אורנגלושקה

2 תבניות אינגליש קייק

מרכיבים

לבצק

  • 50 גרם שמרים טריים
  • 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 430 מ"ל חלב פושר
  • 50 מ"ל מים מינרליים מוגזים
  • 1 ק"ג קמח רגיל
  • 3 ביצים
  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • לתערובת האגוזים:
  • 300 גרם אגוזים גרוסים דק (3 כוסות)
  • 200 גרם סוכר (1 כוס)
  • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל

לטבילה

  • 200 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה

הבצק

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מניחים את השמרים והסוכר בקערה וממיסים בחלב ובמים המוגזים.

3. מוסיפים קמח, ביצים וחמאה ולשים כ- 8 דקות עד לקבלת בצק אחיד.

4. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת.

5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים להתפחה של כשעה בטמפרטורת החדר.

תערובת האגוזים

6. מערבבים את כל החומרים בקערה.

עיצוב הבצק

7. מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי ½1 ס"מ.

8. קורצים (בעזרת כוס או קורצן) עיגולים בקוטר 5 ס"מ. טובלים כל עיגול בחמאה המומסת משני הצדדים ומיד בתערובת האגוזים.

9. מסדרים שכבה אחת של עיגולים בכל תבנית במרווחים של 1/2 ס"מ זה מזה.

10. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.

11. אופים כ- 35 דקות עד הזהבה. מגישים חם.

עוגת אסתרהאזי ומרציפן

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

מרכיבים

לבצק

  • 6 חלבונים
  • 250 גרם סוכר (¼1 כוסות)
  • 200 גרם אגוזי מלך קצוצים דק (2 כוסות)
  • 70 גרם קמח רגיל (1/2 כוס)
  • למלית:
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 2 כפיות קפה נמס
  • 2 כפות רום/ברנדי/ליקר שקדים
  • 100 גרם אגוזי לוז (1 כוס)

לקישוט

  • 200 גרם מרציפן

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

הבצק

2. מקציפים חלבונים וסוכר כ- 5 דקות עד לקבלת קצף יציב.

3. מקפלים אגוזים וקמח בעזרת מרית לתערובת אחידה.

4. מסמנים (בעזרת עט או עיפרון) 4 עיגולים בקוטר 22 ס"מ על גבי שני ניירות אפייה.

5. הופכים את הניירות לצידם השני (כדי שהבצק לא יבוא במגע עם הסימון) ומניחים על תבניות אפייה. מורחים ארבעה עיגולי בצק בקוטר הסימון בעזרת מרית.

6. אופים כ-20 דקות עד הזהבה. מצננים היטב.

המלית

7. מערבבים את הקפה עם האלכוהול עד להמסת הקפה.

8. מקציפים שמנת וסוכר, משלבים בהדרגה את תערובת הקפה והאלכוהול וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה יציבה בגוון מוקה אחיד.

מרכיבים את העוגה

9. מניחים שכבה של בצק אגוזים בתחתית תבנית ומורחים 1/4 מהמלית.

10. מניחים מעל הקרם שכבת בצק שנייה, דוחסים מעט ומורחים 1/4 מהמלית.

11. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים.

12. מפזרים אגוזי לוז, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים, עד להתייצבות העוגה.

מקשטים ומגישים

13. מרדדים את המרציפן לעובי 1/2 ס"מ, מכסים את העוגה ומהדקים.

14. מקררים כשעה בטרם ההגשה.

עוגת ג'רבו

תבנית 20*30

מרכיבים

לבצק

  • 700 גרם קמח (5 כוסות)
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 120 מ"ל חלב (1/2 כוס)
  • 60 מ"ל מיץ תפוזים (1/4 כוס)
  • 3 חלמונים
  • 350 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 25 גרם שמרים טריים

למלית האגוזים

  • 200 גרם סוכר (1 כוס)
  • 100 גרם אגוזי מלך, קצוצים דק (1 כוס)
  • 200 גרם ריבת משמש
  • לקרם השוקולד:
  • 100 גרם שוקולד
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

הבצק

1. מעבדים את כל המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

2. מניחים את הבצק בקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למנוחה של כחצי שעה במקרר.

מלית האגוזים

3. מערבבים את הסוכר, האגוזים והצימוקים ומניחים בצד.

עיצוב העוגה

4. מחלקים את הבצק ל- 5 חלקים שווים וכל חלק מרדדים למלבן בגודל 20*30.

5. מניחים עלה ראשון על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים שכבה דקה של ריבת משמש ומפזרים מתערובת האגוזים.

6. מניחים מעל עלה נוסף של בצק, מורחים ריבת משמש ומפזרים שוב מתערובת האגוזים.

7. מניחים מעל את העלה השלישי ואופים כ- 40 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות.

8. מקררים את העוגה.

9. בינתיים מכינים את קרם השוקולד: מביאים את השמנת לסף רתיחה ויוצקים על קוביות השוקולד. מערבבים עד המסה מוחלטת של השוקולד.

10.מורחים שכבה של קרם שוקולד על חלקה העליון של העוגה. חותכים למעוינים ומגישים.

עוגת דובוש

מרכיבים

לבצק התופין

  • 5 ביצים
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 70 גרם קמח (1/2 כוס)
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • 2 כפות שמן

לקרם

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 125 גרם ממרח שוקולד
  • לציפוי הקרמל:
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 40 גרם גלוקוזה
  • 4 כפות מים

אופן ההכנה

הבצק

1. מקציפים את הביצים, הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.

2. מקפלים למסת הביצים את הקמח ואבקת האפייה ולאחר מכן מזליפים בהדרגה את השמן.

4. משטחים את המסה על גבי תבניות בעובי של 1/2 ס"מ ואופים כ- 7-8 דקות בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות.

5. מצננים וקורצים 6 עיגולים בקוטר 18.

הקרם

6. מקציפים את השמנת והשוקולד לקרם יציב, כך שיהיה נוח למריחה.

הרכבה:

7. מניחים עלה מבצק התופין על גבי משטח העבודה, מורחים קרם ומניחים על הקרם עלה נוסף. חוזרים על פעולה זו עם יתרת העלים וקרם השוקולד. מקררים את העוגה.

הכנת הציפוי

8. מרתיחים את כל החומרים יחד ומבשלים כ- 5 דקות נוספות לאחר הרתיחה.

9. יוצקים את הקרמל על חלקה העליון של העוגה, מצננים עד שהציפוי מתקשה.

10. פורסים ומגישים.