פיצה יוונית
מרכיבים
לבצק
- 5 כוסות קמח
 - 6 כפות שמן זית
 - 1 חבילת שמרים
 - 2 כוסות מים פושרים
 - 2 כפיות מלח
 - 2 כפיות סוכר
 
לרוטב
- 2 כוסות עגבניות שרי תמר טחונות ומסוננות
 - 3 כפות שמן זית
 - 3 כפות עלי ריחן קצוצים
 - מעט צ'ילי
 - מלח
 
תוספות
- 10 פרוסות חציל מטוגנות
 - 100 גרם גבינת פטה מגורדת
 - 20 זיתי קלמטה מגולענים
 - עגבניות שרי תמר
 - 2 כפות זעתר טרי
 - 2 כפות זעתר טחון
 
אופן ההכנה
- להכנת הבצק מערבבים את כל המרכיבים היבשים בקערה.
 - מוסיפים לקערה את שמן הזית ומעבירים למיקסר עם וו לישה.
 - מערבבים כ-2 דקות ומוסיפים את המים בהדרגה.
 - מניחים לתפיחה של 45 דקות.
 - מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
 - מרדדים את הבצק לעיגול.
 - יוצקים מעל את הרוטב.
 - מפזרים את התוספות.
 - אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות על אבן שמוט.
 
משקה שוקו בננה
מרכיבים
- 2 כוסות (240 מ"ל כל אחת)
 
למשקה הבננה
- 2 בננה גדולות
 - 2 כף סוכר חום
 - 1 בקבוק סודה קטן (250 מ"ל)
 - 4 קוביות קרח
 
לציפוי הכוס
- 5 יחידות פטל טרי
 - 3 כפות שוקולד לבן (60 גרם)
 
למשקה השוקו
- 150 גרם שוקולד לבן
 - 1/4 כוס חלב קר (5 כפות)
 
- 4-5 קוביות קרח
 - פלח בננה ופטל טרי (2 אדום ו-2 שחור על דופן הכוס)
 
אופן ההכנה
ציפוי הכוס
- מועכים את הפטל הטרי עם מזלג בקערית.
 - ממיסים את השוקולד הלבן על הגז.
 - מערבבים את הפטל עם השוקולד הלבן ובעזרת גב הכף מורחים על דופן הכוס הפנימית.
 
משקה הבננה
- מקלפים את הבננות וחותכים אותן לפרוסות עבות. מכניסים את הבננות לבלנדר יחד עם הסוכר חום, הסודה, קוביות הקרח וטוחנים.
 
משקה השוקו
- ממיסים את השוקולד הלבן.
 - מערבבים היטב את השוקולד המומס עם החלב הקר.
 
הרכבת הכוס
- שמים 4 קוביות קרח בכל כוס ויוצקים את משקה הבננה עד 3/4 גובה, ואת משקה השוקו.
 - מעטרים בפלח בננה ופטל טרי.
 
בראוניז שוקולד לבן
מרכיבים
- 500 גרם שוקולד לבן קצוץ
 - 75 גרם חמאה רכה
 - 3 ביצים
 - 1 ו-1/2 כוסות + 2 כפות סוכר (170 גרם)
 - 1 כוס + 5 כפות קמח תופח (180 גרם)
 - קורט מלח
 - 180 גרם אגוזי לוז קלויים, קלופים וקצוצים דק
 - 1 כפית תמצית וניל
 
אופן ההכנה
- בבן מארי ממיסים 100 גרם שוקולד לבן עם חמאה.
 - במיקסר מערבלים את הביצים עם סוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
 - מוסיפים את תערובת הביצים לשוקולד המומס, מוסיפים קמח ומלח ומערבבים יחד.
 - מקפלים את יתרת השוקולד הקצוץ ואת האגוזים לתוך התערובת, ומוסיפים תמצית וניל.
 - יוצקים לתבנית את הבלילה ואופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
 
משקה שכבות יוגורט פירות
מרכיבים
- 1/4 מלון כתום
 - 1 מנגו
 - 150 גרם אוכמניות
 - 3 כפות סוכר
 - 2 כפות פקאן
 - מקופלת לבנה או 5 קוביות שוקולד לבן
 - 2 גביעי יוגורט טבעי
 
אופן ההכנה
- חותכים את המלון ל-4 חלקים. שלושה מהם טוחנים באמצעות בלנדר ידני יחד עם כף סוכר ו-1/3 כוס יוגורט עד ליצירת תערובת אחידה, אותה יוצקים לכוס כשכבה ראשונה.
 - חותכים את המנגו ל-4 חלקים. שלושה מהם טוחנים יחד עם כף סוכר ו-1/3 כוס יוגורט עד לקבלת תערובת אחידה, ויוצקים מעל שכבת המלון.
 - טוחנים את כל האוכמניות עם כף סוכר ו-1/3 כוס יוגורט ויוצקים את התערובת שהתקבלה כשכבה שלישית מעל שכבת המנגו.
 - חותכים את חתיכות המנגו והמלון הנותרות לקוביות קטנות ומעטרים מעל שכבות היוגורט פרי.
 - מגרדים את השוקולד הלבן.
 - מרסקים את הפקאנים באמצעות פטיש שניצלים.
 - מעטרים את כוס שכבות היוגורט פרי בפירורי השוקולד הלבן והפקאן.