גלילות חזה עוף ממולאות בפורטבלו

מרכיבים

  • עשר פרוסות דקות של חזה עוף- מילו עוף
  • חמש פטריות פורטבלו פרוסות לעובי של 1 ס"מ
  • 1/4 כוס שמן זית
  • שן שום כתושה
  • 3 ענפי טימין (רק העלים)
  • כף חומץ בלסמי
  • עלי רוקט להגשה
  • בצל סגול להגשה

אופן ההכנה

1. מערבבים את הפטריות, התבלינים, השמן והחומץ ומשהים כ-10 דק'.

2. שמים מעט מהתערובת בסינטה ומגלגלים וסוגרים עם קיסם קטן.

3. צורבים במחבת כבדה כדקה, מתבלים במלח ופלפל.

4. מגישים על רוקט, בצלים ושמן זית.

פסטה בולונז

מרכיבים

  • 300 גרם פסטה פנה מוכנה
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 5 עגבניות טריות טחונות
  • 1 גזר קצוץ
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 גבעול סלרי קצוץ
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כפית אורגנו
  • צרור בזיליקום
  • מלח
  • פלפל
  • כוס וחצי מים
  • כף פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

1. בסיר רחב מטגנים את הירקות.

2. מוסיפים את הבשר והעגבניות ושאר התבלינים והמים ומבשלים שעה על אש נמוכה.

3. מוסיפים את הפסטה ומגישים.

מוסקה יוונית

מרכיבים

  • 20 פרוסות חציל בעובי 1 ס"מ
  • 500 גרם בשר טחון
  • 2 בצלים קצוצים
  • 4 שיני שום כתושות
  • צרור פטרוזיליה
  • מלח
  • פלפל
  • 2 עגבניות קצוצות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • כפית אורגנו

אופן ההכנה

1. משמנים את החצילים ואופים בחום גבוה עד להתרככות.

2. במחבת כבדה מטגנים את הבצל, השום, הבשר ומוסיפים את העגבניות והתבלינים ומבשלים כ-30 דקות ומקררים.

3. בכוסיות מתכת חד פעמיות מרפדים בחצילים וממלאים בשר וסוגרים ואופים בתנור כ-20 דקות 170 מעלות.

4. הופכים על צלחת ומגישים עם עגבניות קצוצות ושמן זית.