עוגת שמרים קינמון והדרים

תבנית 24, רינג 8

מרכיבים

לבצק

  • ¾1 כוסות קמח שמרים (250 גרם)
  • 2 כפות סוכר חום
  • גרידה מ- 1/2 לימון
  • 2 ביצים
  • 150 גרם חמאה
  • 1 כף קליפות תפוזים מסוכרות
  • 1 כפית מלח (5 גרם)
  • 1 כף מי זהר

להברשה

  • 1 ביצה טרופה
  • לפרוסות התפוז המסוכרות:
  • 1 כוס + 1 כף גדושה סוכר (230 גרם)
  • 3/4 כוס מים
  • 1/2 כוס יין קינמון לבישול
  • 1 מקל וניל
  • 1 תפוז בינוני

לעיטור העוגה

  • 3 כפות ריבת משמש
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כוס פניני סוכר
  • 1/2 כוס פרוסות תפוז מסוכרות (שהכנו מראש)
  • 3 תמר מג'הול

אופן ההכנה

פרוסות התפוז המסוכרות

1. פורסים את התפוזים לחצאים ולאחר מכן לפרוסות בעובי 1 ס"מ.

2. מרתיחים את המים והסוכר.

3. מנמיכים את האש ומוסיפים את היין, מקל הוניל וחצאי התפוזים.

4. מבשלים כחצי שעה עד שהנוזלים מצטמצמים.

5. מצננים עד לשימוש.

הבצק

6. במיקסר עם וו לישה מעבדים את קמח השמרים והסוכר.

7. מוסיפים את הביצים, גרידת הלימון, החמאה, קליפות התפוזים, המלח וכף מי זהר ולשים עד שהבצק נפרד מדפנות קערת המיקסר.

8. לשים קלות את הבצק ושוב, יוצרים מן הבצק כדור, מכסים ומתפיחים במקרר כשעה עד שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.

9. בעזרת הידיים, יוצרים עיגול במרכז הבצק ומניחים בתבנית הגדולה. במרכזה (כלומר בחלל שנוצר מן הבצק) מניחים את הרינג הקטן. מתפיחים כשעה.

10. מברישים בתערובת ההברשה.

11. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות.

12. מצננים את העוגה על גבי רשת.

13. מחממים קלות את הריבה והמים, מערבבים ומברישים את העוגה בנדיבות.

14. ניתן להבריש את העוגה בסירופ התפוז קינמון שבו בושלו חצאי פרוסות התפוז.

15. מעטרים ב"פניני סוכר", בפרוסות התפוזים ובתמרים. מגישים.

פינוק שוקולד מתובל

6 מנות אישיות בקוטר 8 ס"מ

מרכיבים

לבסיס הקרנצ'י

  • 100 גרם שוקולד מריר 70%
  • 1 כף סילאן תמרים (25 גרם)
  • 2 כוסות פצפוצי אורז תפוח מלא (50 גרם)

לגנאש שוקולד והל

  • 200 שוקולד מריר 70%
  • 225 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כף דבש או סילאן (25 גרם)
  • 1 כף גלוקוזה (25 גרם)
  • 2 כפות פולי קפה קלויים
  • 2 תרמילי הל
  • 275 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

הבסיס הקרנצ'י

1. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים ("בן- מארי").

2. מוסיפים את הסילאן ופצפוצי האורז ומערבבים בעדינות עד שכל פצפוצי האורז מכוסים בשוקולד.

3. משטחים בתבנית סיליקון עם שקעים בקוטר 8 ס"מ גובה 2 ס"מ.

4. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

גנאש שוקולד והל

5. ממיסים את השוקולד המריר בקערה רחבה.

6. מרתיחים את השמנת המתוקה עם הדבש, הגלוקזה, הקפה וההל.

7. מסננים ומערבבים יחד עם השוקולד המומס, עד לקבלת תערובת אחידה.

8. יוצקים על גבי מסת השוקולד את השמנת המתוקה שנותרה. מעבדים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מסה אחידה וחלקה. עוטפים בניילון נצמד ומקררים באופן מלא.

הרכבת הפינוק

9. מקציפים את גנאש השוקולד הל עד שמתקבלת תערובת נוחה לזילוף.

10. מניחים את בסיסי הקראנץ' במרכז צלחת ההגשה ומזלפים על גביהם מן הגנאש המוקצף.

11. מעטרים בגרידת שוקולד או בפולי קפה.

טארט הדרים וריקוטה

8 מנות אישיות קוטר 8 ס"מ

מרכיבים

לפריך פיצוחים

  • 75 גרם שקדים פרוסים (עם קליפה)
  • 2 כפות סוכר דמררה
  • 50 גרם אגוזי לוז גרוסים (עם קליפה)
  • 150 גרם קורנפלקס ללא גלוטן
  • 50 גרם חלבון

לקרם ריקוטה תפוזים

  • 1/2 ליטר חלב 3%
  • קליפה מתפוז שלם
  • 5 חלמונים
  • 1/4 כוס סוכר דמררה
  • 250 גרם גבינת ריקוטה (1 גביע)

לקולי תפוז

  • 1/2 ליטר מיץ תפוזים
  • 1/4 כוס סוכר דמררה
  • 8 גרם ג'לטין
  • 1/4 כוס מים

פריך הפיצוחים (התחתית)

1. מאחדים את כל החומרים יחד.

2. מסדרים ברינגים ואופים 15 דקות על 180 מעלות. מצננים.

קרם הריקוטה תפוז

3. מרתיחים חלב עם קליפת התפוז.

4. בקערה נפרדת מערבבים את החלמון והסוכר.

5. מסננים את החלב החם לקערת החלמון והסוכר ומחזירים את המסה כולה לסיר.

6. מבשלים עד להסמכה קלה (עד כשתי דקות על אש נמוכה).

7. מסננים ומקררים עד לטמפרטורת החדר.

8. מערבבים יחד עם גבינת הריקוטה, יוצקים את המסה לרינגים קוטר 6 ומצננים עד להתייצבות.

קולי תפוז

9. משרים את הג'לטין והמים.

10. מחממים את מיץ התפוזים והסוכר עד שהסוכר נמס.

11. משלבים פנימה את הג'לטין המושרה. מערבבים עד שהתערובת אחידה.

12. יוצקים את המסה לתבנית סיליקון קוטר 4 ס"מ (חצי כדור) ומקפיאים עד לשימוש.

ההרכבה

13. מחלצים את בסיסי ה"פריך פיצוחים" מן הרינג. מחלצים את קרם הריקוטה מןה רינג גם כן ומניחים אותו על גבי בסיסי ה"פריך פיצוחים".

14. מחלצים את קולי התפוז (חצאי הכדור בתבנית הסיליקון), טובלים במעט גלזורה ומניחים על גבי קרם הריקוטה. מעטרים במעט גרידת תפוז ומגישים.

עוגה בחושה כתומה וחורפית

2 תבניות מיני אינגליש קייק

מרכיבים
  • 200 מ"ל שמן קנולה
  • 1+3/4 סוכר דמררה (350 גרם)
  • 3 ביצים
  • 3 גזרים בינוניים קלופים ומגוררים גס
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 2 כוסות קמח מלא תופח מנופה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כוס אגוזי מלך

אופן ההכנה

1. מערבבים באופן ידני שמן, סוכר דמררה, ביצים, גזר וג'ינג'ר.

2. מנפים את כל החומרים היבשים ומוסיפים אותם לקערה. מערבבים עד לאיחוד. מוסיפים את האגוזים.

3. יוצקים את המסה לתבניות עד 3/4 הגובה.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 כ- 25 עד 30 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.