קיש בטטה ובצל סגול
מרכיבים
- 1 ו-1/2 כוסות (200 גרם) קמח
- 120 גרם חמאה
- 1 כפית מלח
- 2 כפיות סוכר
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה
- 1 כף חומץ
- 1 כף שמן אבוקדו
מלית
- 1 בטטה בינונית חתוכה לפרוסות
- 1 בצל סגול פרוס לרצועות רחבות
- שמן זית
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה
- 2 ביצים
- 1 חלמון
- 50 גרם גבינת פטה
- 50 גרם גבינת פרמזן
- 50 גרם גבינת קשקבל
- מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
אופן ההכנה
- מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, החמאה, המלח והסוכר במהירות איטית עד קבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים את השמנת המתוקה, החומץ ושמן האבוקדו וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד.
- עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי של 1/2 ס"מ. מרפדים את תבנית האפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות 15 דקות.
המלית
- מערבבים בעזרת מטרפה ידנית את כל המרכיבים למעט הבטטה הבצל והגבינות.
- מוסיפים את הגבינות ומערבבים.
- מסדרים את פרוסות הבטטה והבצל על נייר אפייה ומורחים במעט שמן זית. אופים ב-190 מעלות כחצי שעה.
- מפזרים את הבטטה והבצל הסגול על הבצק האפוי ויוצקים מעל את התערובת הנוזלית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות.
קיש חצילים, עגבניות מיובשות וגבינות צאן
מרכיבים
- 280 גרם (2 כוסות) קמח רגיל
- 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 60 מ"ל (1/4 כוס) מים קרים
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית חומץ הדרים
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
מלית
- 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
- 1 חציל בינוני פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- 3 ביצים
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 100 גרם גבינת פטה עיזים מפוררת גס
- 100 גרם גבינת עזים "פרומעז" חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 1/2 כוס עגבניות מיובשות מושרות בשמן זית, סחוטות וקצוצות גס
- מלח ופלפל שחור גרוס
- מעט אגוז מוסקט טחון טרי
אופן ההכנה
- מעבדים קמח וחמאה במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים מים, שמן זית, חומץ, סוכר ומלח ומערבלים, עד לקבלת כדור בצק.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 27 ס"מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית, מעבירים מערוך על שולי התבנית ומוציאים בצק עודף. דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
- אופים בתנור שחומם מראש תנור ל-170 מעלות כ- 15-12 דקות, עד להזהבה קלה.
המלית והאפייה
- מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית וחצילים ומטגנים משני הצדדים, עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומצננים כ-10 דקות (או: אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-20 דקות).
- טורפים ביצים בקערה, מוסיפים שמנת מתוקה, גבינות, עגבניות מיובשות, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
- יוצקים את המלית על הבסיס ומפזרים מעל את פרוסות החציל.
- מגבירים את חום התנור ל-175 מעלות. אופים 40-35 דקות, עד להזהבה והתייצבות. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים. מחממים כמה דקות ב-170 מעלות.
קיש תירס וגזר גמדי לילדים
מרכיבים
- 280 גרם (2 כוסות) קמח רגיל
- 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 60 מ"ל (1/4 כוס) מים קרים
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית חומץ הדרים
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
מלית
- 3 ביצים גדולות (L)
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 200 גרם גרעיני תירס מוקפאים, מופשרים
- 200 גרם גזר גמדי מוקפא, מופשר
- 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת גס
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת גס
- 1 בצל ירוק פרוס לעיגולים דקים
- מלח, פלפל שחור גרוס
- אגוז מוסקט
אופן ההכנה
- מעבדים במעבד מזון קמח וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים מים, שמן זית, חומץ, סוכר ומלח ומערבלים, עד לקבלת כדור בצק.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 32 ס"מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית, מעבירים מערוך על שולי התבנית ומוציאים בצק עודף. דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-15-12 דקות, עד להזהבה קלה.
המלית והאפייה
- טורפים ביצים בקערה, מוסיפים שמנת מתוקה, תירס, גזר גמדי, גבינות, בצל ירוק, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. יוצקים לתוך הקיש האפוי.
- מגבירים את חום התנור ל-175 מעלות ואופים 40-35 דקות, עד להזהבה והתייצבות.
- שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים. מחממים כמה דקות ב-170 מעלות.