שי לי שינדלר יוצאת לחופשה ופוגשת את סילבי כהן-גבאי, מנכ"לית מלון בראשית, שנותנת טיפים לבחירת מקום הנופש ואופיו, אם זה נופש רגוע או אקטיבי-ספורטיבי, אם זו חופשה רומנטית או משפחתית. היא פוגשת את ליאור רביב, מנכ"ל רשת מלונות ישרוטל, שמספר על העיצוב הייחודי של המלונות כיום. הרעיון הוא להתאים את עיצוב המלון לאופי המלון ולאוכלוסיה שתגיע אליו. אדריכלות המלון חשובה ביותר ליצירת רושם ראשוני, והשימוש בחומרים שונים מבדל מלון ממלון. במלונות יוקרתיים יהיה שימוש רב בחומרים טבעיים והקפדה על פרטים. עיצוב החדר יהיה בשפה עיצובית זהה לזו של השטחים הציבוריים של המלון. בריכת השחייה, במיוחד במלונות נופש, היא האלמנט החשוב ביותר בחוויית החופשה ואפשר למצוא מגוון של בריכות במלונות השונים, החל מבריכה אל מול נוף עוצר נשימה, דרך בריכת חול, בריכות גלים וזרמים ועד בריכות פרטיות שצמודות לחדר. בהמשך, שי לי נכנסת למטבח המלון ועוזרת לנאשף מוחמד, שף מלון ישרוטל רויאל גארדן, להכין סלט עם שיפודי פרגית, ושומעת משלומי טחן, סמנכ"ל תפעול רשת מלונות ישרוטל, על התאמת המטבח לחך הישראלי, על החידושים בתחום ועל עיצוב חלל האוכל. עופר אסרף, מנהל בידור רשת מלונות ישרוטל, מספר על האטרקציות ועל אפשרויות הפעילויות במלון עצמו – צוותי בידור, הופעות של כוכבים שונים, פעילויות אקסטרים לבני נוער וגם אפשרויות שופינג, פעילויות ספורטיביות, או ספא וטיפולים שונים במלונות.