עוגת תפוחים תבלינים ואגוזי מלך

מרכיבים
  • 2 ביצים XL
  • 1 ו-1/2 כוסות סוכר דמררה (300 גרם)
  • 1 גביע שמנת חמוצה (150 גרם)
  • 2 ו-1/2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית הל טחון
  • 1 תפוח עץ בינוני מזן גרני סמית
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1/4 כוס יין לבן חצי יבש

אופן ההכנה
  1. מכינים את הבלילה: מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
  2. מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים את השמנת החמוצה, הקמח, אבקת האפייה והתבלינים לסירוגין.
  3. חותכים את התפוח לקוביות של 2X2 ס"מ. מוסיפים את התפוחים, האגוזים, והחמאה המומסת והיין.
  4. יוצקים את התערובת ל-2 תבניות אינגלישקייק קצרות באורך 25 ס"מ.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-50 דקות. יש לבדוק שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים.

עוגת דבש, תאנים ושקדים

מרכיבים

  • 1 ו-2/3 כוסות קמח (235 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון
  • 125 גרם חמאה רכה או 1/2 כוס שמן
  • 1 ו-1/4 כוסות (300 גרם) חלב או מים
  • 1 כוס דבש (300 גרם)
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 2 ביצים
  • תרסיס שמן בטעם חמאה
  • 100 גרם שבבי שקדים מולבנים
  • 3 תאנים מיובשות חתוכות לרבעים

אופן ההכנה

  1. מנפים את החומרים היבשים.
  2. מחממים בסיר את החלב, הדבש ומחצית מהסוכר עד שכל התערובת אחידה.
  3. מקציפים במיקסר את הביצים ומעט מהסוכר שנותר לקציפה אחידה ורכה. מעבירים לקערה.
  4. מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה וקינמון. מוסיפים את תערובת היבשים לקציפה בהדרגה.
  5. מוסיפים לתערובת הבצק את החלב והדבש ואת החמאה.
  6. משמנים בתרסיס שמן תבנית קוגלהוף קוטר 22 ס"מ (או תבנית רגילה בקוטר 24 ס"מ), ומפזרים בתחתית שבבי שקדים מולבנים.
  7. יוצקים מעל את התערובת. מפזרים מעל את קוביות התאנים.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-50-45 דקות.

עוגת סילאן, טחינה ופיסטוקים

מרכיבים

  • 4 ביצים
  • 2 כוס סוכר
  • 3 כוסות קמח (420 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • 200 גרם סילאן
  • 150 גרם טחינה גולמית
  • 1/2 כוס פיסטוקים גרוסים גס

לרוטב

  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס סילאן

  • חלבה קצוצה
  • פיסטוקים קלופים

אופן ההכנה

  1. מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה.
  2. מנפים את הקמח ואבקת האפייה.
  3. משלבים את השמנת מתוקה והקמח לסירוגין תוך כדי ערבוב איטי.
  4. מערבבים בקערה נפרדת את הסילאן והטחינה ומשלבים אותם בסוף התהליך. מוסיפים את שברי הפיסטוקים.
  5. יוצקים לתבניות ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-50 דקות עד להזהבה קלה, וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

הרוטב והקישוט

  1. מרתיחים את חומרי הרוטב, ויוצקים על העוגה.
  2. מקשטים בשברי פיסטוקים קלופים ומעט חלבה קצוצה.