קינוח ריקוטה יווני

מרכיבים

  • 400 גרם גבינת ריקוטה
  • מיכל שמנת מתוקה
  • 100 גרם סוכר
  • כפית מחוקה קינמון- נווה תבלין
  • 3 כפות מי ורדים- אבי מוציא מהמזווה!
  • 2 דפי פילו
  • חמאה לשימון
  • סוכר חום לקישוט

אופן ההכנה

1. מקציפים את השמנת המתוקה עם מחצית מכמות הסוכר ומקפלים לריקוטה.

2. מוסיפים את הקינמון, מי ורדים ושאר הסוכר ומעבירים לכלי הגשה ושמים במקרר.

3. משמנים את עלי הפילו בחמאה, מפזרים סוכר חום וקולים בגריל עד להשחמה.

4. להגשה שוברים את עלי הפילו ומסדרים מעל מוס הריקוטה, מעטרים בנענע טרייה.

ההמבורגר המושלם

מרכיבים

  • 1 ק"ג בשר טחון גס 15% אחוז שומן
  • כף גדושה חרדל
  • כף גדושה קטשופ
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל החומרים ועושים קציצות של 180-200 גרם.

2. מקררים וצולים במחבת קנדלה כ-3 דקות מכל צד.

3. מגישים עם לחמניות קטשופ, מיונז וירקות חיים.

מרק עדשים הודי

מרכיבים

  • 300 גרם עדשים ירוקות
  • 2 גזרים קלופים פרוסים
  • 2 בצלים קלופים פרוסים
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • כפית זרעי כוסברה
  • 5 תרמילי הל
  • מקל קינמון קטן
  • כף זרעי כמון
  • צרור כוסברה
  • מלח
  • פלפל
  • 1 ס"מ ג'ינג'ר טרי פרוס דק

אופן ההכנה

1. בסיר בינוני שמים את כל התבלינים וקולים אותם כ-3 דקות.

2. מוסיפים שמן וירקות שורש, עדשים ומים לכיסוי.

3. מבשלים כ-40 דקות, טוחנים מעט ומגישים עם צרור כוסברה קצוצה.