לחמניות עם זיתים

מרכיבים

  • 2 כוסות קמח פחות 3 כפות (250 גרם)
  • 2.5 גרם שמרים טריים
  • קורט מלח
  • 1 כף שמן זית
  • 150 מ"ל מים
  • חופן זיתים קצוצים דק

אופן ההכנה

  1. מערבבים את המים עם השמרים הטריים.
  2. מוסיפים שמן זית וקמח תוך לישה במהירות הנמוכה ביותר במיקסר.
  3. אחרי חמש דקות לישה מוסיפים מלח וממשיכים ללוש את הבצק.
  4. מוסיפים את הזיתים הקצוצים.
  5. שמים את הבצק בקערה מקומחת ומתפיחים עד שהבצק מגדיל את נפחו בכ-60%.
  6. מניחים את הבצק על בד מקומח בצורת ריבוע, חותכים לשניים. חלק מהבצק חותכים למשולשים וחלק למלבנים.
  7. מקמחים, מתפיחים שוב.
  8. אופים בתנור למשך כרבע שעה. מתחילים את האפייה עם מעט אדים.

לחם אינוולטיני (לאפות איטלקיות)

מרכיבים

  • 650 גרם קמח
  • 7 גרם מלח
  • 50 גרם חמאה
  • 250 גרם חלב
  • 100 מ"ל מים
  • 5 גרם שמרים טריים

אופן ההכנה

  1. ממיסים את השמרים בחלב תוך כדי ערבוב.
  2. מוסיפים קמח, מלח וחמאה.
  3. מוסיפים את החומרים הנותרים עד ליצירת בצק אחיד.
  4. מתפיחים את הבצק כחצי שעה.
  5. כשהבצק תפח חותכים חתיכות של 120 גרם ומגלגלים לעיגולים.
  6. פותחים כל עיגול לצורת לאפה ואופים על חום גבוה לכמה שניות.

מתכון פוקצ'ות ללא גלוטן

מרכיבים

  • 200 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 200 גרם קמח טפיוקה
  • 200 גרם קמח קינואה
  • 1/2 קובית שמרים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 125 גרם גבינה לבנה
  • 1 ביצה
  • 150 מ"ל חלב
  • 2 כפות פסטו
  • גבינת מוצרלה

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל חומרי הגלם בקערה עם וו גיטרה במהירות איטית, עד לקבלת בצק אחיד, גמיש אך דביק.
  2. משאירים את הבצק מכוסה למשך כשלושים דקות.
  3. בידיים רטובות מכדררים כדורים ומניחים על נייר סיליקון.
  4. אופים במשך 12-15 דקות, מצננים ועוטפים בניילון נצמד לשמירת הטריות.