משחים.

10. מברישים בשנית בשמן זית ומגישים.

חלה מתוקה מקמח מלא

2 חלות

מרכיבים

לבצק

  • 300 גרם קמח תופח מלא
  • 370 גרם קמח שמרים
  • 1 ביצה
  • 10 גרם משפר אפייה
  • 50 גרם סוכר דמררה
  • 10 גרם מלח
  • 50 גרם שמן זית
  • 320 גרם מים קרים

תוספות

  • 100 גרם תמרים מיובשים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 50 גרם אגוזי מלך
  • 50 גרם צימוקים

לעיטור

  • שמן זית
  • אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה

1. מניחים בקערת המיקסר (וו לישה) את חומרי הבצק – הקמחים, הביצה, משפר האפייה, סוכר הדמררה, המלח, השמן והמים. לשים במהירות איטית כ-8-7 דקות, עד לאיחוד הבצק.

2. מוסיפים את התמרים, האגוזים והצימוקים לבצק, ולשים 2 דקות נוספות.

3. זורים מעט קמח מעל הבצק, מכסים במגבת מטבח או בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של חצי שעה.

4. נותנים לבצק לנוח כ-20 דקות בטמפרטורת החדר.

5. מעבירים למשטח מקומח ומחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לנקניק באורך זהה וקולעים שתי חלות, כל אחת משלוש רצועות. אפשר לקלוע גם בצורת ספירלה ולגלגל לצורת שבלול – כפי שמדגים מיקי שמו בתכנית.

6. מניחים את החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות.

8. עם יציאת החלות מהתנור, מברישים שמן זית ומפזרים מעט אגוזי מלך קצוצים. מגישים.

לחם שיפון ודגנים

2 תבניות עץ אינגליש אורך 28 ס"מ

מרכיבים

לבצק המקדים

  • 50 גרם קמח שומשום מלא
  • 65 גרם קוואקר
  • 100 גרם פשתן
  • 180 מ"ל מים

לבצק המרכזי

  • 140 גרם קמח
  • 500 גרם קמח כוסמין
  • 250 גרם קמח שיפון
  • 650 מ"ל מים
  • 25 גרם דבש
  • 5 גרם שמרים טריים
  • 25 מ"ל שמן זית (לסוף הלישה)
  • 25 גרם מלח (לסוף הלישה)

אופן ההכנה

1. הבצק המקדים: מערבבים את כל חומרי הגלם, מניחים בקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך לילה.

2. הבצק המרכזי: לשים את כל חומרי הבצק, למעט שמן הזית והמלח, כדקה במהירות איטית.

3. מוסיפים את המלח והשמן, ומעבדים במשך 2 דקות נוספות.

4. מעבירים את הבצק לקערה נקייה ומניחים להתפחה של שעה ו-45 דקות.

5. מעצבים את הבצק לצורה הרצוייה, מתפיחים 10 דקות נוספות.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 23 דקות.

לחם אירי זריז

תבנית אינגליש קייק אורך 30 ס"מ

מרכיבים

  • 350 גרם קמח מלא
  • 140 גרם קמח
  • 5 גרם מלח
  • 5 גרם סודה לשתייה
  • 30 גרם שמן
  • 1/2 כוס סובין
  • 1 גביע יוגורט (200 מ"ל)
  • 1/2 כוס מים קרים

אופן ההכנה

1. מערבבים את כול החומרים למעט היוגורט והמים.

2. מוסיפים את הנוזלים ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

3. מעצבים את הבצק בתבנית מרופדת או משומנת.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 35 דקות.

שאלות, הערות והצעות לשפים ולהפקת התוכנית אפשר לשלוח למייל:

info@haimtov.co.il