תפוחים ואגסים בפויקה
מרכיבים
- 8 תפוחי עץ גרני סמית
- 3 אגסים
- 3 מקלות קינמון
- 3 משמשים מיובשים
- 1/2 כוס יין לבן
- כמה כוכבי אניס (לפי הטעם)
- 4 תרמילי הל
- 2 מסמרי ציפורן
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1 כוס מים
אופן ההכנה
- מסדרים את תפוחי העץ והאגסים בפויקה. יוצקים מעל את הסוכר, היין, המים והתבלינים.
- מניחים מעל את מקלות הקינמון ומבשלים במדורה כשעתיים.
סלט שדה מתוק
מרכיבים
- 1/2 ראש כרוב
- 1 קופסת אננס משומר
- 1 קופסת ליצ'י משומר
- לרוטב:
- 1 כף מיונז
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 1/4 כוס חומץ
- 2 שתי כפות דבש או 1/4 כוס סילאן
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- חותכים את עלי הכרוב לרצועות ומניחים בקערה.
- חותכים את האננס והליצ'י המשומרים ומניחים בקערית נפרדת.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב באמצעות בלנדר מוט.
- שופכים את תערובת הרוטב על הכרוב ומוסיפים את ריבועי האננס והליצ'י.
קטשופ ביתי
מרכיבים- 500 גרם רסק עגבניות
- 1/4 כוס דבש
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית ציפורן טחון
- קורט אבקת שום
- קורט צ'ילי טחון
- מעט כמון
- 3/4 כוס חומץ תפוחים
- מים בכמות שתביא אתכם למרקם הרצוי
- מניחים את כל המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה.
- מבשלים תוך ערבוב כחמש דקות, מסירים מהאש, מצננים ומתקנים תיבול.
צ'יפס ירקות שורש
מרכיבים
- 1 סלק קלוף
- 1 בטטא קלופה
- 1 תפוח אדמה קלוף
- שמן זית בתרסיס
- מלח גס
אופן הכנה
- חותכים את ירקות השורש לפרוסות עגולות ודקות.
- מסדרים במגש סיר טיגון ללא שמן.
- מרססים במעט שמן זית ליצירת קריספיות.
- מפזרים מעט מלח גס.
- צולים לפי תוכנית לצ'יפס.
סלט פסטה קר
מרכיבים- 1 חבילה פסטה ביסלי
- 1 חבילה זיתים שחורים בלי חרצנים
- 1 קופסת שימורים של עגבניות מיובשות
- 1 גמבה אדומה
- 1 קופסת מלפפון חמוץ
- 1 קופסת טונה
- 1 קופסת תירס
- 3 כפות שמן זית
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
- חותכים את הזיתים לרצועות.
- חותכים את העגבניות המיובשות לריבועים
- חותכים את הגמבה לקוביות.
- חותכים את המלפפונים החמוצים לקוביות
- מוסיפים לקערה את הטונה והתירס.
- מערבבים הכל יחד עם הפסטה. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
ארוחה שלמה בסיר פויקה אחד
מרכיבים
- 1 ק"ג בשר כתף חתוך לקוביות גדולות
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לחצי
- 5 תפוחי אדמה עם קליפה
- 2 בטטות חצויות ונקיות
- 5 בצלי שלוט
- 2 בצלים קלופים
- 1 ראש שום שלם ונקי
- ענף רוזמרין
- 5 ענפי טימין
- 3 כפות זרעי כוסברה
- 5 שזיפים מיובשים
- 5 מישמש מיובש
- 1 כפית פלפל שאטה גרוס
- 2 כפות תערובת קייג'ון (תערובת תבלינים להשחמה)
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס סילאן
- 1/4 כוס שמן אבוקדו
- מלח ופלפל שחור
- 2 כוסות מים
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את התבלינים עם המים, הסויה, שמן האבוקדו, הסילאן, עשבי תיבול והפירות היבשים.
- שמים את הבשר בתחתית סיר הפויקה, מעל את הגזר, הבצל והשום, מעל יוצקים את הרוטב.
- מבשלים במדורה שעתיים וחצי עד שלוש.