גלילות חזה עוף ממולאות בפורטבלו
מרכיבים
- עשר פרוסות דקות של חזה עוף- מילו עוף
- חמש פטריות פורטבלו פרוסות לעובי של 1 ס"מ
- 1/4 כוס שמן זית
- שן שום כתושה
- 3 ענפי טימין (רק העלים)
- כף חומץ בלסמי
- עלי רוקט להגשה
- בצל סגול להגשה
אופן ההכנה
1. מערבבים את הפטריות, התבלינים, השמן והחומץ ומשהים כ-10 דק'.
2. שמים מעט מהתערובת בסינטה ומגלגלים וסוגרים עם קיסם קטן.
3. צורבים במחבת כבדה כדקה, מתבלים במלח ופלפל.
4. מגישים על רוקט, בצלים ושמן זית.
פסטה בולונז
מרכיבים
- 300 גרם פסטה פנה מוכנה
- 300 גרם בשר בקר טחון
- 5 עגבניות טריות טחונות
- 1 גזר קצוץ
- 1 בצל קצוץ
- 1 גבעול סלרי קצוץ
- 6 שיני שום פרוסות
- 1/4 כוס שמן זית
- כפית אורגנו
- צרור בזיליקום
- מלח
- פלפל
- כוס וחצי מים
- כף פפריקה מתוקה
1. בסיר רחב מטגנים את הירקות.
2. מוסיפים את הבשר והעגבניות ושאר התבלינים והמים ומבשלים שעה על אש נמוכה.
3. מוסיפים את הפסטה ומגישים.
מוסקה יוונית
מרכיבים
- 20 פרוסות חציל בעובי 1 ס"מ
- 500 גרם בשר טחון
- 2 בצלים קצוצים
- 4 שיני שום כתושות
- צרור פטרוזיליה
- מלח
- פלפל
- 2 עגבניות קצוצות
- 1/2 כוס שמן זית
- כפית אורגנו
1. משמנים את החצילים ואופים בחום גבוה עד להתרככות.
2. במחבת כבדה מטגנים את הבצל, השום, הבשר ומוסיפים את העגבניות והתבלינים ומבשלים כ-30 דקות ומקררים.
3. בכוסיות מתכת חד פעמיות מרפדים בחצילים וממלאים בשר וסוגרים ואופים בתנור כ-20 דקות 170 מעלות.
4. הופכים על צלחת ומגישים עם עגבניות קצוצות ושמן זית.