לחמניות עם זיתים
מרכיבים
- 2 כוסות קמח פחות 3 כפות (250 גרם)
- 2.5 גרם שמרים טריים
- קורט מלח
- 1 כף שמן זית
- 150 מ"ל מים
- חופן זיתים קצוצים דק
אופן ההכנה
- מערבבים את המים עם השמרים הטריים.
- מוסיפים שמן זית וקמח תוך לישה במהירות הנמוכה ביותר במיקסר.
- אחרי חמש דקות לישה מוסיפים מלח וממשיכים ללוש את הבצק.
- מוסיפים את הזיתים הקצוצים.
- שמים את הבצק בקערה מקומחת ומתפיחים עד שהבצק מגדיל את נפחו בכ-60%.
- מניחים את הבצק על בד מקומח בצורת ריבוע, חותכים לשניים. חלק מהבצק חותכים למשולשים וחלק למלבנים.
- מקמחים, מתפיחים שוב.
- אופים בתנור למשך כרבע שעה. מתחילים את האפייה עם מעט אדים.
לחם אינוולטיני (לאפות איטלקיות)
מרכיבים
- 650 גרם קמח
- 7 גרם מלח
- 50 גרם חמאה
- 250 גרם חלב
- 100 מ"ל מים
- 5 גרם שמרים טריים
אופן ההכנה
- ממיסים את השמרים בחלב תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים קמח, מלח וחמאה.
- מוסיפים את החומרים הנותרים עד ליצירת בצק אחיד.
- מתפיחים את הבצק כחצי שעה.
- כשהבצק תפח חותכים חתיכות של 120 גרם ומגלגלים לעיגולים.
- פותחים כל עיגול לצורת לאפה ואופים על חום גבוה לכמה שניות.
מתכון פוקצ'ות ללא גלוטן
מרכיבים
- 200 גרם קמח תפוחי אדמה
- 200 גרם קמח טפיוקה
- 200 גרם קמח קינואה
- 1/2 קובית שמרים
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- 125 גרם גבינה לבנה
- 1 ביצה
- 150 מ"ל חלב
- 2 כפות פסטו
- גבינת מוצרלה
אופן ההכנה
- מערבבים את כל חומרי הגלם בקערה עם וו גיטרה במהירות איטית, עד לקבלת בצק אחיד, גמיש אך דביק.
- משאירים את הבצק מכוסה למשך כשלושים דקות.
- בידיים רטובות מכדררים כדורים ומניחים על נייר סיליקון.
- אופים במשך 12-15 דקות, מצננים ועוטפים בניילון נצמד לשמירת הטריות.