קבב קישואים וטחינת יוגורט ירוקה
מרכיבים לקבב קישואים- 8 קישואים מגוררים
- 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 100 גרם גבינת פטה
- 100 גרם שקדים קלויים
- 1 בצל קצוץ
- 3 שיני שום כתושות
- 3/4 כוס בורגול מושרה
- 1/2 כוס נענע קצוצה
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 ביצים
- 1 כוס פירורי לחם
- מלח, פלפל שחור
- 1 צרור פטרוזיליה חלוטה
- 3 כפות מי קרח, לדילול
- 1 כוס טחינה גולמית
- 1/2 כוס יוגורט 3%
- 3 כפות מיץ לימון
- מלח, פלפל
- מגררים את הקישואים וסוחטים היטב.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומאחדים לתערובת (אם דביק מוסיפים מעט פירורי לחם. אם יבש מוסיפים עוד ביצה).
- יוצרים מהתערובת קציצות-קבב ומטגנים במחבת או בפלטת גריל משני הצדדים.
- טוחנים את הפטרוזיליה עם מעט מים קרים בבלנדר.
- מערבבים את כל החומרים. מוסיפים את מחית הפטרוזיליה. מגישים עם קבב הקישואים.
פילה ברבוניה בפפיוט תימין עם צ'יפס מרווה
מרכיבים- 4 פילה ברבונייה
- 4 ענפי תימין
- 4 כפיות יין לבן (סוביניון בלאן)
- 1 שן שום
- 40 גרם חמאה
- 4 כפיות שמן זית
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 4 קוביות תפוחי אדמה בגודל 5 ס"מ מבושלות במים
- מלח, פלפל שחור
- עלי מרווה
- מניחים בניילון המותאם לאפייה את כל מרכיבי המנה ומתבלים. עוטפים את המרכיבים וקושרים בחוט.
- אופים 12 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- מגישים וחותכים את החוט.
- מכניסים את עלי המרווה לסיר טיגון ללא שמן ומכינים לפי תכנית של צ'יפס.
- מקשטים את הברבוניות.
סלט עשבי תבלין ועלי גפן צעירים
מרכיבים- 1 כוס עלי פטרוזיליה
- 1 כוס עלי כוסברה
- 1 כוס עלי נענע
- 1 כוס ראשד
- 1 כוס אורגנו
- 1 כוס עלי גפן טריים
- 3 כפות שקדים קלויים
- מיץ לימון
- שמן אבוקדו
- מערבבים את כל החומרים ומתבלים.